Vyprávěj: Už se natáčí druhá řada

1.4.2010 00:00   |   TV a FILM
Retro seriál České televize Vyprávěj připravuje další pokračování. Druhá řada zachytí události v Československu v letech 1973–1978.

Vyprávěj

Druhou řadu seriálu uvede Česká televize v září 2010.

„Posun nastane ve výpravě, v kostýmech, rekvizitách, grafice i dalších tvůrčích složkách. Příběhy postav navážou na ty předchozí, ale zároveň se svým způsobem bude jednat o samostatnou sérii s uzavřeným příběhem,“ slibuje autor seriálu Rudolf Merkner.

Vyprávěj
Veronika Freimanová a Jiří Štěpnička

Pojedeme na hory a do NDR

Velká část seriálu se bude odehrávat v exteriérech: „Na jaře budeme jako jedny z prvních natáčet zimní scény na horách. S našimi hrdiny se diváci ve druhé sérii dostanou na řadu dalších zajímavých míst. Jedna z epizod se bude například odehrávat na typické dovolené v NDR,“ prozrazuje producent seriálu Filip Bobiňski.

Ano šéfe! v prasečím chlívku

Divácká oblíbenost seriálu Vyprávěj se odrazila v nominacích na ceny TýTý za rok 2009. Seriál získal celkem čtyři nominace a v kategorii televizních seriálů si vydobyl vítězství. „Je to pro naši další práci důležitá podpora,“ neskrývá svoji velkou radost z prestižního ocenění producent seriálu Filip Bobiňski: „Věřím, že u Vyprávěj se nám podařilo povýšit obsah nad formu. Snažíme se vyprávět moderními filmařskými postupy, lehkou rukou, ale příběhy našich postav jsou opravdové, takové, které jsme všichni žili a můžeme se s nimi ztotožnit.“

irt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Vyprávěj: Už se natáčí druhá řada

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci