Po Teorii tygra přichází Kurz manželské touhy

10.9.2021 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Po diváckém hitu Teorie tygra míří stejní autoři do kin s novým snímkem Kurz manželské touhy. Podle prvních reakcí film s řadou komediálních situací, nabitý černým humorem, o mezilidských vztazích, partnerské lásce a toleranci.

Po Teorii tygra přichází Kurz manželské touhy

Flm Teorie tygra řešil cestu, kudy utéct ze vztahu, který nevyhovuje. Kurz manželské touhy je naopak o tom, jak v takovém vztahu žít. Pokud možno šťastně. Možná i s vášní, a to i po letech.

Režisér Radek Bajgar divákům říká, že film je určen všem párům se smyslem pro humor. „Těm, kteří po sobě chtějí spíš toužit, než se láskou udusit nebo rovnou uškrtit,“ vzkazuje.

Vrátit touhu a vášeň

Sledujeme pět manželských párů, kteří si přejí navrátit touhu a vášeň do svých životů. Přijíždějí na kurz ambiciózního párového terapeuta do luxusního resortu, který vlastní sympatický majitel zvaný Mech (Jiří Bartoška).


Lenka Vlasáková a Stanislav Majer

Duchovní guru Mazel (Vojtěch Kotek) razí teorii, že partnerské štěstí stojí na maximální blízkosti obou partnerů, duševní i tělesné, tzv. metodě pevného objetí.

Hlavní hrdinka, půvabná a křehká žena středního věku Helena (Lenka Vlasáková), tak dlouho čelí výčitkám svého manžela Bedřicha (Stanislav Majer), že tiskne málo, až ho jednou obejme nebezpečně pevně.

„Na téma jsem nepřišel, téma tu je, kdekdo ho žije, jen jsme s Mirkou Zlatníkovou dost dlouho přemýšleli, jak ho odvyprávět tak, aby to lidi bavilo. Stárnu, vidím to laskavěji, film bude o několika párech a všechny dopadnou dobře,“ podotýká režisér.

V hlavní roli žena

Po Teorii tygra Radek Bajgar prohlásil, že v dalším filmu bude více stranit ženám, jak to tedy dopadlo tentokrát?


Jana Plodková

„Někdo té svobody potřebuje víc, někdo míň, a ze vztahů ve svém okolí soudím, že někdy je to žena, jindy muž. Na ženy víc tlačí pitomé stereotypy, společnost, tradice, takže se jim obtížněji vzdoruje. V této situaci je i hlavní hrdinka filmu Kurz manželské touhy,“ prozrazuje.

V hlavní roli se představí Lenka Vlasáková, která spolupracovala s režisérem již na televizním seriálu Neviditelní. „Helena žije dlouho ve vztahu, který je okolím vnímaný jako ideální. Tento příběh je o tom, jak moc je to ideální i uvnitř,“ vysvětluje heerčka.

„Mně se líbil scénář, jak Zlatníková s Bajgarem hledají, co je to vztah, jak spolu umět žít i v dlouhodobém vztahu, aby člověk zároveň mohl mít svobodu a neztratil sám sebe,“ dodává Vlasáková.

Jejího duchovního rádce přezdívaného Mazel ztvárnil Vojta Kotek. „Radkovy filmy se mi líbí, protože se dokáže s lehkostí a inteligentním humorem dotknout i hlubších lidských pocitů. Role vztahového kouče Mazla je pro mě zase trochu jinou příležitostí, než jaké jsem doposud měl. Takže jsem neváhal.“


Vojta Kotek a Lenka Vlasáková

Metoda pevného objetí

Hlavní protagonisté se ve filmu sejdou na Kurzu pevného objetí. Nakolik by tuto netradiční metodu pevného objetí aplikovali i v běžném životě, vtipně glosovala Lenka Vlasáková: „Možná u dětí. Ale partnery bych objetím neomezovala, dělala bych pouze radostná a dobrovolná objetí.“

Vojta Kotek si obdobně užívá atmosféru na natáčení s touto alternativní metodou a s nadsázkou doplňuje: „Metodu pevného objetí praktikujeme rádi a často i při natáčení. Zavedl jsem tu takový rituál, že se před každým nově započatým obrazem, který natáčíme, všichni společně a pevně obejmeme.“


Vojta Kotek

„Protože pevné objetí dokáže zachránit někdy i život. Přemýšlím, že si po uvedení filmu otevřu jeden takový kurz a metodu pevného objetí rozšířím po celé zemi. Po celém světě! A všechno bude zas dobré,“ uzavírá Vojta Kotek.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Po Teorii tygra přichází Kurz manželské touhy

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci