Jedině Tereza, aneb Když se láska zadrhne

30.7.2021 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Romantická komedie Jedině Tereza Jaroslava Fuita vypráví příběh vztahu dvou lidí, který se ocitl v tom nejkritičtějším bodě – těsně před rozpadem.

film Tereza

Co udělá zamilovaný člověk, aby takový rozpadající se vztah zachránil? Úplně všechno. Navzdory tomu, že ho čekají četné nástrahy, omyly a fatální nedorozumění. Láska prostě bolí.

Tomáš s Terezou už pár let prožívají lásku jako z učebnice. Tomáš jako meteorolog získal skvělou práci televizního moderátora počasí a Tereza se (zatím neúspěšně) snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot.

Video
Trailer k romantické komedii Jedině Tereza

Kdy se to zadrhlo? Na Štědrý den, když Tereza přistihla polosvlečeného Tomáše v domněle choulostivé situaci s populární televizní moderátorkou.

Nechce se vzdát bez boje

Prekérní chvilku by sice Tomáš mohl celkem racionálně vysvětlit, kdyby k tomu ale dostal příležitost. „Usmiřovačku“ mu překazí neplánovaný nocleh na policejní stanici, a když se konečně dostane domů, narazí na prázdný byt a výzvu, aby se sbalil a odstěhoval.

Tomáš se nechce vzdát bez boje, rád by Terezu obměkčil nějakým velkým romantickým gestem, jenže už nějak vyšel ze cviku.


Veronika Khek Kubařová jako Tereza

Naštěstí má kamaráda Karla, filmového fanatika, který má jednoduché řešení – proč se neinspirovat scénami ze slavných romantických filmů?

Boj o lásku je šichta

Jenže Tomáš záhy pozná, že to, co stoprocentně funguje na filmové hrdinky, nemusí nutně fungovat i v šedivé realitě, zvlášť když provedení pokulhává, nebo když se do cesty připlete charismatický fotograf, který se o Terezu zajímá víc, než je zdrávo.

Jedině Tereza je romantická komedie plná trapasů a omylů, která názorně dokládá, že boj o lásku může být někdy neuvěřitelná šichta, zvlášť když vám život dává jednu facku za druhou.


Zvídavá sousedka v podání Ivy Janžurové

V rolích „těžce zkoušeného páru“ se představí Igor Orozovič a Veronika Khek Kubařová, dále hrají Matouš Ruml, David Matásek, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Emma Smetana nebo Anna Schmidtmajerová.

Jak se jim točilo?

„Je to milý příběh především v současné době, zažíváme zde hezké a vlídné chvíle na natáčení, někdy je to hektické, ale člověk se těší na atmosféru na place. Ve scénáři mě nejvíce bavila ta linka cesty za dobrem,“ říká o filmu a natáčení Veronika Khek Kubařová (Tereza).


Tomáš (Igor Orozovič) a jeho kamarád Karel (Matouš Ruml).

A její partner Igor Orozovič (Tomáš)? „Náročné pro mě bylo natáčení venku v chladnu, jen v trenkách a v ponožkách, to byla šílená zima. Nejhorší jsou také svlékací scény, zde jsem běhal nahatý na chodbě v domě v pouhých nula stupňů Celsia…“

ozk, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Jedině Tereza, aneb Když se láska zadrhne

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci