Do plavek nehubněte! Odhalte jen to, co chcete, aby bylo vidět

30.5.2023 00:00   |   Styl
Pro někoho je léto příležitostí k tomu, jak světu ukázat své dokonalé tělo. Ale většina z nás se potýká s nedokonalostmi a často hledáme způsob, jak svou postavu v plavkách ukrýt.

Do plavek nehubnete

Věřte tomu, že stačí málo, abychom se i v plavkách cítily perfektně: schovaly to, co má zůstat ukryto, a vystavily na odiv partie, na které můžeme být pyšné.

Poradíme vám spolu s profesionální stylistkou prádla a plavek, Žanetou Ilutanovou, jak plavky správně vybírat a na co dávat pozor, abyste se v nich cítily dobře při plavání i opalování.

Střih musí lichotit postavě

„Někdy jsou ženy novinkou tak poblázněny, že zapomenou na velikost a typ své postavy, věk, na strije či jizvy po operacích,“ komentuje častou chybu Žaneta.

Až pozdě si uvědomí, že z minitrojúhelníčků jim prsa vypadávají do všech stran a spíše než šňůrku u bokových kalhotek by uvítaly vyšší kalhotky s formujícím lemem.

„Vybírejte střih plavkové podprsenky a kalhotek v souladu s tím, jakou máte postavu. Vše si důkladně vyzkoušejte v kabince. Plavky a spodní prádlo obchodníci nevyměňují,“ radí stylistka.

Vše pro krásný dekolt

Plavkové podprsenky nabízejí různou oporu: nevyztužené trojúhelníky a lambady jsou pro malá a pevná prsa (A a B). Košíčky s kosticemi nabízejí oporu a zformují krásný dekolt i těm od C výše.

Oblíbené jsou s nevyztuženými košíčky. Ovšem nejoblíbenější fazónou plavek je ta, která se podobá podprsence: s kosticemi a s tence vyztuženými kosi.

Dokáže vyzdvihnout prsa do očekávané výšky a zformovat i měkká prsa do svůdného dekoltu.

„Současným hitem jsou plavkové podprsenky střihu bandeau (Sexy fit). Jsou samodržicí, nebo s ramínky. Ta můžete uvázat vzadu za krk, vpředu do véčka, asymetricky jen jedno. Plavkové podprsenky s řaseným a nabíraným košem zase pojmou menší asymetrii prsou,“ doporučuje Žaneta.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Hlavně v zimě nevyschnout. Víme, jak na to
Jak kontaktní čočky s líčením
Slaďte barvu očí s barvou šatů!

Boky, ukaž boky!

Máme-li útlý pas a krásné boky, tak je ukazujme a nosme nízké plavkové kalhotky.

Mnohé z nás však mají na bříšku výraznou tukovou vrásu či jizvy a spíše by uvítaly elegantní způsob, jak tyto  partie schovat.

Výrobci vycházejí i těmto přáním vstříc. V nabídce právě českých značek naleznete např. kombinovaný střih kalhotek s nastavitelnou výškou. Mají ozdobnou pasovou légu a jejím ohrnutím získáte kalhotky bokové.

"Existují také tzv. variabilní pasové kalhotky vhodné pro větší velikosti. Efektní řasení na předním díle ukryje problémové partie bříška i boků,“ vyjmenovává stylistka.

Materiál řekne váš příběh

„Doporučuji ženám, aby se vyhnuly plavkám s velmi jemným materiálem. To je zrádné. Plavky nejsou prádlo a nechceme, aby o nás prozradily vše,“ vysvětluje stylistka.

Plavkovina musí mít vyšší gramáž a pevnost. V plavkách jezdíme na klouzačkách, poposedáváme v písku i na kamínkách.

Materiál musí odolat námaze, slunečnímu záření, opalovacím krémům, našemu potu i zrádné vodě, která dokáže přes tenký materiál vše odhalit.

Ďábel sedí v detailech

Nezapomeňte na pravidlo stylistů: u plavek výrazný detail (ozdobu, barevnou kombinaci, nápadný vzor, sponu atd.) umístěte na ty partie, které chcete zdůraznit!

„Pokud patříte ke stydlínkům, uvažte si přes plavky pareo vždy, když se zvednete z lehátka,“ radí Žaneta.

Zdroj fotek:TRIOLA, Dorina, Deidad

zt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Do plavek nehubněte! Odhalte jen to, co chcete, aby bylo vidět

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci