Do SuperStar: Simona Pavlicová i partnerka Sámera Issy

18.1.2011 00:00   |   Společnost
Pražský casting adeptů do druhé řady Česko Slovenské SuperStar byl posledním, který měl uzavřít stovku adeptů pro druhé kolo. A hned řekněme, že došlo i na několik překvapení.

SuperStar 2011

Brány hotelu Corinthia čekaly na devátou hodinu, aby vpustily nedočkavce. Většina z nich po vyplnění registračního formuláře neváhala, a než došlo na jejich „pět minut slávy“ před porotou, dopilovávala chystané vystoupení pozpěvováním, opakováním textů a melodií.

Všichni chtěli podat stoprocentní výkon. Bylo na nich patrné napětí i očekávání, jestli právě oni postoupí do dalšího kola.

Ani na pražském castingu nechyběli soutěžící z různých koutů světa, například z Anglie, z Kuby či z Angoly. Také rozmanité hudební nástroje, mezi nimiž převládaly kytary a klávesy, nebyly výjimkou.

Šanci dostat se do SuperStar si nenechali ujít ani zájemci o účast v dřívějších soutěžích. Zkusit štěstí přišel i semifinalista Talentmanie Vašek Lebeda.

Někomu při dlouhém čekání vyhládlo, jiný se samou trémou na jídlo nemohl ani podívat. Ale téměř každý se na casting vypravil s vydatnou podporou rodinných příslušníků.

„Tomu úplně nejmladšímu bylo pouhých 22 dní!“ prozradila nám Lucie Juráčková, koordinátorka společného projektu televizí Nova a Markíza.

Zkušená porota druhé řady Česko Slovenské SuperStar ve složení (na snímku zleva) Rytmus, Gabriela Osvaldová, Helena Zeťová a Pavol Habera, která hodnotila výkony soutěžících, byla jako vždy po celý víkend ve střehu.

Každý opravdový pěvecký talent tak od poroty získal patřičné ohodnocení a byl odměněn „vstupenkou“ do dalších kol – do tzv. Divadla, které postupující stovku soutěžících čeká již za dva týdny.

VZPOMÍNÁTE SI?

Karel Gott v SuperStar. Vyšlo to!
SuperStar: Martin i Miro vědí, jak dál
Vyhrál Martin Chodúr

Chodúr přišel povzbudit

Překvapení soutěžícím pražského castingu připravil vítěz první řady Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr. Přišel je pozdravit, podpořit, popřát štěstí i úspěch v soutěži. Kromě společného focení zazpíval svým potenciálním kolegům také několik písní.

„Vidět živého vítěze první řady Česko Slovenské SuperStar Martina Chodúra znamenalo pro řadu kandidátů velký zážitek, který ocenili bouřlivým potleskem,“ přiblížila atmosféru koordinátorka projektu Lucie Juráčková.

Je tu kadeřnice Pavlicová!

Martin Chodúr ale nebyl posledním pražským překvapením. Mezi soutěžícími se nečekaně objevila i oblíbená postava ze seriálu Ulice, kadeřnice a Pepanova manželka Simona Pavlicová! Samozřejmě vzbudila velký ohlas a radost.

Pro štěstí měla sebou kuřátko "Žal", které nespustila ani na okamžik z ruky. "Přišla jsem si pro názor fundovaných lidí," svěřila hned porotě Simona. "V Ulici nikdo mému pěveckému talentu nenaslouchá, tak jsem tady. Připravila jsem si svou písničku, která se jmenuje Holka z nástupiště."

Porota sice Simonu po jejím pěveckém výkonu do dalšího kola nepustila, ale doporučení Pavola Habery, aby se zkusila věnovat spíš šansonu, ji moc potěšilo. Simona odcházela spokojená. "V Ulici budou kamarádky koukat," smála se.

Sámer to neodhadl

A do třetice překvapení – na casting se dostavila také houslistka Pavla Dubná, přítelkyně Sámera Issy, který je finalistou první řady soutěže Česko hledá SuperStar z roku 2004.

Sámer, přesvědčený o Pavliných pěveckých kvalitách, ji přemluvil k účasti, ale situaci neodhadl. Absolventka pražské konzervatoře se tak jen dočkala zklamání. Nedostala se ani na vystoupení před hlavní čtyřčlennou porotu.

Pavlína sice zpívala dobře, ale údajně nezapadala do schématu soutěže. „SuperStar je o talentech, se kterými můžeme pracovat,“ nechala se slyšet koordinátorka projektu Lucie Juráčková.

Takže to vypadá, že se Pavla Dubná, někdejší členka kvarteta Inflagranti i smyčcového tria String Ladies, nebude alespoň nějakou dobu rozptylovat novými uměleckými aktivitami.

bri, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Do SuperStar: Simona Pavlicová i partnerka Sámera Issy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci