Když jezevčíka bolí záda? Pomohou jehličky!

10.6.2014 00:00   |   Zvířata
Domácí miláčkové sklízejí pozornost mnohdy stejnou jako lidé. A tak si nejspíš zaslouží i stejnou zdravotní péči, řekl si lékař Jordan Kocen z Washingtonu. Co je na tom? Doktor Kocen není veterinář, ale expert na akupunkturu pro domácí zvířata!

akupunktura

Kromě toho zvířecí doktor používá homeopatii a čínské léčivé bylinky. Jeho pacienti procházejí magnetickou rezonancí, termíny jako lumbální punkce nebo krevní markery už v jeho praxi tady nikoho nepřekvapí.

Metoda stále oblíbenější

V USA používá tuto metodu stále více veterinářů. Z 86 000 veterinářů v celostátním měřítku jich praktikuje akupunkturu 900 až 2000, uvádějí profesionální sdružení, jichž v posledních letech vznikla řada. Každoročně se v akupunktuře vzdělává dalších 300 veterinářů.

Může vás zajímat:

Mazlíčci trpí vedrem. Jak jim pomoci

Miláček v autě? Pozor na klimatizaci!

Můžeme sice pochybovačně kroutit hlavou, alr Americká asociace veterinární medicíny připouští, že existují důkazy o účinnosti této léčby. „V 80 procentech případů dosahuji zlepšení," tvrdí doktor Jordan Kocen, který si lékařskou praxi otevřel v roce 1995.

Lexus sem chodí rád

Spolu se svým kolegou mají dohromady 1500 pacientů, denně jich prohlédnou osm až patnáct. Konzultace stojí 95 dolarů (asi 1700 korun). „Tato medicína je méně alternativní než kdy byla," ujišťuje lékař a věnuje se epileptickému bernardýnovi Lexovi.

 PEJSKŮV BLOG

 Vypadaly mi zuby a trpím ve vedru!

  Je mi vedro na padnutí a k tomu všemu mi moje nové zuby
  nedovolí kousat boty. Tak supím a žižlám košík. Ach, jo!

Lexus má ve svých 11 letech epileptické záchvaty každý týden. „Přiznávám, že někdy dosahuje naše láska k němu svých hranic," žertuje Sally Rabb, která bernardýna Lexe přivádí na jeho každoměsíční seanci akupunktury už čtyři roky.

Akupunkturní jehly jsou stejné jako pro lidi. Základní technika funguje stejně, proč je měnit.

„Je to opravdu vážné. Bývá mu skutečně velmi špatně," doplňuje Sally Rabb. Pes je také pod antiepileptiky. Bere pět tablet denně, upřesňuje paní Rabb. „Po sezení je mu vždy lépe. Rád sem chodí. Honem běží ven z auta," dodává.

boh, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Když jezevčíka bolí záda? Pomohou jehličky!

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci