Jak je důležitá harmonie s vlastním jménem

1.5.2015 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
V pokračování Školy numerologie začínáme nyní tímto dílem nahlížet do zcela jiné části numerologické kuchyně. Dosud jsme pracovali s čísly jasně danými datem narození nebo výpočtem osobní roční vibrace, devítiletého cyklu a podobně – výsledky byly jednoznačné, nabíledni. Ale, jak je to s energií, kterou nám přináší naše jméno, příjmení, oslovení? Jak „spočítat“ písmena?

numerologie

Numerologie všechno výše uvedené umí. Dokáže „přeložit“ skryté a nečitelné do řeči čísel a pak jen stačí mít dešifrovací návod a každý si může číst ve zdánlivých tajemstvích. Tak to lze udělat i se jmény.

U jmen můžeme jednotlivá písmena očíslovat podle daného klíče (díky Pythagorovi, který dal numerologii jasný řád, lze dokonce přeložit jméno i do tónů a pak si ho zahrát či zazpívat). Výsledek pak lze dekódovat a jasnými slovy křestní jméno charakterizovat.

Každé číslo má v numerologickém systému přiřazeno svoje písmeno podle tabulky:

3
C, L, U
6
F, O, X
9
I, R
2
B, K, T
5
E, N, W
8
H, Q, Z
1
A, J, S
4
D, M, V
7
G, P, Y

A podle této tabulky si pak jméno, příjmení, přezdívku či oslovení (pane doktore, šéfová…) převedeme do číselné podoby.

Každé písmeno má svůj význam i vliv

Jméno není jen o pouhý součet jednotlivých písmen. Každá souhláska i samohláska má svůj význam i vliv. Proto musíme rozlišovat:

   Jakou má jméno celkovou energii (C), která vypovídá o charakteru daného člověka, o jeho podstatě a vztahovosti.

   Jakou má počáteční energii danou prvním písmenem (tedy znějící základní mantrou), tzv. klíčovou iniciálu (KI), která jako první „útočí“ na svého majitele a má tedy největší vibrační sílu a tím i vliv na energie po něm jdoucích písmen.

   Jaké má tzv. duševní číslo (DČ), které prozrazuje duševní naladění a citové potřeby svého nositele.
Pro rozbor jména je pak neméně důležité duševní číslo oslovení – v češtině musíme počítat s 5. pádem, který často podstatně mění právě duševní číslo.

   Jaké má realizační číslo (RČ), které vypovídá o postojích v profesním životě, seberealizaci, ambicích.

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

Každý se určitě již setkal s někým, komu jeho křestní jméno nesedlo, neztotožnil se s ním. A nechal se proto oslovovat jinak, než jak má zapsáno v rodném listu či než jak mu doma říkali jeho rodiče.

Také ale naopak: jistě známe ze svého okolí někoho, kdo je prostě typický pro své křestní jméno, u koho si nedovedeme ani představit jiné jméno, které by k němu víc patřilo a doslova mu sedlo.

V práci se necháme oslovovat méně zdrobněle, často navíc i tak, abychom cítili určitý odstup a chránilo nás to před přílišnou důvěrností.

A co teprve takové oslovení: pane doktore, pane inženýre, paní vedoucí – to v nás teprve budí tu správnou míru autority! Ano, i toto je „jméno“, které rozeznívá prostor okolo nás a my jím něco druhým sdělujeme o nás a zároveň se jeho prostřednictvím něco o sobě dozvídáme.

Vstupujeme na tajemné území

Teď se v úvahách dostáváme mimo kalendář – aniž to totiž víme, tak svým jménem vstupujeme na často tajemné území našich rodů a předků, do hlubin naší psychiky.

Vždy mě přitahovalo zjišťovat, kde se konkrétní jméno vzalo, jak vzniklo, proč zní tak, jak zní. Když nasloucháte srdcem, slyšíte i jeho barvu a tóny. To přece není možné, aby jméno bylo jen pár písmen, kterými se podepíšeme a označíme jimi své věci. Vždyť jménem na nás volají naši nejbližší, které milujeme.

Zato rozhodně odmítáme, aby ten, kdo nás zradil, nám tykal. A už vůbec nedovolíme, aby nás oslovoval tak, jak nám říkala maminka, když nás uspávala. Každý tón našeho jména, každá slabika a písmeno rezonuje jako mantra, jako součást malé symfonie, která je jen naše.

Niterná hudba

Jde tedy o niternou hudbu, která nás rozechvívá a může nás vylaďovat, znít jako dobře postavený nástroj. Anebo do nás může narážet či dokonce vytvářet disharmonii, kterou se snažíme nějak vybalancovat, aby nebyl slyšet falešný tón.

U souznění se svým jménem začíná souznění s vlastním životem. Jeho přijetí, polaskání se s ním je odrazem toho, jak máme rádi sami sebe a jak se cítíme sami se sebou.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Dovolím si malý exkurz do psychologie. Ta říká, že tím, že si pojmenováváme věci kolem sebe, tím si je vlastně podrobujemee. A tím, že dáváme někomu jméno, stáváme se spolutvůrci jeho osudu.

Dáváme-li potomkovi právě to své jméno, děláme z něho pokračovatele svého života, rodu a tradice. Jméno je ukotvením našeho Já, naše identifikace.

Podle jména podvědomě hodnotíme

Někteří psychologové jdou ještě dál a tvrdí, že jméno je určujícím faktorem ve vývoji osobnosti, v hledání přátel, je i zdrojem životního úspěchu či neúspěchu.

Podle jména lidi podvědomě hodnotíme, projevujeme tím své předsudky. Jméno je pro nás nositelem skrytých významů, o nichž nepřemýšlíme.

Některá jména v nás podněcují fantazii, jiná spojujeme s intelektem, jiná zase s výbojností či obecně lepšími schopnostmi.

V jednom psychologickém průzkumu bylo dokázáno, že samotné jméno může výrazně ztížit šance pro přijetí do zaměstnání právě třeba díky předsudkům. Příkladem může být jméno Adolf, které se z relativně běžného křestního jména stalo po II. světové válce jménem vytěsňovaným.

Nebo naopak, spojením se sympatickou osobností či populárním uměleckým dílem se křestní jméno dostane na výsluní zájmu. To se například stalo u typicky českého jména Jarmila, které se nečekaně zmodernizovalo díky romantické básni Máj z roku 1936 od Karla Hynka Máchy – Jarmila tak byla po většinu dvacátého století velmi oblíbeným jménem.

Rituální uvedení do společenství

Pojmenování jedince konkrétním jménem je jakési rituální uvedení do společenství lidí, jeho oficiální uznání. Dnes, bohužel, je tento rituál okleštěný na minimum a jen ten, kdo se nechá pokřtít ve věku, kdy si o životě rozhoduje sám, projde touto vědomou iniciací.

Přitom v dávné minulosti se jména dávala až při obřadech, kdy už dotyčný čekatel na jméno prokázal své schopnosti, talent či zdatnost. Třeba taková náčelnická jména obsahovala výzvy, přitahovala svými závazky a byla malými volebními hesly.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Z výše popsaných důvodů proto jméno náčelníka bývalo vždy dlouhé, složené a znělé, aby při jeho vyslovení byla jasně slyšet jeho síla a znělo dlouho. Tím dával nositel jména najevo všem okolo, s kým mají tu čest, a zároveň mu takové jméno dodávalo respekt, zastrašovalo nepřátele a přitahovalo příznivce.

Připomeňme, že podobná jména se užívají i dnes: jde především o křestní jména končící na -mír nebo -slav.

Jiná jména zase v sobě měla prosby o boží podporu a ochranu. Rodiče tím chtěli své dítě chránit a zajistit mu přízeň silnějšího opatrovatele, než jsou oni sami.

Zasahuje do duše

Toto vše je tedy v každém jménu skryto. Nicméně to skryté má velkou sílu, rezonuje jménem, rozechvívá buňky těla svého nositele, zasahuje do duše.

Proto se v následujících dílech naší Školy numerologie naučíme, jak pracovat se jmény, jak propočítat vše důležité tak, abychom zjistili, čím nám jméno pomáhá a jak naopak může zkomplikovat život.

Rovněž se budeme zabývat tím, jak je důležitá kombinace jména a data narození. Bude to další návod, jak porozumět sobě a třeba si tím vysvětlit i vztah k rodovému jménu, oblibu své přezdívky, pocit ze svého příjmení.

Velmi cenná může být tato dovednost pro nastávající rodiče, kteří miminku hledají takové jméno, jež by ho posilovalo na cestě životem.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Jak je důležitá harmonie s vlastním jménem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci