Charlie Sheen znovu v léčebně a bude se soudit o 100 miliónů

10.3.2011 17:00   |   Společnost
Populární herec Charlie Sheen (45) zažaloval o 100 milionů dolarů firmu Warner Bros. a výkonného producenta seriálu Dva a půl chlapa, díky němuž se stal nejlépe placeným hercem americké televize. Teď však byl ze seriálu vyhozen.

Charlie Sheen

V přepočtu se jedná o částku přesahující půldruhé miliardy korun a Charlie Sheen ji požaduje jako náhradu svého honoráře a platů těch, co se na tvorbě seriálu Dva a půl chlapa podíleli.

Jde o Sheenovu odpověď na krok studia, které s ním rozvázalo smlouvu kvůli alkoholickým "nehodám". Těch už měl nemálo. Před několika týdny se tudíž po propuštění z nemocnice rozhodl znovu nastoupit do protialkoholní léčebny. Natáčení seriálu Dva a půl chlapa, které má letos na podzim vstoupit do deváté série, tak bude mít nejspíš pauzu.

"Dobrovolně nastoupil do rehabilitačního centra," uvedl hercův mluvčí Stan Rosenfield s tím, že název léčebného zařízení nebude zveřejňovat. "Charlie děkuje všem za projevený zájem i podporu," dodal a požádal, aby během léčby bylo respektováno hercovo soukromí – napsal server Insider.

Charlie Sheen dal na doporučení svého otce Martina Sheena i vedení stanice CBS, pro kterou točí seriál, u nás známý z obrazovek televize Nova.

Potřetí za poslední rok

V reakci na Sheenův krok vydala CBS prohlášení, v němž uvedla: "Vzhledem k rozhodnutí Charlieho Sheena se CBS, Warner Bros TV a výkonný producent Chuck Lorre dohodli na přerušení natáčení seriálu Dva a půl chlapa. Jsme hluboce znepokojeni zprávami o Charlieho zdraví, podporujeme jeho rozhodnutí a přejeme mu úspěch v léčbě."

Jenže... po několika článcích v médiích, se výkonný producent Chuck Lorre cítil od Charlieho Sheena nespravedlivě napadaný a změnil názor.


Charlie Sheen odchází po krátké hospitalizaci z losangeleské nemocnice.

Do léčebny Charlie Sheen nastoupil hned následující den po propuštění z losangeleské nemocnice Cedars-Sinai, kde byl hospitalizován kvůli bolestem břicha. Sheenův mluvčí Stan Rosenfield tvrdil, že Charlie má kýlu a odmítl dohady, že by hospitalizace nějak souvisela s užíváním kokainu.

Americké zpravodajské servery se však shodují, že drogy byly nepochybně hlavní příčinou Sheenovy hospitalizace. Ostatně, Charlie Sheen se léčil z drogové závislosti už v roce 1998 poté, co se předávkoval.

Na jak dlouho?

Spekuluje se, že Charlie Sheen se teď za zdi nejmenované léčebny ukryl na celý měsíc. Není to poprvé – absolvoval za poslední rok dva pokusy zbavit se své závislosti. Natáčení seriálu Dva a půl chlapa bylo kvůli němu přerušeno právě před rokem, kdy Sheen nastoupil do léčebny dobrovolně. A když v létě v opilosti zaútočil na svoji ženu Brooke Mueller, poslal ho soudce na léčení znovu.

S Brooke Mueller, která je jeho třetí manželkou, se Charlie Sheen oženil v květnu 2008 a má s ní dvouletá dvojčata Maxe a Boba. Partneři se rozešli poté, co Sheen napadl Brooke Mueller a byl kvůli tomu zatčen. Brooke řekla policii, že na ni manžel vytáhl nůž, když mu pohrozila rozvodem.

Po této události pak oba absolvovali protialkoholní terapii. Rozvedeni dosud nejsou – jejich žádost o rozvod, podanou v listopadu loňského roku, bude losangeleský soud projednávat příští měsíc.


Dva a půl chlapa – zleva Charlie Sheen, Angus T.Jones a Jon Cryer.

Připomeňme, že TV seriál Dva a půl chlapa, který v poslední době komplikují problémy Charlieho Sheena, se vysílá od roku 2003. Hlavními hrdiny jsou právě Charlie Harper (Charlie Sheen), bohatý starý mládenec s vilou na pobřeží, který lehce získá každou ženu, dále jeho rozvedený bratr Alan (Jon Cryer) a s nimi pak "půl chlapa" – Alanův desetiletý syn Jake (Angus T. Jones).

Legendární Četa

Charlie Sheen, rodným jménem Carlos Irwin Estévez, zdědil herecké geny po svém otci Ramónu Antoniovi Estévezovi, který je znám pod uměleckým jménem Martin Sheen.

Mezi největší herecké úspěchy Charlieho Sheena patří role v legendárním v oscarovém filmu Četa, který vyšel na DVD i na Blu-ray. Zachycuje období americké války ve Vietnamu, kdy je nezkušený vysokoškolský student Chris Taylor v podání Charlieho Sheena, přidělen ke třicetičlenné pěchotní jednotce. Jediným úkolem je: "Nalézt a zničit" (vyhledat nepřítele a zabít jej). Psychické a fyzické útrapy jsou pro mladé vojáky neúnosné. Mnozí se ocitají na pokraji šílenství a při útoku na domorodou vesnici se změní doslova ve vraždící monstra.

kol, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Charlie Sheen znovu v léčebně a bude se soudit o 100 miliónů

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci