Sedmičkáři. Třeba Lucie Bílá, či Oldřich Kaiser, si nedají poradit

16.8.2011 00:00   |   Ezoterika - NUMEROLOGIE
Lucie Bílá, Oldřich Kaiser, Miroslav Donutil, T. G. Masaryk, Madonna nebo Charlie Chaplin. Ti všichni patří k sedmičkářům, tedy k těm, kteří se narodili 7., 16. a 25. dne v měsíci.

numerologie 7

Další pokračování seriálu patří lidem, které spojuje společné číslo dne: sedm. A hned je třeba podotknout, že energií sedmičky jsou ovlivňovány osobnosti, které si vše musí prožít na vlastní kůži a nenechají si poradit. Co ještě v sobě skrývají?

Pokud byste si chtěli zopakovat, jak se zapisují data narození do numerologické mřížky, můžete se podívat zde, kde je vše podrobně vysvětleno.

Rebelové, i když rozporuplní

Lidé s číslem dne 7 mají velký smysl pro pravdu a spravedlnost. Nesnášejí lež, dokáží bojovat proti bezpráví. Jsou to rebelové, kteří jsou schopni si vzít všechnu zodpovědnost za špatnost světa na svá ramena.

Někdy se ale stane, že se nedokážou s nikým dohodnout. Nedovedou odhadnout hranice reálných možností. Nechtějí změnit svá stanoviska, protože mají problém komunikovat. Tím správné věci spíše uškodí.

Energie čísla dne sedm ovlivňuje člověka na více úrovních. Je to číslo plné rozporuplného energetického potenciálu. Projevuje se na fyzické úrovni, je to ale i energie duchovní a zároveň citlivá. Spojuje fyzickou úroveň člověka s nadstavbou citů.

Zprostředkovává hlubší pochopení všech zákonitostí přírody a vztahů. Ovlivňuje také i schopnost myslet a uvažovat. Především má vliv na postřeh a smysl pro detaily. Tohle všechno dohromady uřídit dá pěknou práci.

Vynikají empatií

Schopnosti a vnímavost lidí s číslem dne 7 jim umožňuje vcítit se do potřeb druhých a často náplň svého života nachází v práci pro druhé. Mají smysl pro detail a dovedou si všimnout maličkostí a stávají se tak přirozeně psychology.

CO PROZRADÍ DATUM NAROZENÍ?

Zjistěte si z data narození povahu člověka,
jeho schopnosti a dovednosti. Odhalíte, jak
je vášnivý a jestli je citlivý. Čísla napoví, zda
je praktický či naopak „věčně létá v oblacích“,
jestli je vytrvalý a trpělivý nebo nedočkavý.

SLEDUJTE NAŠI ŠKOLU NUMEROLOGIE

Energie čísla dne 7 je také energií fyzickou, která se potřebuje stále pohybovat, sportovat, vybíjet se fyzickou aktivitou čistě jen pro radost z pohybu. Potřebují poznávat co nejvíce, aby tím získali co nejvíce zkušeností.

Jen přes zkušenost se dostávají sami k sobě a začnou chápat sami sebe. Proto rádi cestují, zajímají se o sociální problematiku, ekologii, alternativní směry, esoteriku, různá náboženství. Ale přitahuje je i svět financí, bankovnictví, trhu a všechno, kde mohou uplatnit svůj smysl pro detail.

Občas jsou studení

Z obavy před citovým zraněním se uzavírají do sebe. Působí pak studeně, odtažitě, jsou nekompromisní, přímočaří a nezáleží jim na tom, jak je vidí druzí. Nebezpečí pro lidi s číslem dne 7 je v různých závislostech, do kterých se snadno dostávají díky tomu, že chtějí vše vychutnat, prožít naplno a na doraz. Může jít o závislost na drogách, ale i na jídle či partnerovi.


Tereza Brodská

„Sedmičky“ nenávidí zradu a nemohou ji odpustit a zapomenout ani po mnoha letech. Dovedou se sami emocionálně ničit. Často bojují proti depresivním náladám a frustracím.

Dokážou z malého problému udělat velké drama a hluboce ho prožívat. Nechtějí si připustit, že by mohli dělat chybu oni a svalují důsledky svých činů na druhé. Vždyť oni přece chtěli jen to nejlepší pro druhé, jak to že to nikdo nechápe?

Den narození 7. – zkušenost

Klíčové slovo pro tento den narození prozrazuje, že si lidé v něm narození, potřebují skutečně vše ozkoušet sami a nedají na rady druhých. Jen tak nejlépe zažijí zkušenost, kterou jim to přinese a nejlépe tak pochopí podstatu věci. Je to možná trochu tvrdé, ale pro ně nejlepší.


Jana Preisová

Nebezpečím je někdy až nesmyslné lpění na vlastních postojích. To na druhou stranu může přinést nečekané objevy tam, kde by to už nikdo nečekal.

Lidé narození 7. dne v měsíci mají silně vyvinuté sociální cítění, stejně jako ostatní „sedmičky“ smysl pro spravedlnost. Bývají spíše uzavřenější, přemýšliví, ale přitom se snaží pomoci druhým. Mohou trpět úzkostmi a depresemi. Mají mysl zaměřenou na detaily a tak se někdy stávají nerealističtí a nevidí problémy z nadhledu.

Dramatické nadání

Dramatické nadání, které v sobě lidé narození 7. dne v měsíci mají, mnozí uplatňují ve své herecké profesi. Smysl pro detail takovým hercům zajišťuje pochopení role do samé podstaty a její vyjádření skutečně s citem.

O jaký styl herectví se jedná, snadno pochopíme na příkladu hereček, o kterých sice moc nečteme v rubrikách ze společnosti, o to ale kvalitnější a trvalejší jsou jejich výkony: Libuše Šafránková, Jana Preissová, Marta Vančurová, Tereza Brodská, Milena Dvorská.

Smysl pro detail někdy lidé s energií „sedmičky “ využívají pro imitování chování druhých a dodávají k tomu i trochu nadsázky. Jako např. Miroslav Donutil (na snímku vpravo) nebo Zdeněk Izer. Komediální talent lidí narozených 7. dne v měsíci můžeme pochopit i na osobnostech jako např. Miloslav Šimek, Ivan Mládek, Oldřich Nový.

Když se k tomu přidá i skvělý hlas, bývají z těchto lidí i výborní zpěváci jako Lucie Bílá. Zpěv může být pro ně způsob sebevyjádření a často také při něm uplatňují básnické sklony jako Jaromír Nohavica.

Význační politici

Řada lidí narozených 7. dne v měsíci se vydává na politickou dráhu. Dokážou své sociální cítění, smysl pro pravdu a své filosofické zaměření dát do služeb „té své správné věci, které věří “. Např. první československý prezident Tomáš G. Masaryk.

Pravda, za kterou jsou „sedmičky“schopny jít, bývá někdy pouze „jejich pravdou“. Nechvalně známým příkladem tohoto pojetí „své pravdy“ jsou dva bezohlední nacističtí hrdlořezi - Reinhard Heydrich a Heinrich Himmler.


Evita Perónová

Někdy se jejich sociální cítění střetává s touhou po moci. Příkladem je Evita Perónová, která se narodila 7. 5. 1919. Numerologická mřížka jejího data narození proto vypadá takto:

99
5
11 7

Den narození 16.- přímočarost

V tomto dni narození se spojuje nezávislost a cílevědomost jedničky s umělecky a technicky nadanou, romantickou a harmonickou šestkou. To znamená, že svojí potřebu harmonie a pohody si cílevědomě dovedou budovat a mají o ní jasnou a nekompromisní představu díky jedničce.

Celková energie sedmičky k tomu dodává smysl pro spravedlnost, bystrý psychologický odhad, potřebu všechno si ozkoušet a dynamicky reagovat. Už nejsou tak uzavření, jako lidé narození 7. dne v měsíci. Nevadí jim, když jsou středem pozornosti. Dovedou se ozvat, když se děje bezpráví. Jsou sví a mnohdy i šokují svou otevřeností. Jak nám to předvádí zpěvačka Madonna nebo spisovatel Charles Bukowski ve svých knihách.


Oldřich Kaiser

Šokují přímočarostí

Lidé narození 16. dne v měsíci si stejně jako ostatní „sedmičky“ tříbí zkušenostmi své názory. Protože energie jedničky je vede k jejich cílům, nedají se jen tak zviklat a neberou ve svých odsudcích na nikoho ohled. Bývají z nich silné osobnosti s vůdčím potenciálem a velkou výdrží.

Jejich přímočarost je někdy šokující, nediplomatická a mohou se snadno stát stejně tak dogmatičtí jako ti, proti kterým vystoupili na barikádu s praporem v ruce. Pak už bývají jen chladní a vypočítaví. Příkladem může být syn Kim Ir-sena současný severokorejský vůdce Kim Čong-il nebo bývalý albánský totalitní vůdce Enver Hodža.

Herci a psychologové

Stejně jako v předchozím případě, bývají lidé narození 16. dne v měsíci dobrými herci: Jaromír Hanzlík, Ondřej Vetchý, Petr Čepek, Peter Falk, Peter Ustinov. Ba i komici jako Charlie Chaplin, Oldřich Kaiser. Jejich schopnosti a cit dovede vdechnout duši i dřevu a bývají z nich skvělí loutkoherci např. Josef Skupa a Miloš Kirschner. Oba umožnili život dvěma postavičkám spjatým s dětstvím několika generací – Spejblovi a Hurvínkovi.

Psychologické schopnosti dovedou využít buď přímo ve své profesi jako psychologové např. náš velmi uznávaný dětský psycholog Zdeněk Matějček nebo nepřímo, jak nám to ukazuje ve svých produkcích mág David Copperfield.


Karel Hynek Mácha

Poetičnost, vnímavost a rozervanost, to vše v sobě měl Karel Hynek Mácha – český romantický básník narozený 16. 11. 1810.

6
8
11111 7

Den narození 25. – nenáročnost

V energii této „sedmičky“ bývá skryt největší rozpor. Dvojka lidem narozeným 25. dne v měsíci dodává citlivost, touhu po lásce, potřebu mít někoho druhého. Pětka zase touží po svobodě a nezávislosti. Co v povaze převáží, záleží na ostatních aspektech narození.

100 KŘESTNÍCH JMEN

Vybíráte jméno pro miminko?
Nebo se jen chcete dozvědět,
jestli vám vaše jméno pomáhá
či naopak něčím škodí?

ČTĚTE NÁŠ SERIÁL

V každém případě energie „sedmičky“, která z tohoto spojení vzniká, dokáže být nenáročná, citlivá k potřebám druhých s velkou emocionální hloubkou. Daleko více potřebují mít citový vztah s někým, koho mají rádi. Někdy to jde tak daleko, že uzavírají rodinu do izolace před okolím. Jako důsledek pak ztrácejí své nejbližší, kteří nemohou v takovém prostředí žít. Sami tím pak trpí nejvíce. Brání se často změně, trpí obavami, strachy a depresemi.

Přesto, když se rozhodnou ke změně, uleví se jim. Protože jako každá sedmička potřebují změnu a určité vzrušení. Rádi cestují a poznávají nové. Jestliže je podpořena energie pětky, jsou z nich více nezávislí a vzrušení hledající osobnosti, které baví svět peněz více než citové naplnění. Mají bystré technické myšlení. Přesto se dokážou zasnít a zavřít se do svého citlivého vnitřního světa.

Smysl pro spravedlnost

Lidé narození 25. mají stejně jako ostatní „sedmičky“ sociální cítění a smysl pro spravedlnost. Typickým příkladem byl Juraj Jánošík, slovenský národní hrdina, který „bohatým bral a chudým dával“. Dalekosáhlejší důsledky měl ale čin jiného odpůrce stávajícího pořádku - srbského studenta Gavrilo Principa. Spáchal atentát na Ferdinanda d´Este a tím zavdal záminku k vypuknutí první světové války.


Milada Horáková

Svou pravdu také v politickém procesu hájila Milada Horáková a ze svých pozic neustoupila. A to i přesto, že věděla, jak končí politické procesy tehdejší doby. Milada Horáková se narodila 25. 12. 1901.

9
22 5
111 7

V jiné poloze uplatnil svůj smysl pro spravedlnost i detail spisovatel George Orwell, který výstižně popsal ve svých knihách 1984 a Farma zvířat podstatu totalitního režimu. Svůj smysl pro spravedlnost a nápravu světa vyzpíval ve svých písních Vladimir Vysockij. Do svého herectví i zpěvu dával skutečně všechno - i kritiku totalitního sovětského systému. Nesmířil se s nespravedlností a zničil tak sebe.

Jdou svojí cestou

Pětadvacátého dne v měsíci se narodil i charismatický vůdce, sjednotitel Jugoslávie Josip Broz Tito. Šel svojí cestou a nepodlehl ani Stalinovým hrozbám a nátlaku. Jak velký vliv i moc měl nad svými národy, dokazuje válečné běsnění v Jugoslávii a její rozpad po jeho skonu.


Sean Connery

Stejně jako u předchozích sedmiček, i u lidí narozených 25. je výrazně vyvinutý smysl pro detail, zaměřený hlavně na zkoumání psychiky druhých. Řada významných psychoterapeutů a psychiatrů se narodila právě s touto energií - Miroslav Plzák, Jaroslav Skála.

Velké množství výborných skladatelů (Johann Strauss, Georges Bizet, Leonard Bernstein, Jaroslav Ježek, Elton John) a herců (Michael Douglas, Sean Connery, Boris Rösner, Josef Dvořák, Jan Kanyza, Jiří Schmitzer) se narodilo 25. dne v měsíci.

Jana Tamchynová

Přečtěte si také

Diskuse: Sedmičkáři. Třeba Lucie Bílá, či Oldřich Kaiser, si nedají poradit

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci