Lež na lež. Nechci v tom pokračovat

zpět do příběhů
13.1.2010 00:00   |   Příběhy
Mám problém, který vůbec nevím, jak řešit. Z mobilního telefonu mého přítele jsem zjistila, že má jinou ženu. Když jsem se partnera přímo zeptala, o koho jde, reagoval podrážděně, útokem. Vzal si všechny věci a odešel.

Tři dny po jeho odchodu jsem mu volala a sdělila jméno dotyčné. Odpověděl, že jde o nesmysl a já zavěsila. Za chvíli telefonovala jeho milenka a pak ještě asi šestkrát. Postupně mi tak řekla všechny podrobnosti. Prosila, abych si to nechala pro sebe, protože je vdaná. Slíbila jsem, že ode mne se nikdo nic nedozví.

smutná holkaPřítel se mnou byl dva roky téměř každý den a dá se říct, že jsme spolu žili. Neustále chtěl trávit čas jen se mnou a vytýkal mi, že s ním nikam nejdu – v tom ale pravdu rozhodně neměl.

Je mezi námi devatenáctiletý věkový rozdíl. Já pracuji a dokončuji vysokou školu, chodím do jazykových kurzů. S přítelem jsme jezdili na kolech, hráli squash, chodili často do restaurací. Zkrátka, někdy jsem prostě chtěla jen relaxovat, a to mi měl za zlé.

Od jeho milenky jsem se dozvěděla, že jejich vztah trvá už pět let. Prý jí tvrdí, že já nic neznamenám a že na všech dovolených byl pouze s dcerou. To není pravda, dokonce mi plnil každé přání. Zhroutila jsem se a volala mu. Přijel a znovu tvrdil, že všechno je lež, i když tentokrát vyrukoval s částečným přiznáním v podobě "někdejšího" vztahu s ní. Prý dva roky nikoho, kromě mě, neměl a nechtěl.

Ona mi v těch telefonátech rovněž prozradila, že jakmile mu řekla, že doma svému manželovi oznámila, že se s ním rozvede, tak můj přítel ji hned začal přesvědčovat, že se naopak oni dva musejí rozejít, protože on s ní žít nemůže. Na tohle jsem se pak přítele také ptala. Sdělil mi, že jí nikdy nic neslíbil, ani s ní nikdy nechtěl žít a tudíž nechápe, proč mi něco takového povídala. Prý je to nešťastná ženská.

Z DALŠÍCH PŘÍBĚHŮ

Co sudičky přály mi. Na vše je stejně člověk sám
Problém jsou bývalé polovičky. Pořád prudí
S druhým sňatkem přišly zoufalé problémy
Kvůli manželovým dcerám myslím na rozchod

Druhý den přítel přišel a spal se mnou. Ráno jsem si ale říkala, že v našem vztahu už nechci pokračovat, napsala jsem mu to a popřála hodně štěstí. Odpověděl jedovatě.

Zhruba po týdnu jsem zjistila, jak s tím, že ze mne dělá žárlivého blázna, nedokážu žít. Řekla jsem mu to pak i do telefonu, ale ani to ho k přiznání nedonutilo. Dokonce mi vytkl, že jsem si s ním pouze zahrávala a on naopak myslel, že jsme se jasně domluvili – budeme se vídat a počkáme, co bude dál.

Mluvili jsme takhle spolu a všechno znovu probírali asi hodinu, během které mne neustále ujišťoval o pravdivosti svého tvrzení a o tom, že mu ona chce ze žárlivosti jen ubližovat. Hovor ale znenadání vypadl a přítel mi hned volal nazpátek, aby se prý ujistil, že jsem telefon nepoložila.

Může vás zajímat

Matka a dcera – přítelkyně nebo rivalky?
Proč nám od malička lžou?
Vztah v 15 = Předčasná dospělost?

Pak jsme se několik dní neviděli, protože jsem musela odjet na firemní akci. Přítel ve smluvený den telefonoval a dělal jakoby se nechumelilo. Přijel a zkrátka navázal tam, kde jsme skončili. Vím, že den poté byl s ní. Teď má přijet a já ani nevím, proč to dělám. Už v tom nechci pokračovat.

Nevím, zda mi rozumíte, ale nenávidím lež. Proto chci dát příteli šanci, aby náš vztah ukončil čestně a já nemusela těch dvou let litovat.

Radka

Diskuse: Lež na lež. Nechci v tom pokračovat

lež na lež

8.4.2010   |   19:44   |   od: jana
Milá Radko, nechtěj, aby se rozešel on s tebou. Rozejdi se ty s ním. Nevolej mu, nepiš a najdi si kluka, o kterém budeš vědět vše od začátku a budeš mít jistotu, že s tebou jedná na rovinu... to je má rada.
Vím, co to je, když chlap žije dvojí život. A věř mi, že on se s tou druhou nikdy nerozejde. Bude chtít vás obě, protože každá mu dáváte to, co on potřebuje...
Má rada: jdi od něj a nelituj dvou let života. Posílí tě to. Hodně sil.

Lež na lež

24.1.2010   |   11:19   |   od: Blaža
Udělej to, co cítíš, že chceš udělat. Věř své intuici.
Když už ho nechceš, tak pryč s ním. Bude to nějaký zakomplexovaný mazánek, co si musí něco dokazovat. A čím déle byste byli spolu, tím horší by to bylo. Vím o čem mluvím.
P.S: Ale do cizího mobilu se prostě neleze.

Môj názor

24.1.2010   |   00:24   |   od: Kristýna
V prvom rade ti chcem povedať, že si priateľovi vôbec nemala liezť do telefónu. Tebe by sa určite tiež nepáčilo, keby ti kontroloval telefón.
A teraz mu na rovinu povedz, že už s ním nechceš byť, lebo už by si mu nemohla nikdy veriť.
Či sa rozíde on s tebou, alebo ty s ním, to je úplne jedno. Tá zlá budeš aj tak vždy ty, pretože si porušila jeho súkromie tým, že si mu vliezla do telefónu.

rýchlo preč!

24.1.2010   |   00:11   |   od: jana
Milá Radka, viem si predstaviť, že ti asi musí byť ťažko. Ale podľa toho, ako si to opísala, už nemáš veľmi čo riešiť ... Zrejme ťa klame a pravdepodobne bude aj naďalej ... Nemarni svôj čas s niekym, kto za to nestojí ... Na to je život až príliš krátký.
Prajem veľa síl a držím palce...:)

Čestný rozchod?

23.1.2010   |   21:46   |   od: kolinka
Podľa všetkého ťa klamal po celý čas, tak aký čestný rozchod? Viem, bolí to. Ale buď rada, že to skončilo a vyfarbil sa teraz.
Čas je dobrý lekár. Nájdeš si lepšieho.
Vysvetlovaním, riešením niečoho, čo už riešiť nemá zmysel, len zbytočne strácaš čas a energiu.
Vztyč hlavu a choď ďalej. Prajem veľa štastia.
Zobrazeno posledních 5 příspěvků, celkový počet 71 příspěvků.
poslední příspěvek: 8. 4. 2010 19:44
ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci