Ženy sobě, aneb Bláznivé loučení se svobodou

13.6.2011 01:00   |   TV a FILM
VIDEO – Loučení se svobodou se může nepěkně zvrhnout. Neplatí to jen pro pány, podobným předsvatebním martyriem mohou projít i ženy. Právě o tom je film Ženy sobě, který přijde do kin začátkem prázdnin.

zeny sobě film

I komedie pro holky může mít koule, praví podtitulek snímku režiséra Paula Feiga. Zvlášť, když je největší kamarádkou nevěsty magnet na katastrofy, který dokáže i tak prostou věc, jakou je výběr svatebních šatů, proměnit v horor.

O tom všem je film Ženy sobě, v němž exceluje jedna z nejpopulárnějších komiček současnosti Kristen Wiig (Zbouchnutá, Kopačky).

Smolařka a scénáristka

Smolařka Annie (hraje ji Kristen Wiig, jež se podílela na scénáři) je všechno, jen ne úspěšná. Milence opouští nedůstojně (většinou přes plot) a v práci ji zase terorizují zákazníci (a ona je, takže nad ní permanentně visí hrozba vyhazovu).


Kristen Wiig (vpředu) patří k nejoblíbenějším herečkám současnosti.

Jediným světlým bodem v životě Annie je kamarádka Lillian (Maya Rudolph). Ta jí právě oznámila, že se bude vdávat a Annie jako nejlepší přítelkyně pochopitelně slíbí, že pomůže jak s přípravami svatby, tak i s pořádnou rozlučkou se svobodou.

S troškou do mlýna chtějí přispět také další Lillianiny kamarádky. Mezi nimi pak vyniká krásná, bohatá a chytrá Helen (Rose Byrne).

zeleninaPro zdraví a krásu s Angelinou Jolie & spol.

"Tajemství hvězd – Hubneme s celebritami"
V našem seriálu si můžete zkusit rady od těch
nejslavnějších, jak vylepšit postavu i dobrou mysl

Annie tedy pomáhá s Lillianinou svatbou a plánuje jako o život. A jak už to v její tragické realitě bývá, na co sáhne, to přinejlepším selže nebo skončí zatčením, otravou jídlem, šílenou scénou u čokoládové fontány...

Zkrátka, každý si může vybrat, co považuje v dané situaci za nejhorší. Možná to, že Lillian dochází s (pomalu už bývalou) kamarádkou trpělivost.

Video
Trailer k filmu Ženy sobě.

Komedie Ženy sobě vznikla v produkci režiséra Judda Apatowa, který natočil snímky jako Komici, Zbouchnutá, 40 let panic, Kopačky. Filmoví recenzenti se shodují, že jde letos o jednu z nejlepších komedií a průlomový důkaz, že i něžné pohlaví se dokáže skvěle bavit bezprostředně, „bez obalu“.

Zábavné i drsné

„Nechtěli jsme další romantickou komedii o tom, jak zoufalka shání chlapa. Soustředili jsme se na situační humor a na vztahy mezi jednotlivými postavami, abychom dokázali, že i mezi děvčaty se mohou odehrávat zábavné a někdy dost drsné věci,“ říká Kristen Wiig jako spoluautorka scénáře.

Přestože nad scénářem měli supervizi muži, tedy producent Judd Apatow a režisér Paul Feig, prý to nebyl problém, protože ženský svět je okamžitě okouzlil. Což se zřejmě stane i případnému pánskému doprovodu divaček v kině.


Na večírcích je zvykem i zpívat...

Hned od začátku bylo jasné, že při natáčení filmu ziská velký prostor improvizace, s níž mají tvůrci filmu už zkušenosti. Annie Mumolo vysvětluje, jak vše začalo již před samotnou produkcí:

„Improvizovali jsme dlouhé hodiny a Judd Apatow to všechno točil. Pak jsme si záběry zapracovávali do scénáře. A navíc ještě v průběhu natáčení jsme scénář trochu upravovali.“

kopretinaKVĚTINOVÝ
HOROSKOP

Slova své kolegyně Annie Mumolo doplňuje spoluscénáristka filmu Kristen Wiig:

„Annie i já jsme tak trochu ze světa skečů a naše zkušenost sestává především z tvorby postav a dialogů. Když byla scéna, která se nám sice líbila, ale celkově nepůsobila úplně nejlépe, Judd Apatow prostě řekl, ať ještě zkusíme nějaké další varianty. Zkrátka, měl pravdu a pak se to upravilo. Judd nám hodně pomohl s tím, aby se scény co nejvíce přiblížily předloze a působily věrohodně.“


Kamarádky v tom Annie samotnou nenechají.

Americká komedie Ženy sobě bude mít v našich kinech premiéru začátkem července a v listopadu vyjde také na DVD a na Blu-ray.


ŽENY SOBĚ (BRIDESMAIDS) – komedie, USA
Scénář: Annie Mumolo, Kristen Wiig
Režie: Paul Feig
Hrají: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Ellie Kemper, Wendi McLendon-Covey, Matt Lucas, Kali Hawk, Chris O'Dowd a další.

mif, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm
Přečtěte si také


Diskuse: Ženy sobě, aneb Bláznivé loučení se svobodou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci