Michal David má komplikovanou medailičku

10.6.2015 20:00   |   Společnost
Michal David je jako vždy svůj. Na 55. narozeniny se jeden z našich nejtalentovanějších hudebníků připravuje opravdu důkladně. Podle vlastního výtvarného návrhu si v České mincovně vyrazil zlaté a stříbrné medailony, ozdobené hudebním motivem nestárnoucí skladby Pár přátel stačí mít.

Michal David

„Rádi jsme přijali výzvu Michala Davida a podle jeho autorského návrhu připravili tento krásný medailon ve tvaru klavíru,“ uvedl Aleš Brix, obchodní ředitel společnosti Česká mincovna v Jablonci nad Nisou.

.Hitmaker a vynikající hráč na klávesové nástroje, který své .55. narozeniny oslaví v polovině července, přijel nyní .medailony do Jablonce nad Nisou osobně vyrazit.

.„Původně jsme měli rozpracovaných více variant, ale .nakonec zvítězila ta čistě nejjednodušší, z ušlechtilého kovu. .Vypadá z nich skutečně nejlépe,“ řekl Michal David a dodal:

.„Medailon, pravda, má poněkud jiný, než obvykle kulatý či .elipsovitý tvar. Určitě jsem tím mincovně přidělal nemálo práce. A ještě prozradím, že prvním obdarovaným, kdo zlatý medailon dostane, bude DJ BoBo – host mého narozeninového koncertu Bláznivá noc v O2 Areně.“


Michal David si v České mincovně v Jablonci nad Nisou prohlíží nový medailon, vyrobený podle jeho vlastního výtvarného návrhu.

Komplikovaná medailička

„V mincovně jsem byl poprvé a z návštěvy jsem nadšený. Je to tady moc zajímavé. Znovu si zde člověk uvědomí, kolik se za každým výrobkem skrývá precizní ruční práce i práce různých přístrojů, kterou jeho vytvoření vyžaduje,“ prozradil Michal David.

Česká mincovna v Jablonci nad Nisou, proslulá rozsáhlými zkušenostmi s ražbou mincí, medailí, žetonů a produktů na zakázku, dostála této výjimečné skladatelově výzvě se ctí.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Michal David nechce vnukovi vyložit karty
Vítězný Michal, ušlechtilá Adéla a moudrá Marie
Elton John na narozeninách Michala Davida?

„Naše nově vzniklá ´klavírní´ medailička je poměrně komplikovaná. Museli jsme vymyslet tvar střížku tak, aby byl základem pro zlatou i pro stříbrnou medaili. Vyžadovalo to vypočíst optimální základní plochu a tloušťku, aby to tečení bylo ideální a nedocházelo k otřepům či jiným nedokonalostem,“ vysvětlil Ing. Josef Pazour, manažer přípravy výroby České mincovny.


Slavnostní přípitek v České mincovně při příležitosti vydání medailonu.

Narozeninový medailonek Michala Davida ve tvaru klavíru má několik variant, na přívěsek si lze nechat vyrýt i osobní věnování. Připravena je také exkluzivní edice jedenácti kusů zlatého půluncového medailonu, vyrobeného z poloviny trojské unce ryzího zlata. Součástí všech variant je dárková krabička, certifikát pravosti a řetízek.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Michal David má komplikovanou medailičku

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci