Nadělte si pod stromeček moře budoucích zážitků

22.11.2023 00:00   |   Bydlení
Už dlouhou dobu přemýšlíte, jaký dárek by udělal radost celé rodině? Někteří lidé dávají přednost zážitkům, jiní zase hmotným dárkům. Mnoho lidí píše Ježíškovi o společnou letní dovolenou.

bazen

Co takhle nadělit rodině nekončící pocit dovolené přímo doma

Bazén je ideálním dárkem pro všechny členy rodiny. Pod stromeček se sice nevejde, ale o co větší dárek to je, o to více nezapomenutelných zážitků přinese.

Zimní období spíše vybízí k pobytu doma v teple. Jenže právě v tomto období a z pohodlí domova je ideální začít se poohlížet po vlastním bazénu.

Vybudovat bazén totiž není otázka jednoho dne.

Chce to čas

Plánování i výběr vhodného řešení přesně pro vás. Kromě volby samotného bazénu je také třeba dostatečně s předstihem naplánovat stavební práce – ideálně tak, abyste se s nimi i s následným laděním okolí bazénu již s příchodem teplých dní nemuseli zdržovat a mohli se už koupat.

Pořízení bazénu v zimě vám zajistí, že v následujícím létě si bude celá rodina od nejmladších až po nejstarší členy užívat společných vodních radovánek.

Jaký bazén bude vyhovovat vašim tempům

Pokud chcete bazén, který budete využívat mnoho let, zvolte bazén zapuštěný. Ideální poměr ceny a výkonu poskytují bazény ze speciálního plastu.

Můžete vybírat ze dvou řešení – bazénu skimmerového nebo přelivového. Ve skimmerovém bazénu voda nesahá až po okraj a je odváděna lokálně pomocí skimmeru.

Naproti tomu v přelivovém bazénu voda sahá až po okraj a vytváří tak pocit nekonečné hladiny, odtéká do přelivového žlábku, který je umístěn po obvodu celého bazénu.

Pokud toužíte po individuálním řešení, zvolte betonový bazén vypláštěný těžkou fólií. Ta zvládne i renovaci vašeho stávajícího zapuštěného plastového bazénu.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Jaký nábytek do koupelny? Dřevěný!
Dobře se vyspat – to je přece něco

Zastřešený bazén slouží déle

Bazén už máte, ale chcete se koupat, co nejdéle je to možné? Zastřešení bude pro vás tím správným řešením.

Zastřešením zamezíte znečišťování bazénu, úniku tepla a navíc vám umožní koupání i během deštivého či větrného počasí.

Chcete využít prostor nad bazénem na maximum? Zvolte pochozí terasové zastřešení, na kterém můžete grilovat nebo v zimě dokonce postavit
sněhuláka.

Zastřešení nabízí velkou variabilitu a každý si přijde na své. Pod vysoké podchozí zastřešení pohodlně umístíte i relaxační prvky jako lehátka či posezení.

Pokud jste milovníky minimalismu a nechcete, aby zastřešení tvořilo dominantu vaší zahrady, zvolte nízké elegantní zastřešení.

Novinkou je pak terasové zastřešení, které je perfektním řešením pro menší zahrady. Je tak pevné, že na něj můžete umístit posezení či herní prvky pro děti, a prostor nad bazénem tak můžete využívat celoročně.

Bazénové zastřešení dokonale doplní automatický elektroposuv se solárním dobíjením. S ním už není potřeba se sklánět k zastřešení a přesouvat ho
přes bazén.

S automatickým posuvem se stačí pohodlně usadit a stiskem tlačítka bazén odkrýt.

Technologické vychytávky

Víte už, jaký bazén a zastřešení? Neméně důležité je také správně zvolit bazénovou technologii. Pokud jste milovníci plavání, nezapomeňte na pořízení protiproudu.

Bude vás udržovat v kondici a zároveň poslouží i jako masážní prvek. Děti v něm objeví zábavnou domácí divokou řeku.

Zdroj foto: albixon.cz

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také



Diskuse: Nadělte si pod stromeček moře budoucích zážitků

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci