Co se skrývá ve dni vašeho narození?

15.2.2011 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Jací jsou ti, co mají číslo dne narození jedna? To je tématem dalšího dílu naší Školy numerologie, která vás tolik zaujala.

numerologie jedničky

V předcházejícím díle tohoto dlouhodobého numerologického seriálu jsme začali obecněji probírat čísla dne, která naznačují základní dispozice člověka, jeho potřeby, projevy, ambice, sklony.

Číslo dne patří k těm údajům, jaká v datu narození nemusejí být přímo přítomna (až na dny 1.–9.), ale pro numerologické účely se odvozují lineárním sčítáním číslic z konkrétního čísla dne.

Silná a prioritní vibrace

Doporučuji brát přednostně v úvahu číslo dne při numerologické interpretaci určitého data. Číslo dne (narození, určité události, zkoušky, svatby apod.) totiž podle mne představuje silnou a prioritní vibraci tohoto data.

V tomto díle Školy numerologie si probereme číslo dne narození jedna. Na své si tak přijdou nejen ti, co se narodili 1. dne v měsíci, ale i ti s datem narození 10., 19. nebo 28. Zkrátka, ti, jejichž číslo dne narození dává konečný lineární součet čísel rovný číslici jedna.

U každého čísla je uvedeno takzvané klíčové slovo, tedy pojem, který je charakterizuje.

Obecně číslo dne 1

Obecně, lidé s číslem dne 1 v sobě mají vůdcovský a průkopnický potenciál, aktivní přístup k životu, originalitu, individualismus, hrdost, zvídavost, ctižádost, touhu po nezávislosti, snahu uspět, být viděn a být první. Jsou tvůrčí, mají rádi novinky a rádi je i zavádějí do svého života. Někdy je tvůrčí práce lidí s číslem dne 1 důsledkem sklonů k lenošivosti, proto raději vymyslí nějaké vylepšení, jen aby se nemuseli tolik namáhat.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Lidé s číslem dne 1 mají potřebu komunikovat, bývají dobrými řečníky, dovedou užívat kouzla své osobnosti – někdy ale i k manipulaci s druhými. Mají přirozený sklon se chovat rezervovaně a občas se izolovat od druhých. S pocity samoty žijí stále, a to i když jsou ve společnosti nejbližších přátel. Umějí si však s tím poradit a dokonce potřebují být občas sami, aby si mohli v klidu urovnat svoje myšlenky.

Sebevědomí jedničkám nechybí

Sebevědomí, rozhodnost a vybočování z průměru je další výraznou vlastností těchto lidí. Nemají proto rádi, když jim druzí říkají, co by měli dělat a když za ně někdo rozhoduje. Přehnané sebevědomí může někdy způsobit to, že tito lidé vrší bezhlavě své omyly a těžko si je včas přiznají.

„Jedničky“ dovedou být výrazně egoističtí, zaměřují se sami na sebe a okolí je nezajímá. Jelikož podléhají snadno stresu a nevědí jak ventilovat vnitřní přetlak (dokážou mluvit o všem, ale jen těžko o sobě), znenadání vybuchují a občas mají sklon k agresi.

Dojde-li k potlačení přirozených vlastností lidí s tímto číslem dne (např. výchovou, dalšími silnými aspekty data narození…), mají tito lidé obvykle velké potíže se sebevědomím, komunikací s okolím, jsou uzavření a skrytá vnitřní agresivita zůstává. Mohou propadat smutku a pesimismu.

Den narození 1. – nezávislost

Ti, kdo se narodili 1. dne v měsíci, nemusejí během života řešit žádné složené vibrace svého dne tak, jako to musejí udělat jejich „jedničkoví kolegové“ narození 10., 19. nebo 28. Bývají proto přímější, odhodlanější, rozhodnější, jednoznačnější ve svých požadavcích, vstřícnější vůči ostatním. Stejně jako chápou sami sebe, rozumějí i druhým a umějí pomoci.


Lady Diana

Mají své osobité názory a neradi je mění. Ženou-li se za svým, neohlížejí se na druhé, protože potřebují vložit do všeho, co dělají, svůj tvůrčí přístup a sami sebe.

Jako příklad si uveďme numerologický rozbor lady Diany. (Podrobnější výklad o tom, jak numerologickou mřížku sestavit a zapsat do ní datum narození, najdete zde.) Narodila se 1.7.1961, proto zápis bude vypadat takto:

6 9
111 4 7

Na životě lady Diany vidíme charakteristické rysy, které člověk narozený 1. dne v měsíci, mívá. Navíc musíme brát v úvahu rovinu senzitivity (nevyplněnou prostřední úroveň mřížky) a nahromaděné jedničky v prvním políčku mřížky.

Z toho můžeme ve zkratce interpretovat, že lady Diana měla přirozeně dánu velkou citlivost a hloubku prožívání emocí (rovina senzitivity), touhu po rodinném zázemí (6), snahu po spravedlnosti a velké sociální cítění (7). Množství jedniček způsobovalo pocity odcizení a samoty, činilo ji přecitlivělou především na nátlak a nepochopení od ostatních, protože navíc znemožňovalo vyznat se v sobě. Zvýšenou agresivitu, kterou napětí u jedniček obecně vyvolává, si vybíjela především sama na sobě (ničila své zdraví a psychiku mentální anorexií).

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

Novátorský duch

Vibrace dne narození ukazuje na její novátorský duch, který zavedla do konzervativní královské rodiny, její snahu být originální (stačí si upamatovat na její modely a styl oblékání). Byla hrdá a nesnesla dlouhodobě nátlak na sebe. Proto se i rozvedla, navzdory všem konvencím a zvyklostem. Své poslání nacházela v pomoci potřebným, nebála se chodit mezi nemocné, dělala si, co uznala za vhodné. V tomto ohledu byla skutečně vůdčí a svobodnou osobností.

Příkladů jedinců narozených prvního, kteří měli průkopnický potenciál nebo byli první v daném oboru, je v dějinách mnoho. Patří mezi ně např.: Pierre de Coubertin (zakladatel novodobých olympijských her), Otto von Bismarck (pruský politik, sjednotitel Německa), Paracelsus (středověký významný lékař a přírodovědec, zakladatel používání chemických léků).


Daniel Hůlka

Z dalších známých osobností se prvního narodili: Marilyn Monroe (herečka a sexuální idol), Woody Allen (americký dramatik a herec), Yves Saint Laurent (francouzský módní návrhář), Milan Kundera (český básník a prozaik žijící ve Francii), Jan Patočka (český filosof), Ilona Csáková, Marta Kubišová, Daniel Hůlka (zpěváci), Jiří Suchý (originální básník, textař, dramatik, výtvarník).

Den narození 10. – Síla vůle

Pro ty, co se narodili 10. dne v měsíci, platí, že v takovém případě je jednička jakoby umocněna nulou, která přidává hloubku charakteru. Tito lidé jsou schopni všeho, co si zamanou, jejich potenciál je především soustředěn do obrovské vůle.

Oproti ostatním „jedničkám“ musejí o své úspěchy více bojovat, více pochybují o sobě, nejsou tolik rozhodní a egoističtí jako lidé narození 1. či 19. Jsou velmi cílevědomí, takže bývají často považováni za tvrdohlavé, rezervované a málo proniknutelné. Proto někdy působí až povýšeným dojmem. Je to však spíše obranný postoj, kterým chrání své velmi citlivé nitro. Mívají málo skutečných přátel.


Ivan Hlas

Zápis do numerologické mřížky si ukážeme na příkladu zpěváka a hudebníka Ivana Hlase. Narodil se 10. 5. 1954 (nulu do mřížky nepíšeme, ale pamatujeme si, že významně posiluje potenciál jedničky).

9
55
111 4

K lidem narozeným 10. dne v měsíci a jež v dějinách osvědčili svojí cílevědomost a obrovskou vůli či originalitu patří Martin Luther (německý protestantský církevní reformátor), Jan Kalvín (francouzský církevní reformátor), Jan Lucemburský (český král, otec Karla IV.), Ferdinand I. Habsburský (energický první Habsburk na českém trůně), Giuseppe Verdi (italský skladatel), Nikola Tesla (americký technik a vynálezce chorvatského původu), Marcel Proust (francouzský prozaik, zakladatel moderního psychologického románu), Boris Pasternak (ruský básník a prozaik), Boris Vian (francouzský prozaik).


Štěpánka Hilgertová

Mezi významné české osobnosti posledního dvacetiletí patří např. Štěpánka Hilgertová (kanoistka), Patrik Berger (fotbalista), Otakar Motejl (první ombudsman), Tomáš Töpfer (herec), Petr Malásek (hudebník), spisovatelé Miroslav Horníček, Miloslav Švandrlík a Vladimír Páral.

Den narození 19. – účastenství

V tomto dni se jednička spojuje s univerzální, idealistickou devítkou, toužící po pravdě, dokonalosti. Devítka dodává jedničce filantropický náboj a zpomaluje její rozhodnost, navyšuje snivost a zbrklost.

Přesto jsou 1 a 9 tak odlišné, že tito jedinci se sami v sobě těžko vyznají. Jde ale vždy o silné osobnosti, účelně a systematicky konající, s velkou mírou pochopení pro druhé, ale i pro sebe. Své ideály staví nad potřeby své i ostatních. Hledají pravdu bez ohledu na druhé a tak působí často velmi kriticky, neosobně a sobecky. Mívají vyhraněné názory a touží po dokonalosti. Mají v sobě výrazný vynálezecký a průkopnický potenciál.


Bill Clinton

Zápis do numerologické mřížky si ukážeme na příkladu bývalého amerického prezidenta Billa Clintona. Narodil se 19. 8. 1946:

6 99
8
111 4

Originalitu, průkopnický potenciál a hledání podstaty věcí můžeme vysledovat v konání například těchto významných osobností minulých staletí: Mikuláš Koperník (matematik, zakladatel novodobé astronomie, tvůrce heliocentrické teorie), Blaise Pascal (francouzský matematik, výzkumník, fyzik, myslitel), Edgar A. Poe (originální americký básník a povídkář, v jehož tvorbě jsou zárodky hororu, detektivky a sci-fi), Emil Škoda (technik, zakladatel Škodových závodů), Coco Chanel (ženská módní návrhářka), Edith Piaf (francouzská šansoniérka), Salman Rushdie (muslimskými fundamentalisty nenáviděný spisovatel). Za zmínku stojí příklad negativního člověka narozeného 19., který si šel tvrdě a nekompromisně za svými „ideály“, tak že páchal genocidu vlastního národa – Pol Pot.


Hana Mandlíková

Z českých osobností narozených 19. jsou známí např. tenisté Hana Mandlíková, Miloslav Mečíř, atleti Emil a Dana Zátopkovi, skladatel Karel Svoboda, politik Václav Klaus

Den narození 28. – rozpornost

Minule jsme si řekli, že se v této „jedničce“ setkávají dvě odlišná čísla: 2 (ty, láska, touha) a 8 (rovnováha, vytrvalost, logika). Oproti předcházejícím číslům navíc nemá na primárním místě jedničku, ta je číslem pouze celkové vibrace.

Jsou to lidé, jejichž jedna část touží po klidném životě v lásce a v partnerství a druhá část je stále ctižádostivá s touhou osamostatnit se. Proto jsou reakce těchto lidí bouřlivější, prvotně zapojují intuici a city a teprve pak rozum, více chápou druhé. Díky 8 mívají smysl pro humor. Umějí skloubit intuici s logikou, rozum s city. Jsou schopni obsáhnout velké množství informací a logicky si je utřídit. I když jim stres příliš neprospívá, díky vibraci 8 jsou vnitřně houževnatí, nebojácní, vytrvalí. Díky specifické kombinaci 2 s 8 mají jedinečnou příležitost realizovat své touhy.

Ze všech jedniček mají největší předpoklady k úspěchu, musí však dobře ovládat svou impulsivnost a být skutečně nezávislí.


Zdeněk Svěrák

Zápis do numerologické mřížky provedeme na příkladu Zdeňka Svěráka, pedagoga, scénáristy, herce, spoluzakladatele Divadla Járy Cimrmana. Narodil se 28. 3. 1936:

33 6 9
2 8
11

Schopnost realizovat touhy a vize vlastního poslání můžeme vidět na řadě příkladů z minulosti: Jan Amos Komenský („učitel národů“, filosof, teolog, spisovatel), Jean J. Rousseau (francouzský filosof, ideový předchůdce Velké francouzské revoluce), Johann W. Goethe (německý básník, přírodovědec, filosof, spisovatel), Peter P. Rubens (vlámský barokní malíř), Josef Božek (český mechanik a vynálezce prvních parních strojů), Bedřich Engels (filosof, politik a klasik idejí marxismu), Eduard Beneš (2. československý prezident), zakladatel počítačového impéria Bill Gates.


Bohumil Hrabal

Výraznými českými osobnostmi byli např. "osmadvacátníci" Bohumil Hrabal, Michael Kocáb, Miloš Zeman, Josef Tošovský, Josef Zieleniec.

Příště se pustíme se stejnou vervou do čísla dne 2.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Co se skrývá ve dni vašeho narození?

chci se dozvědět víc

19.11.2011   |   20:56   |   od: drahoslava loužilová
chci se dozvědět víc o svém dnu narození 16.2.2000.

good

23.2.2011   |   13:07   |   od: janice
good :) ...thanks for sharing ...very useful for me i will bookmark this for my future needed. thanks for a great source.
Zobrazeny poslední 2 příspěvky, celkový počet 2 příspěvky.
poslední příspěvek: 19. 11. 2011 20:56
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci