Vybíráte dovolenou? Kanáry nezklamou

28.4.2010 01:00   |   Peníze - POJIŠTĚNÍ
Kanárské ostrovy jsou zárukou dobré dovolené pro lidi se zcela odlišnými představami o tom, jak trávit dny volna.

Garachico, Tenerife

Garachico na ostrově Tenerife

Můžete si tu lenošit na nádherné pláži plné zábavy a atrakcí, či relaxovat v klidné, téměř liduprázdné přírodě. Na své si přijdou i náruživí sportovci a turisté. Každý z Kanárských ostrovů je jiný a něčím jedinečný.

Kanárská klasika

Na ostrově Grand Canaria panuje čilý turistický ruch. Najdete zde vysoké turistické hotely plné lidí, útulné apartmány s téměř chatařskou atmosférou. Na své si přijdou rodiny s malými dětmi. Snad nejnavštěvovanějším místem je turistické městečko Maspalomas. Kromě toho zde ale najdete chráněnou krajinnou oblast Las Dunas de Maspalomas.

Je to kousek pravé pouště. Písek však není prachový, ale jemný mořský. Najdete tu i původní suchomilné květiny. Další zajímavostí je maják – Faro de Maspalomas, vystavěný v osmdesátých letech devatenáctého století. Je ale plně funkční, takže dovnitř se podívat nemůžete.

maspalomas
Pláž Inglés s majákem v Maspalomas na Gran Canarii

Nekonečné písčité pláže

Fuerteventura je ostrov s širokou a pustou krajinou, bílými písčitými dunami a průzračnou vodou..Cesta letadlem z Prahy sem trvá necelých pět hodin. Vyplatí se hned na letišti půjčit auto a rozjet se k romantickým a tichým plážím. Hlavní silniční síť je na ostrově skvělá. Pokud sjedete ze silnice, čekají vás sice prašné cesty, ale jezdí po nich všichni místní a s trochou zručnosti se to dá zvládnout.

RonovskýPojištění přes internet je opravdu
jednoduché, navíc i rychlé
a nemusíte vůbec nikam chodit.


PAVEL RONOVSKÝ, jednatel společnosti
Top-Pojištění.cz

Černý ráj

Ostrov Lanzarote je nejsevernější a také nejspecifičtější z Kanárských ostrovů. Jeho tvář poznamenala vulkanická činnost a připomíná spíš měsíční krajinu. Nachází se zde asi 100 vulkánů a 300 kráterů Oblast kolem Ohnivých hor je chráněným národním parkem Timanfaya a určitě stojí za shlédnutí.

pinie na svahu
Piniový porost na svahu z vulkanického popela

Dračí strom na Tenerife

I když je Draceny Drago - dračích stromů - na Tenerife hodně, původní strom, ze kterého brali domorodci Guančové pryskyřici – dračí krev – a používali ji jako hojivý všelék, je na ostrově už jen jeden. A to ve vesnici Icod de Los Vinos.. Nachází se zde také nejvyšší hora Španělska Pico del Teide, na jejíž vrchol vás vyveze lanovka nebo tu můžete zkusit po svých.. Na vlastní oči zde uvidíte nezasypanou vyvřelou lávu.

cestovní

Můžete si udělat i výlet na černé pláže, které jsou rovněž pozůstatkem sopečné činnosti. V této souvislosti zde dokonce narazíte i na šest obdélníkových pyramid z lávového kamene, které skrývají dosud nerozluštěné tajemství.

Přírodní pláže

Na ostrově Fuerteventura, jsou nejkrásnější přírodní pláže z celého Kanárského souostroví. A to v barevné škále od zlatobílého písku až po černou lávu v kombinaci s průzračně tyrkysovou barvou moře. Zajímavou atrakcí pro děti je aquapark nedaleko přístavního města Corralejo. Na tomto ostrově bývá hodně větrno, což jistě ocení surfařů. Dříve větru využívali místní obyvatelé k mletí obilí a dodnes je zde k vidění 38 krásných původních větrných mlýnů

Budete-li volit osmidenní zájezd s polopenzí, počítejte s cenou začínající kolem 13 tisíc za osobu.

Lada Mašková

Přečtěte si také


Diskuse: Vybíráte dovolenou? Kanáry nezklamou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci