Nosí váš partner sako, nebo svetr?

2.1.2010 00:00   |   Styl
Přestože nám dost času zabere péče o sebe sama, není od věci „dohlédnout“ i na partnera. Nosí raději sako, nebo dává přednost mikině či svetru?

módní svetry

Je dobré vědět, že právě podle nových trendů saka ustupují a vedou svetry s nápaditmi střihy. Především ti mladší (věkem i duší) tak začínají mít zejména díky mnoha stylovým doplňkům opět svůj půvab.

svetrPovel k útoku na tradici sak a smokingů, byť z různých látek, dala zhruba před rokem především pařížská značka Lanvin se zapínacími svetry z hrubé vlny. Přidal se Dior se zvýrazněnými oky a Hermès se svetry s dvojitým límcem.

Svetry přitom nemusejí hned saka a vesty zcela nahrazovat, ale spíš vhodně doplňovat. Kolekce pro sezonu podzim 2009/zima 2010 ukázaly, jak variabilní mohou v tomto směru být zejména svetry z jemných vláken, které se tak mohou stát součástí garderoby nejen na víkend, ale i po celý týden.

"Výběr se dlouho omezoval jen na kulaté výstřihy nebo véčka," připomněl v Le Figaro návrhář firmy Lanvin Lucas Ossendrijver. Chyběla tu fantazie, pokud se nehovoří zrovna o výrazných svetrech se zimními motivy, které jsou jednoznačně vhodné jen aktivity v přírodě.

Lucas Ossendrijver vyjádřil názor, že výrobci se raději drželi osvědčené techniky a nové nápady v pánské módě si dobývaly půdu v luxusnějším oblečení jen velmi ztuha. Přesný opak se ale děl na přehlídkových molech, kde návrháři nešetřili odvážnými nápady.

Módní značka Versace navrhla například vestičky z výrazné pleteniny, připomínající krajku. Lanvin zase přišel se stuhami, Dior s pletenými širokými pásky. A Hermès volil cestu výšivek.

Která z žen se umí nejlépe oblékat: FOTOGALERIE

Podle Lucase Ossendrijvera je formální pánské oblečení na ústupu. Muži dávají namísto strohým sakům a košilím přednost komfortu a jemnosti. Tomuto trendu odpovídá také stírání hranic mezi oficiálním oblečením do města a garderobou pro volný čas, mezi jemnými látkami a pletenými tkaninami.

jik, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Nosí váš partner sako, nebo svetr?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci