Od února budeme ve Znamení koně

12.1.2011 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Pamatujete na seriál Dobrá voda? Možná ho znáte až z některé reprízy, ale určitě víte, že je o koních. A na ně vsadila Česká televize opět. Už v únoru začíná seriál Znamení koně.

Znamení koně

Třináctidílná série, v níž se představí například Richard Krajčo (na titulním snímku), Vilma Cibulková, Bolek Polívka, Jiří Mádl, Valerie Zawadská nebo Oldřich Navrátil, startuje 11. února. Zavede nás do prostředí chovatelů dostihových koní.

Režisér Milan Cieslar natáčel Znamení koně v centrech dostihového sportu – v Chuchli, ale vlavně v Napajedlích či závodišti Slušovice. Nejspíš proto o něm říká, že jde „o moravský western, který je hlavně o mezildských vztazích.“

Video
Ukázka z nového seriálu

Hlavní hrdinkou seriálu je chovatelka koní Dáša (Cibulková), která po smrti svého muže přebírá zodpovědnost nad statkem Slunečná hora. Podle Cieslara ji role dává velký prostor k zúročení jejích divadelních a filmových zkušeností. "Pro mě bylo v této roli nejpodstatnější, že jde o jakési vítězství sama nad sebou," uvedla Cibulková.

Může vás zajímat

Barevné jídlo nám pomůže zhubnout
Chcete zhubnout? Pořádně se nasnídejte
Při dietě smíte pečivo. Ale vybírejte!

Frajer, co šlápl vedle

Největší prostor v mužských rolích dostali Jiří Mádl jako její syn Lukáš a Richard Krajčo představující jejího nevlastního syna Davida, který se po několika životních kotrmelcích a velkým dluhem vrací na rodný „ranč“. "Nemohla jsem si vybrat krásnější děti," podotkla Cibulková.


Bolek Polívka, Vilma Cibulková a Jiří Mádl

Po třináct večerů budeme vtaženi do napínavého životního příběhu Davida Hory (Richard Krajčo), tak trochu dobrodruha a frajera, který v životě kolikrát šlápl vedle. "Postava Davida mě zaujala tím, že má od počátečního outsidera největší vývoj," řekl Krajčo, zpěvák skupiny Kryštof, jejíž píseň Střepy také zazní v seriálu.

Podle tvůrců z Televizního studia Brno bude mít seriál v případě zájmu diváků pokračování. Jeho režisér Cieslar, podle něhož v posledních letech "žánr televizního seriálu zdegeneroval", ocenil, že na práci od produkce dostal naprostou uměleckou volnost. "Na výsledku je znát, že všichni pracovali srdcem," dodal.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Od února budeme ve Znamení koně

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci