David Copperfield: Voda zmizela do bytu. Trik to nebyl

22.3.2015 00:00   |   Společnost
VIDEO – Voda ze střešního bazénu světoznámého iluzionisty Davida Copperfielda zmizela, ale nešlo o nový trik. Bazénová čerpadla v 55. patře domu na newyorském Manhattanu vypověděla službu a voda zaplavila nejen mágův byt přímo pod bazénem, ale i dalších pětatřicet pater budovy!

David Copperfield

Podle Copperfieldova právního zástupce Teda Blumberga byl čtyřpodlažní byt, v němž má slavný iluzionista množství hodnotných uměleckých děl a starožitností, plný vody.

„Stěny a podlahy jsou zcela promáčené,“ uvedl Ted Blumberg. Veškeré tapety i koberce se tak musely kompletně vyhodit.


Sbírka starožitností "přežila" ve vyplaveném bytě bez úhony.

Voda z bazénu protekla až do dvacátého patra domu, známého jako The Galleria. Navíc v něm na celý den vyřadila z provozu také výtahy.

V době nehody nebyl David Copperfield doma. Vystupoval v Las Vegas v největším luxusním hotelovém komplexu MGM Grand, kde má v The Hollywood Theatre svoji stálou show.

Jako zázrakem nepoškozeny

„Když jsem s Davidem mluvil, úplně se vyděsil. Má v bytě vzácné předměty, nenahraditelné starožitnosti, staré pevnostní testery, historické siloměry a herní automaty, potřeby pro kartáře, střelnice – jako zázrakem však zůstaly nepoškozeny,“ dodal Copperfieldův právník Ted Blumberg.

Video
Kouzla Davida Copperfielda.

Samozřejmě novináře zajímalo, zda David Copperfield nyní očekává soudní žaloby, kterými jej mohou sousedé doslova zavalit. Ale právní zástupce Ted Blumberg se toho neobává: „Případ byl oznámen pojišťovně... a tady jsme v New Yorku – nemělo by nás nic překvapit.“

Poté, co se zjistí přesný rozsah škod v domě i na zařízení bazénu, dojde k nezbytným opravám. Bazén bude znovu napuštěn, až když se odborníci přesvědčí, že se podobné selhání nemůže opakovat.

Dětská hvězda Davino

David Copperfield (58) se jako David Seth Kotkin narodil v městečku Metuchen v americkém státě New Jersey. Jeho rodiče se do USA přistěhovali – matka pochází z Jeruzaléma a otcova rodina z ukrajinské Oděsy.

David vynikal jako kouzelník už v dětství. Podle svých slov se první kouzlo s kartami naučil v sedmi letech. Vystupoval v Metuchenu pod uměleckým jménem Davino na různých narozeninových dětských party, kam jej sousedé pozvali, a později také na večírcích.

Project Magic

Jako osmnáctiletý student Fordhamské univerzity v New Yorku dostal nabídku z Chicaga, které je považováno za centrum divadel a hudebních festivalů. Získal hlavní roli v muzikálu The Magic Man, kde se poprvé představil pod novým uměleckým jménem David Copperfield – zvolil si jej podle stejnojmenného románu britského spisovatele Charlese Dickense.

V chicagském muzikálu prezentoval David Copperfield veškeré své iluzionistické umění. Zasloužil se tak o fenomenální úspěch představení a rekord v návštěvnosti i v počtu repríz, který nebyl dosud překonán.


David Copperfield se snoubenkou, francouzskou modelkou Chloe Gosselin.

V současné době je David Copperfield bezpochyby světovou jedničkou ve svém oboru. On sám však za největší úspěch považuje Project Magic z roku 1982, kde použil magii jako léčebnou metodu ke zlepšení dovedností a motorických schopností tělesně postižených lidí. Nyní tento projekt využívá již tisícovka nemocnic ve třiceti zemích.

Triky berou dech

V paměti milovníků iluzí je patrně nejvíce zapsáno, jak nechal zmizet americkou Sochu svobody živě před očima obyvatel New Yorku a před zraky 50 milionů televizních diváků. Stejně ohromeně jistě všichni sledovali, když předvedl "zmizení" letadla obklopeného lidmi či 70tunového vlaku Orient Expressu.


Východní 57. ulice v New Yorku s domem, kde David Copperfield bydlí – v nejvyšších patrech mrakodrapu má čtyřpodlažní byt se střešním bazénem.

Čtyřpodlažní byt o 750 metrech čtverečních v New Yorku na East 57th Street koupil David Copperfield před dvaceti lety za 7,4 miliónu dolarů (podle dnešního kurzu takřka 200 miliónů korun).

V té době byla jeho partnerkou německá topmodelka Claudia Schiffer (44). Posledních pár let lze po jeho boku spatřit francouzskou modelku Chloe Gosselin (29), se kterou je od loňska zasnoubený a má s ní pětiletou dceru Sky.

rav

Přečtěte si také

Diskuse: David Copperfield: Voda zmizela do bytu. Trik to nebyl

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci