Jarní trendy: Přirozená krása a jemné líčení

10.3.2012 00:00   |   Styl
Nastávající jarní sezóna žádá změnu! Představujeme vám novinky, které se právě chystají. Dají vyniknout přirozené kráse v účesech i v samotném líčení. Všude převládají jemné, nenápadné tóny.

líčení, jarní trendy

S pochmurnou zimou odchází výrazné líčení a tmavá barva vlasů. Jaro cílí na odhalení vaší přirozené krásy.

Neviditelný make-up

Již v těchto dnech by měla začít revize vaší kosmetické taštičky. Záměr je zřejmý: Vyřadit křiklavé barvy!

Jde o rudé rtěnky, tmavé konturovací tužky či výrazná líčka a oční stíny v černé, tmavě hnědé, sytě fialové. Nežádoucí jsou i všechny studené tóny.

Jestliže jste v zimě používala hutnější make-up, nechte jej odpočinout do příštích mrazů.

V nové kosmetické výbavě by jej mělo nahradit lehčí fluidum nebo tónovací krém, které pleť pouze sjednotí.

O drobné nedokonalosti se pak postará kvalitní korektor – nezatěžuje póry tak jako rovnoměrná vrstva make-upu.

Vhodné je tady připomenout známou pravdu, že příliš mnoho pudru vytváří nepřirozenou „masku“.

Nebojte se rozjasňovače

Efekt matné pleti je v jarním období potřeba pouze v oblasti t-zóny, která se často mastí. Ale jinak se nebojte použít rozjasňovač se třpytkami.

Může vás zajímat

Žena má být krásná, ne krásně nalíčená
Jak se vylepšit: 25 nejlepších triků
Tři rady pro větší objem vlasů

Takto připravený základ je dobré doplnit jemnými tóny meruňkové nebo lehce narůžovělé, jež skvěle korespondují s přirozeností. Stíny či rtěnka v těchto odstínech budou slušet vždy!

A pokud chcete zvýraznit oči, zapomeňte na spodní tmavé linky. Raději sáhněte po bílé tužce.

Pro push-up efekt řas můžete použít dvě vrstvy řasenky či velmi tenkou horní oční linku v hnědé barvě, která působí daleko přirozeněji, než klasická černá.

Vhodné je i prodloužení a zahuštění řas. Specialisté salonu La Belle, který poskytuje kompletní péči o krásu a zdraví, doporučují jako nejšetrnější a nejpřirozenější metodu „řasa na řasu“ – na přírodní řasu se šetrně přilepí delší, silnější umělá řasa.

Triky pro zářivé vlasy

Více života byste měla vdýchnout svým vlasům, které v zimě dostaly pořádně zabrat. Základem úspěchu je kvalitní péče s výrazným regeneračním účinkem, doplněná o hydratační složky a vitamíny podporující tvorbu keratinu.

Na poničené konečky vlasů použijte speciální olejíčky, zamezující dalšímu třepení. A na čas vynechte žehlení i náročné foukání, které příliš vysušuje.

Pro dosažení objemu zvolte velké pěnové natáčky, na nichž vlasy nechte doschnout. Účes by měl celkově působit lehkým dojmem – můžete si třeba vyzkoušet pomocí tužidla namačkat přirozené vlny.

Co se týče barev, hitem jara budou jemné nenápadné melíry vždy o pár odstínů světlejší, než je barva vašich vlasů. Účes to zcela nenásilně oživí.

Tip od odborníků salonu La Belle je brazilský keratin, který vlasům dodá lesk, hebkost a výživu. Nanáší se na suché nebo polovlhké vlasy a speciální žehličkou zapracovává do jejich struktury.

Dokonalá manikúra

Krásně upravené nehty jsou vizitkou každé ženy. Péče o ně začíná u pokožky rukou, která je navíc po zimě obzvlášť vysušená. Jde přitom o nejnamáhanější místo, na něž často zapomínáme.

Kromě domácí péče, spočívající v promazávání a hydratování pokožky, si dopřejte parafínový zábal, který ji zregeneruje okamžitě. Ozdravení pokožky rukou poté vede i k růstu zdravých nehtů.

Většina žen sice ještě dává přednost umělým nehtům, avšak do popředí se nyní již znovu dostává klasická manikúra.

Chcete-li jít s dobou, zvolte zakulacený tvar nehtů. Můžete je ozdobit například jemným růžovým, béžovým či meruňkovým lakem.

tzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Jarní trendy: Přirozená krása a jemné líčení

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci