Ulice jednoznačně převálcovala Ordinaci

21.2.2010 15:00   |   TV a FILM
Letošním cenám Anno 2009 kraloval nekonečný seriál Ulice. Zvítězil hned v třech hlavních kategoriích.

Ulice

V ženské kategorii si diváci zvolili jako svou nejoblíbenější herečku Hanu Maciuchovou (64), v mužské kategorii zvítězil její seriálový partner Rudolf Hrušínský (63). A Ulice se stala vůbec poprvé i Pořadem roku.

Maciuchová a Hrušínský

V těsném závěsu za ní se držela Ordinace v růžové zahradě, která si odnesla druhé místo. „Trochu nás to druhé místo mrzí, ale Ulice je stejně jako my dítě televize Nova, takže to nebereme jako konkurenční boj. Příští rok zase možná budeme první my," svěřila se Markéta Plánková alias doktorka Tárová.

Nejoblíbenějším filmem se stala vinařská komedie 2Bobule. Zvláštní cenu televize Nova si pak odnesl Karel Gott.

Karel Gott

„Tentokrát jsem věděl, že tu cenu dostanu, protože to byla ´zvláštní´ kategorie," prozradil se smíchem zpěvák, který má prý z minulosti toto ocenění spojené s prohrou. „Tyhle ceny se vždycky dávaly někomu, kdo se neumístil. Říkali jsme tomu cena útěchy, ale tak doufám, že tady to má jiný význam," řekl Mistr s úsměvem.

Kromě oblíbených diváckých seriálů bodovaly také Televizní noviny. V ženské kategorii se na třetím místě objevila Lucie Borhyová, její zprávařský kolega Karel Voříšek obsadil jako Muž roku druhé místo.

Borhyová

„Určitě to není nějaký záměr, že si pořád odnáším nějaké ceny. Vychází mi to spíše náhodou. Je fakt, že pouze loni jsem se neumístila, protože jsem byla s malým Lucasem čerstvě po porodu. Ale jinak to zatím vždycky vyšlo," svěřila se radostně Borhyová.

Celým večerem provázel moderátor Leoš Mareš, který ihned po skončení přímého přenosu odešel.

ČT: Seriál, který vrací čas

Osudy obyčejné české rodiny Dvořákových
od poloviny šedesátých let, přes srpen '68,
normalizaci, sametovou revoluci po dnešek

Zůstali naopak někteří začínající zpěváci z Česko Slovenské SuperStar. Ti se v rámci večera mezi jednotlivými kategoriemi postupně střídali ve zpívání duetů. Pravděpodobně nejzajímavější dvojici utvořili porotce Ondřej Hejma s vítězem Martinem Chodúrem, zaujala i Marta Jandová s druhým Mirem Šmajdou.

cena AnnoVÝSLEDKY ANKETY ANNO 2009

Žena roku
1. Hana Maciuchová
2. Zlata Adamovská
3. Lucie Borhyová

Muž roku
1. Rudolf Hrušínský
2. Karel Voříšek
3. Martin Dejdar

Film roku
2Bobule

Speciální cena
Karel Gott


Korzo

Přečtěte si také


Diskuse: Ulice jednoznačně převálcovala Ordinaci

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci