Káro je prostě jednička!

31.10.2009 00:00   |   Styl
Sice nijak vřele nevítáme návrat osmdesátých let s vycpávkami ramenou a plísňovými džínami, ale móda kostkovaných košil, která se z těchto let také vrací, by nám mohla udělat radost.

Káro  je prostě jednička!

Světové hvězdy a hvězdičky, včetně uznávané guru módy, Sarah Jessiky Parker, oblékají kostkované košile ve všech možných barevných variantách. Dokonce některé byly zachyceny i na červeném koberci  filmových festivalů v kostkovaných róbách. Pravda, byly z luxusnějších materiálů, než je košilový flanel nebo bavlna.

Je zkrátka všude

Nosí se samozřejmě i kostkované sukně, pokud možno kratičké. Propagátorkou těchto sukýnek je Paris Hilton, která se tak například nedávno obejvila na předvádění nových modelů slunečních brýlí. Kostka je i na podzimních a zimních kabátech, čepicích – ušankách a pochopitelně i na šálách.

Jen pozor! Příliš mnoho štráfků může způsobit epileptikovi záchvat. Prostě kostka je letos královnou nejen ulic ale i plesů. K tomuto vzoru se nejvíc hodí sportovní boty – tenisky nebo kecky, mikiny s kapucí, samozřejmě také džíny nebo pumpky a sportovní tašky.

Zaznamenali jste?

Sex ve městě 2
vrací módu 80. let

Také pro pány

Díky této oblibě károvaného vzoru se dostaly na pořad dne znovu pánské sukně – kilty. A nosí je především slavní Skoti, jako Sean Connery (na snímku s manželkou Micheline) nebo Patrik Dempsey. Jaká má kilt pravidla? Především by měl sahat ke kolenům a být nahoře zavinutý, ostatní je na jeho nositelích, jak si ho vyšperkují nebo co si k němu vezmou jako doplněk – zda nízké nebo vysoké boty, sako, vestu, košili nebo dokonce sváteční smokig s motýlkem.

Praví Skoti by ještě přidali vzorované podkolenky a kožený váček na pásku. Mimochodem právě Patrik Dempsey ve filmu Zamilovaný do snoubenky nosil kilt úplně špatně. Udělal si z něj totiž minisukni a nezachránily ho ani hezké nohy.

zup

Přečtěte si také


Diskuse: Káro je prostě jednička!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci