Herečka Alice Bendová si s dětmi vyzkoušela italské Velikonoce

31.3.2013 00:00   |   Společnost
Herečka a moderátorka Alice Bendová (39) se rozhodla zapojit své ratolesti Aličku (3) a Vašíka (5) do velikonočních příprav.

Bendová

Kromě klasické výzdoby a tradičních českých zvyků jako je pletení pomlázky a zdobení vajíček, je tentokrát vzala na výlet do teplých krajin.

Aspoň pomyslný, všichni tři totiž společně vyrazili do pravé trattorie vyzkoušet, jak chutnají italské velikonoční speciality. Protože jsou ale oba sourozenci „jak z divokých vajec“, nezůstalo jen u zdvořilého uždibování.

Velikonoční specialita

Protože má Alice velmi vřelý vztah k Itálii a po sladkém životě tam se jí už stýská, vyrazila za pravou italskou atmosférou a jídlem do trattorie Mercato, kde vaří neapolský rodák a šéfkuchař Roberto Strazzullo.

„Když mi dal Roberto ochutnat jejich tradiční velikonoční specialitu La Colomba, rozhodla jsem se, že vyzkouším tu. Z kynutého těsta ale moc nepeču, protože preferuji především rychlá jídla, tak jsem poprosila Roberta o pomoc a společně s dětmi jsme se do toho pustili,“ prozradila herečka.

Ta od šéfkuchaře dostala nejen „lekci“ pečení, ale i italštiny. Neapolský rodák totiž sice umí česky, ale Alici nedělalo problém s ním konverzovat v jeho mateřštině.

Návštěvu pravé italské trattorie si užil i malý Vašík, kterému nestačilo pouze pomáhat mamince v kuchyni, ale chtěl si vyzkoušet i přípravu pizzy.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Recept na tradiční italskou La Colombu
Štědré Velikonoce projdou i naší kuchyní
Sváteční jídlo – jednoduché, a přitom moc dobré!

Malí ďáblové

„Moje děti jsou malí ďáblové. Nevydrží sedět, a tak jsme měli co dělat, abychom je uhlídali a ony se při řádění v kuchyni nespálily o rozžhavenou pec,“ komentovala dění v kuchyni Alice.

„Pár skutečně ‚horkých chvilek‘ jsme zažili, ale naštěstí se nic nestalo a výsledek stál za to. A i když bylo Vašíkovo těsto trochu silnější, pizza se mu povedla a chutnala náramně,“ pochvalovala si pyšná maminka.

Oslavy nejdůležitějších křesťanských svátků na Apeninském poloostrově se ale neliší jen tím, co pečou. Italové je sice stejně jako Češi slaví v kruhu svých nejbližších, ale místo aby usedli k rodinnému stolu, pořádají oslavu venku a grilují.

Hlava rodiny každému členovi požehná větvičkou olivovníku, který před tím namočí ve svěcené vodě. Malé děti dostávají obrovská čokoládová vejce, ve kterých je pro ně ukrytý dárek.

tzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Herečka Alice Bendová si s dětmi vyzkoušela italské Velikonoce

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci