Elizabeth Taylor odešla, zradilo ji srdce

23.3.2011 17:00   |   Společnost
VIDEO – Elizabeth Taylor už budeme vídat jen na plátnech kin a obrazovkách televizí. Herecká ikona Hollywoodu zemřela na selhání srdce.

elizabeth taylor

"Legendární herečka, podnikatelka a odvážná aktivistka Elizabeth Taylor dnes poklidně zesnula v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles. Byla obklopena svými dětmi Michaelem Wildingem, Christopherem Wildingem, Elizabeth Todd a Mariou Burton," uvádí se 23. března v komuniké o úmrtí. Píše se v něm také, že Liz Taylor po sobě zanechává rovněž deset vnoučat a čtyři pravnoučata.

Podle agentury AP bude herečka uložena na losangeleském hřbitově slavných ve Forest Lawn. Tady odpočívá i Michael Jackson, k němuž měla celý život velmi blízko a král popu ji považoval za svoji nejlepší přítelkyni.

Dvojnásobná držitelka Oscara byla hospitalizována před několika týdny kvůli vleklým potížím se srdcem. Jak tehdy napsal americký server The Insider, herečku převezli do nemocnice v Cedars-Sinai již na počátku druhého únorového týdne. Lékaři diagnostikovali příznaky způsobené městnavým selháním srdce a nasadili příslušnou léčbu.

Může vás zajímat

Boj o proslulé šperky Liz Taylor začíná
Připravovala Elizabeth devátou svatbu?

Elizabeth (Liz) Taylor, rodným jménem Dame Elizabeth Rosemond Taylor, rodačka z londýnského Hamsteadu, 27. února oslavila 79. narozeniny.

Srdce chtělo opět opravu

"Její rodina a blízcí přátelé jsou vděční vřelou podporu a zájmem jejích věrných fanoušků, nicméně požádali, aby lidé respektovali její soukromí a dali jejímu zdravotnickému týmu čas a prostor k úplnému uzdravení," tlumočila v lednu mluvčí herečky Sally Morrison.


Elizabeth Taylor s Richardem Burtonem, za něhož byla provdána dvakrát.

Liz Taylor trápily srdeční potíže posledních šest let. V roce 2009 podstoupila dokonce operaci po níž napsala svým fanouškům vzkaz: "Vážení přátelé, oprava mého srdce vyšla perfektně. Je nyní jako zbrusu nové!“

V únoru se měla zúčastnit benefičního galavečera Nadace amfAR, kde měla po boku exprezidenta Billa Clintona a návrhářky Diane von Furstenberg převzít ocenění za stálou podporu výzkumu AIDS. Srdce ji už poněkolikáté zradilo a tak cenu za ni převzal britský zpěvák Elton John.

Video
Kleopatra – trailer jednoho z nejslavnějších historických filmů všech dob s oscarovou Elizabeth Taylor.

Kromě srdce se Liz Taylor v roce 1995 podrobila obtížné operaci jednoho kyčle, rok nato druhého a o dva roky později jí byl odstraněn nezhoubný nádor na mozku. V posledních letech se do společnosti většinou vypravovala na invalidním vozíku.

fad, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Elizabeth Taylor odešla, zradilo ji srdce

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci