První SuperStar už máme! Možná

12.10.2009 00:00   |   SuperStar
Pro někoho to asi bylo silné kafe, ale nejspíš je to tak. "Už ji máme – SuperStar!", nechal se strhnout porotce Ondřej Hejma po vystoupení Moniky Bagárové. A Leoš Mareš padl Monice k nohám. No, snad jim to diváci svými hlasy nepokazí…

První SuperStar už máme! Možná

Druhé semifinále Česko Slovenské SuperStar bylo rozhodně dobrou zábavou, postavenou na velmi solidním pěveckém základě, podtrženém vkusným hudebním doprovodem. Mělo své předskokany, sboristky i hlavní hvězdu večera. A protože moderátorská dvojice ubrala na exhibici a přidala na vtipu, tak ze zpěvácké soutěže vlastně vyšel příjemný nedělní večer u obrazovky.

Monika v trháku

Hlavní hvězdou večera byla, ostatně tak, jako dosud ve všech dílech, kde se mihla, Brňačka Monika Bagárová. V hojném počtu jí přišla povzbudit i její multi kulti rodina – ale věru nemusela. Patnáctiletá zpěvačka dala slovenskou PEHU (Spomaľ) s takovou jistotou a lehkostí, jakoby byla psaná pro ni samotnou. Porotci na její výkon neměli slov. Za všechny to vyjádřil Pavol Habera: "Co dodat?". A snad jí diváci pošlou hlasů dost, aby nakonec nemuselo dojít na Hejmovo ujištění, že v opačném případě by postup musela porota nějak zařídit…

Řečeno cyklistickým žargonem, zpěvácký peloton se roztrhal do několika skupinek. Moniku Bagárovou s odstupem následuje trojice dívek, které se postupně dostávají do povědomí. Mají totiž čím, a nyní toho využily. Což je samozřejmě rozhodující, protože není pochyb o tom, že celá desítka zpívat umí.

Hodnocení

SuperStar? Nýmandi ve finále

Skupinka pronásledovatelek

Leona Šenková (na snímku) strhla svojí energií. Vyznavačka heavy metalu musí zapracovat na angličtině, a to nejen proto, aby jí Ondřej Hejma nepředhazoval výslovnost (zpívala Zombie od Cranberries) – každá zanedbaná maličkost výkon podráží.

Adriane Craft se posledně plížila kolem vyřazení, ale nyní všichni spontánně volali: "Konečně!". Uznali, že zrovna tento nevšední hlas porota právem posunula do semifinále.

Třetí do počtu příjemně překvapila Aneta Galisová. Jakoby chtěla přesvědčit, že třináctka vůbec není nešťastné číslo a ona že není žádná nažehlená Královna z muzikálů, kam ji posledně posílal Ondřej Hejma. Skladba Rehab od Amy Winehouse byla skvělou volbou pro její chraplák i stigma průšvihářky. A když si od Leony Šenkové půjčí trochu energie, může dojít hodně daleko…

Rozhodnutí 2

SuperStar zase o čtyři hlavy kratší

Solidní kvalita v balíku

Peloton, neboli "balík", v neděli tvořily Lucia Láncošová a Markéta Konvičková, Karolína Majerníková a Dominika Stará. Všechny předvedly solidní výkony, ale každé něco trošku chybělo. Právě to NĚCO, co by je vyzvedlo ze šedi (sice dobrého, ale) průměru.

Nejvíc tady asi překvapila Dominika (na snímku). "Starej flák" od Suzi Quatro (If You Can't Give Me Love) v jejím podání zejména v refrénu bavil a rychle dal zapomenout na její pověst zpěvačky kostelního sboru…

Karolína Majerníková zvolila Because Of You od Kelly Clarkson, ale chyběla jí šťáva a víc odvahy. Ale pozor, přišla na pódium po Monice Bagárové – a to byl nepochybně hendikep. Chuť a odpich naopak nepostrádala Lucia Láncošová (Alesha Dixon – The Boy Does Nothing), vybojovala si vcelku solidní doporučení od poroty a má šanci přesvědčit příště. Ta jistě žije i pro Markétu Konvičkovou, která pak ovšem sáhne po lepší písničce. Ale dost možná jí slabota Pro mě jsi od dívčí skupiny 4LIFE podrazila nohy. V českých barvách to byl asi výkon opravdu nejslabší…

Dvojice odpadlíků

Skupinku, co tentokrát tempu pelotonu nestačila, tvořily Paulína Ištvancová a Nikoleta Balogová (na snímku). Zdá se, že Slovenky se poperou o Černého Petra.

Paulína (More Than Words od Extreme) zazpívala lépe, než v prvním semifinále, ale příliš nepřesvědčila, čím by si ji měli diváci a rovněž posluchači zapamatovat.

A Nikoleta? Sice předvedla silný hlas, avšak sladká Pomáda (Olivia Newton-John – Hopelessly Devoted To You) byla přeslazená, v sále nechutnala ani porotě, ani divákům.

Naše tipy

JASNÝ POSTUP:

Monika Bagárová
Aneta Galisová
Adriane Craft
Leona Šenková

NA ODPIS:

Nikoleta Balogová
Paulína Ištvancová
Markéta Konvičková


Vybírat na vyřazení je čím dál těžší, u dívek obzvlášť. Budou rozhodovat maličkosti, kterými podpoří výborný zpěv a samozřejmě síla táboru příznivců…

laš
Foto: z TV obrazovky

Přečtěte si také


Diskuse: První SuperStar už máme! Možná

monika bagárová

1.11.2010   |   17:15   |   od: kozeta11
jsi tam, moniko?

monika bagárová

1.11.2010   |   17:14   |   od: kozeta11
ahoj, moniko. jak se máš? pozdravuj sestru. tady karolína, katka a renek. jseš super zpěvačka.

Monika Bagárová

19.10.2009   |   10:42   |   od: Aďa
Monika, veľmi ti držím palce. Ty si tá Pravá Superstar. Prenádherne spievaš a držím ti palce. Kukáme s dcérkou SuperStar len a len kôli tebe.

RE: Milá Lucko, těšíme se...

18.10.2009   |   13:53   |   od: redakce
... na Vaše odborné názory, které nám chcete sdělit, rovněž tak na Vaše výhrady – pokud možno co nejkonkrétnější. Jinak, jak sama uznáte, by mohl vzniknout dojem, že "dneska už diskutuje každej o všem" ;-))
Buďte klidná, autory bez zkušeností a vzdělání skutečně nemáme.
A jestliže zrovna vyjádří jiný názor, než máte Vy, neznamená to přece, že své práci nerozumí. Článek je spíše popisem události, než recenzí.
A chcete-li Vy zrakem odborníka probrat pěveckou zdatnost soutěžících v SuperStar, budeme jen rádi. Určitě pro Vaše řádky prostor najdeme.

Panebože, dneska už píše každej o všem!

17.10.2009   |   11:47   |   od: Lucka
Dobrý den, vystudovala jsem zpěv na konzervatoři, nějakou dobu jsem se tím i živila a troufám si tvrdit, že po těch letech přeci jen něčemu rozumím. Ráda bych doporučila autorovi/autorce článku, aby se příště vyvaroval/a psát o věcech, kterým absolutně nerozumí, nebo přinejmenším aby nevynášel/a příkré soudy - působí to pouze trapně. Máte-li pocit, že se mýlím, můžete směle reagovat (viz můj email), ráda si s Vámi na toto téma popovídám. S pozdravem L.
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 9 příspěvků.
poslední příspěvek: 1. 11. 2010 17:15
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci