Ozzy Osbourne je záhada. Co prozradí genetický kód?

15.6.2010 10:30   |   Společnost
VIDEO – Známý bouřlivák, rocker a skladatel Ozzy Osbourne (61) jako zázrakem přežil desítky let závislosti na drogách a alkoholu. Teď se rozhodl, že se pokusí tuto záhadu vyřešit a umožní vědcům zmapovat jeho genetický kód.

ozy a manželka

Coby někdejší frontman legendární heavymetalové kapely Black Sabbath nyní Ozzy Osbourne (na snímku s manželkou Sharon) vědce skutečně potěšil, když přistoupil na to, že se stane jedním z prvních lidí, kteří si nechají udělat komplexní genetický test. Ale zároveň i to, že takovou možnost získal, je pocta. Navíc test přijde v přepočtu na osm set čtyřicet tisíc korun.

Jiní by nepřežili...

Odborníci především doufají, že se jim podaří přijít na to, jak je možné, že Ozzy vydržel život, který by většinu lidí během krátké doby zabil.

Nejenže neuvěřitelně dlouho holdoval drogám a alkoholu, ale "proslavily" ho rovněž nesčetné excesy. Namísto drog například omylem nasál do nosu brčkem desítky mravenců, nebo přímo na podiu ukousl hlavu holubici a o totéž se pokusil i s netopýrem při koncertě v roce 1982.

Video
Slavná balada Dreamer z alba Down To Earth


Dvakrát Ozzy přežil klinickou smrt. Pověstná je v této souvislosti jeho šílená jízda na čtyřkolce, která ho stála dlouhodobý pobyt v nemocnici, když havaroval a doslova si zlomil krk. Nezkrotný Brit přiznává, že "honil lidi s puškou a v range roveru přejížděl viadukty", z čehož ale vyvázl bez větší újmy na zdraví.

... ale manželka přežila

V dobách jeho největší drogové a alkoholové závislosti se v roce 1989 dokonce pokusil uškrtit svou manželku Sharon (57). Avšak také ona přežila, připomíná poněkud s nadsázkou list The Sun.

Ozzy se ale již poměrně dlouho snaží všechny přesvědčit, že se drog i alkoholu vzdal. Sice má za sebou nezdravě hororový život, přesto jeho manželství se Sharon trvá osmadvacet let. Má pět dětí – z prvního manželství Jessicu (38) a Louise (35), z nynějšího svazku pak Aimee (26), Kelly (25) a Jacka (24).

OSBOURNOVI – NOVÁ REALITY SHOW:
KAŽDOU STŘEDU NA NÁVŠTĚVU K OZZYMU

„Genetická analýza osob, které mají extrémní chorobopisy, má ohromný vědecký potenciál," řekl k Ozzymu rozhodnutí podstoupit genetický test sám ředitel společnosti Knome, v níž bude výzkum probíhat. Šéf této americké firmy, Nathaniel Pearson, tím zároveň vysvětlil základní hledisko, podle kterého si pro komplexní test vybrali právě Ozzyho.

Korzo, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Ozzy Osbourne je záhada. Co prozradí genetický kód?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci