Dana zkusila tantru. Má pokračovat?

21.11.2009 00:00   |   Sex a vztahy
Původně starobylá technika, pracující podobně jako jóga s dechem a speciálními cviky, může nabídnout zdroj udržování životní síly a energie každému, kdo se jí pravidelně zabývá.

Dana zkusila tantru. Má pokračovat?

Tantra znamená "splétání a spřádání"; „tan“ je rozšiřování, roztahování, natahování a „tra“potom osvobození, uvolnění a emancipaci. Po absolvování tantrických cvičení se opravdu člověk cítí výrazně oživený, osvobozený, očištěný a nabitý.

Zvědavost zvítězila

Sexuální energie, která se při cvičení řízeně vyvolává, je totiž životodárnou očistnou silou. S její pomocí lze tělo výrazně oživit, případně odstranit některé bloky, které jsme si psychicky nashromáždili. Cvičení má vliv také na tvořivost, plodnost, radost, vědomí sebe a své hodnoty.

Dana se přihlásila na seminář o tantře pro začátečníky. Dozvěděla se o něm od kamarádky, která dlouhodobě cvičila jógu. Kamarádka ji ujišťovala, že jde o metodu, kterou se v Evropě zabývá stále více lidí, kteří se o sebe chtějí starat a udržovat ve fyzické a psychické formě.

Pivo prospívá i ženám. Nejen na kosti

Ženy, které svým protějškům zazlívají,
že chodí "na jedno", dělají chybu – měly
by totiž jít s nimi!

Kromě dokonalého uvolnění těla totiž lze touto technikou ,zpočátku pod vedením zkušeného lektora odstraňovat nashromážděné psychické bloky. To Danu opravdu zaujalo, protože něco podobného hledala. Tantrická cvičení jí opravdu nenapadla, myslela si totiž, že jde jen o sexuální metodu, pocházející z Indie, která slouží jen k prodloužení partnerského intimního života.

První zkušenost pozitivní

Rozhodla se tedy na ukázku tantry zajít. Seminář začal tím, že si nejprve všichni v rytmu hudby protřepávali ruce, nohy, potom celé tělo. Už to bylo velmi osvobozující a nabíjející. Pak začaly ukázky cvičení a práce s dechem. A Dana přiznává, že opravdu začala cítila už během ukázek příliv energie. Také si připadala velice uvolněná, její vnímání bylo jiné, uvědomovala si víc než kdy předtím, jak se cítí a co se kolem ní děje.

Práce s dechem jí také nedělala potíže a když v tomto uvolněném stavu dostala pokyn při výdechu vést dech v mysli tam, kde cítila blok, tedy v jejím případě v oblasti krční páteře, začala se cítit uvolněná i psychicky. Na konci semináře měla pocit intenzivní energetické očistné lázně a cítila se fyzicky velice dobře. Tento stav ještě trval do dalšího dne, kdy se začal postupně vytrácet.

Životní energie je nejdůležitější

Zážitek z proudění sexuální energie, kterou pomocí cviků a dechu vzbudíme a regulovaně necháváme proudit tělem, vede k rozšiřování naší kapacity v jakémkoli směru našeho života.Tím se sexuální energie stává naší životní energií. Po cvičení se člověk cítí uvolněný a nabitá energií, kterou dlouho takhle intenzivně životodárně v těle nepociťoval.

Dana je sice skoro rozhodnutá pokračovat. Ale stále jí nahlodává zub pochybnosti.

Poradíte jí, jak dál? Věřit nebo nevěřit? Pokračovat nebo hledat jinde? A kde?

owl

Přečtěte si také


Diskuse: Dana zkusila tantru. Má pokračovat?

Lék na uspěchaný život

17.1.2010   |   22:34   |   od: Alda
Více než 15 let se aktivně zajímám o všechno, obecně nazývané ezoterikou. O tantře zatím mnoho nevím. Rád bych si s autorkou článku, paní Danou, vyměňoval zkušenosti. Děkuji.
Zobrazen poslední příspěvek, celkový počet 1 příspěvek.
poslední příspěvek: 17. 1. 2010 22:34
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci