Co kryje cestovní pojištění a jak ho získat

10.5.2010 00:00   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Blíží se čas dovolených a začínáte plánovat, co sebou, co na sebe. Na co byste však určitě neměli nikdy zapomínat, je cestovní pojištění.

rodina u NB

A je úplně jedno jestli cestujete na jednodenní výlet, dovolenou nebo třeba na služební cestu. Suma za pojištění je totiž naprosto nesrovnatelná s důsledky potíží v zahraničí při neuzavřeném pojištění.

Cestovní pojištění se využívá výhradně při cestování do zahraničí. Kryje rizika spojená s náhlým onemocněním, úrazem, ztrátou zavazadel, zpožděním letadla, krádežemi nebo způsobením škody třetí osobě. Cestovní pojištění lze sjednat ve více variantách. Je však vhodné uzavřít celý balíček, který obsahuje vedle pojištění úrazu právě i všechny další možnosti problémů, které by mohly v rámci vaší cesty nastat.

letoviskoOnline nebo osobně?

Cestovní pojištění můžete samozřejmě uzavřít těsně před odjezdem u některé z pojišťoven. Většinou ale při balení a s cestovní horečkou šetříte každou minutu. A v pojišťovně může být i fronta. Mnohem rychlejší a pohodlnější je proto online pojištění přes Internet. Lze ho tak sjednat během pár minut.

Jak postupovat?

Na stránce www.top-pojisteni.cz naleznete online kalkulačku - přehled o cenách od různých pojišťoven. Díky jednoduchému a přehlednému kalkulátoru cestovního pojištění zjistíte nabídky jednotlivých pojišťoven možných připojištění zavazadel, úrazu, odpovědnosti, rizikových sportů.

Když máte vybranou pojišťovnu, zadejte detailní údaje o vás a všech osobách, které budou pojištěny. Cestovní pojištění online objednáte po potvrzení zadaných údajů a všech pojistných podmínek a smluvních ujednání. Obratem obdržíte na svůj e-mail zprávu potvrzující vaši objednávku cestovního pojištění, údaje pro zaplacení pojistného a také pojistnou smlouvu s kontaktem na asistenční službu.

cestovní

Jak zaplatím?

Výhodou je, že máte možnost zaplatit pojistné okamžitě online - platební kartou, internetbankingem Raiffeisenbanky, platebním systémem mPeníze nebo PaySec ČSOB.

Při objednávce pojištění získáváte přístup do své osobní schránky "Moje smlouvy", kde naleznete dokumenty v elektronické podobě a můžete také pojistnou smlouvu dodatečně online zaplatit. Pak už stačí jen doklady vytisknout a vyrazit v klidu na cesty.

Pozor na karty

Některé platební karty jako doplňkovou službu obsahují cestovní pojištění, je třeba však ověřit, jaké podmínky máte sjednány. Nemusí být dostačující a je lepší se nechat ještě před cestou připojistit.

Lada Mašková

Přečtěte si také

Diskuse: Co kryje cestovní pojištění a jak ho získat

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci