Chystáte se na hory? Naplánujte i ozdravnou kúru

23.12.2011 00:00   |   Styl
Na hory se v zimě jezdí většinou lyžovat, ale nejen sněhem živ je lyžař. A dřevěné boudy spartánských lyžníků už dávno netáhnou. „In“ je místo, kde se tělo celkově zotaví.

wellness, hory, Mladé Buky

Už vůbec není třeba se kvůli takovým hotelům či sanatoriím vypravovat do Alp, vyrostly v českých hraničních horách a snaží se těm alpským zdatně konkurovat. Pravda, někdy i cenami…

Zimní období kromě logických nízkých teplot přináší i další, doprovodné jevy, které nemusí každému zrovna svědčit. Krátké dny a nedostatek slunečního svitu se negativně projevují nejen na stavu imunitního systému, ale také na naší psychice. Nedostatek přirozeného světla je spojován s vyšším výskytem depresí, podrážděností a úzkostných stavů, což je „podpořeno“ také minimem pohybu na čerstvém vzduchu.

Co takhle Mladé Buky?

Ideální variantou je proto nemilosrdný boj proti všem těmto faktorům. Nabízí se ozdravná kůra v horách, třeba v městyse Mladé Buky, kde před dvěma lety vyrostl designový hotel Grund Resort Golf&Ski (na snímku níže) s wellness zónou připravenou přesně na míru jedincům zdrceným klimatickými projevy zimního období.

Mladé Buky jsou městys v podhůří Krkonoš v údolí řeky Úpy v trutnovské, okrese. Nejstarší písemná zpráva je z roku 1355 a uvádí lokalitu jako panství trutnovského hradu. V roce 1358 jako ves s kostelem. K architektonickým památkám patří kostel sv. Kateřiny postavený na místě původní gotické kaple z konce 16. století.

Může vás zajímat

Věřte nevěřte – i vůně umí léčit
Desatero rad na ozdravení životního stylu
Koupel v kyslíku vás postaví na nohy

Lyžaři si přijdou na své…

Dnešní Mladé Buky nabízejí velmi bohatou škálu různých sportovních aktivit. V létě je obec skvělým výchozím bodem pro pěší a cyklistické výlety. Zimní měsíce pak umožňují návštěvníkům využívat lyžařský areál Markid a mnoho kilometrů upravovaných běžeckých stop. V obci se nachází rozsáhlý areál golfového hřiště.

Místní Skipark nabízí kvalitní lyžařský areál s bezplatným parkovištěm v areálu, sedm vleků a sjezdovky různé obtížnosti, U-rampu, snowpark, systém technického zasněžování, kvalitní večerní osvětlení celého areálu.

…a tělo také

Ale jak už bylo řečeno, aktivní pohyb máme s horami tak nějak spojený, ale že bychom zde našli i dostatek světla a v zimě dokonce i tepla? Pokud vynecháme fakt, že na horách si díky nadmořské výšce užijeme sluníčka skutečně daleko více než ve městech sužovaných inverzí, nabízí se i varianta využití wellness procedury s příznačným názvem Světelná terapie.

Ve wellness zóně čtyřhvězdičkového Grund Resortu poskytují tuto třicetiminutovou péči, pro eventuální zájemce za 300 Kč. Čeká vás perličková koupel ve speciální vaně (na snímku níže), kterou doprovázejí světelné efekty vyvolávající neobyčejný relaxační zážitek. Energie všech barev duhy odstraní úzkost, stres i psychické napětí a navíc se podílí na zvýšení imunity, vitality a zrychlení metabolismu.

Není nad teploučko!

Pro zmrzlíky a teplomily je tu navíc připravena parní sauna a její „kolegyně“ infra sauna, které se postarají nejen o dokonalé prohřátí a detoxikaci organismu, ale podpoří i léčbu kožních onemocnění či revmatismu.

Parní sauna ve speciální vaně je jen pro jednu osobu, máte tedy naprosté soukromí a klid na relaxaci. Ležíte na pevné desce a z vrchní části vany vychází pára zahřívající vaše tělo. Její vliv má na lidský organismus mimořádný účinek.

Je doporučována při léčbě a prevenci astmatu, revmatismu, nachlazení, přetížení svalů a poruch prokrvení. Má blahodárný vliv na zdraví pokožky, pomáhá například při pročišťování pórů. Dvacet minut zde stojí 250 Kč.

A může být i čokoláda

Infra sauna, jak název napovídá, je založena na principu infračerveného záření, které je formou radiačního tepla přenášeno vzduchem. Ve vaně budete opět pohodlně položeni na pevném podkladu a necháte si prohřát celé tělo od hlavy až k patě. Budete cítit stejnou intenzitu tepla jako v létě na slunci u moře. Toto teplo očišťuje, detoxikuje, uvolňuje stres i únavu. Cena této procedury je opět 250 Kč (20 min).

Samozřejmě v hotelu mají připraveny i další speciality, třeba speciální půlhodinovou armoma masáž za 480 korun, nebo se za 2100 korun můžete nechat namasírovat a na dvě hodiny zabalit do čokolády.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Chystáte se na hory? Naplánujte i ozdravnou kúru

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci