Na nákup nezapomeňte 3D brýle!

7.11.2010 01:00   |   Styl
Francouzi přišli s revoluční změnou v obchodování na internetu. EspaceMax nabízí šanci "osahat" si výrobky na dálku!

3D e-shop

Je to tak trochu sci-fi. Na trojrozměrný obraz už jsme si zvykli v kinech a někteří už i přisledování televize. Teď ale přichází převrat i v internetovém nakupování.

Kabelka ze všech stran

Francouzky mají nyní možnost posadit se k počítači,otevřít si stránku EspaceMax, nasadit si 3D brýle a vybranou kabelku či peněženku si prohlédnout ze všech stran. Ocení tak její barvu, materiál, ze kterého je vyrobena nebo celkové provedení.

A nejen to – mohou také do kabelky na dálku umisťovat různé předměty, například mobil, knížku nebo deštník, aby posoudily její možnosti. Navíc si s pomocí virtuální modelky představí, jak jim taška padne k postavě.

A aby bylo vše ještě jednodušší – mohou totéž zkoumat i pomocí svého iPhonu, třeba cestou do práce v metru. Zatím jen čich a hmat si na internetu nepřijdou na své.

Vzbuzuje to emoce

Revoluční službu zákazníkům vyvinul francouzský internetový prodejce ve spolupráci se společností Dassault Systèmes. Podle Mehdi Tayoubiho ze společnosti Dassault Systèmes je důležité vtáhnou klienta do nakupování novými zprostředkovanými emocemi. A trojrozměrné nakupování na internetu určitě emoce vzbuzovat bude.

Možná i ze strany mužů, kteří pak vybrané zboží budou muset svým ženám sponzorovat. Na druhé straně – není právě tohle nebezpečná hra pro ty ženy, které podléhají vášni nakupování a utrácejí skoro tolik jako hráči v hernách? Právě 3D nakupování by se pro ně mohlo stát nebezpečným lákadlem.

Brýle jsou potřeba

Máte-li doma 3D brýle (plastové od 300 Kč), můžete se už teď podívat na webové stránky internetového obchodu EspaceMax a vyzkoušet si, jak vše funguje. Zatím jsou tak prezentovány hlavně kabelky a peněženky, ale zanedlouho by to mohly být i kabáty, šaty a mnoho dalších výrobků.

Postup je takový, že si nejdříve na EspaceMax zdarma stáhnete program pro prohlížení zboží ve 3D a nainstalujete ho. Pak už si jen nasadíte brýle a můžete začít prohlížet nabízené výrobky.

České stránky pro 3D nákupy by měly zahájit činnost zřejmě v příštím roce.

zup

Přečtěte si také

 


Diskuse: Na nákup nezapomeňte 3D brýle!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci