Na seznamkách je mladých žen míň, v šedesáti se vše vyrovnává

13.11.2020 00:00   |   Sex a vztahy
Na online seznamkách výrazně převažují muži. Hledají tu povyražení a tolik se nebojí online seznamování jako ženy. Až do věku 45 let dominují v poměru 3:1. Pak se poměry na vyrovnávají a u šedesátníků jsou téměř vyrované.

seznamky

„Mladí muži nemají takové obavy jako ženy s online seznámením a berou to spíše jako povyražení. Navíc lépe snášejí odmítnutí v online prostředí, než tváří v tvář a často ani nehledají vážný vztah a vnímají to jen jako formu zábavy,” vysvětluje Kristýna Mertlová, majitelka seznamky Tvoje láska a Date2K.

Kromě toho podle ní se v online seznamkách často objevují zadaní muži, kteří si jen testují svoji atraktivitu.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Erika: S mateřstvím chce počkat
Proč se ženám líbí zženštilí muži
Návod, jak zacházet s mrzutým mužem

Nejvíc je čtyřicátníků

Český trh je poměrně specifický tím, že seznamovací weby jsou hodně populární ve všech věkových kategoriích. Na největších online seznamkách pak možná překvapivě, co do počtu, dominují lidé ve věkové kategorii 40 - 44 let a to u obou pohlaví, obecně pak platí, že na online seznamkách naleznete nejvíce uživatelů mezi 35 lety – 60 lety.

Naopak mezi mladými uživateli do 35 let dominují spíš nezávazné seznamovací aplikace. Obecně to reflektuje trendy životního stylu mladé generace.

„Mladí muži to mají vlastně celkem složité, protože jejich vrstevnice mají obrovské pole působnosti a jsou atraktivní pro všechny věkové kategorie, a proto se muži upírají na online prostředí,” vysvětluje Mertlová.

„Spolupracujeme s celou řadou odborníků přes psychoterapeuty, kouče, stylisty a ti potvrzují, že se s tím ve své praxi setkávají velmi často.“

Po třicítce mladíci odcházejí

Podle odborníků obecně nastává zlom, kdy muži dovrší hranici třiceti let a začínají být žádoucí jak pro mladé tak nově zralé ženy. Najednou opustí online prostředí a začínají se seznamovat i jinou formou.

„Rozhodně to ale není tak, že kvalitní seznamka nedokáže spárovat dvě osobnosti, které se k sobě hodí, naopak. Jen poslední roky musíme umět pracovat i s trendem, kdy se i mladší muži začínají otevírat vztahům se starší partnerkou,“ popisuje Iveta Gajdušková, jedna z kouček pracující pro online seznamku.

Experti také upozorňují na to, že jsou ženy ze seznamování online více ve stresu a to proto, že nevědí, co mohou čekat. Často to jsou právě ženy, které hledají na seznamkách vážný vztah.

„Důležité je, si vybrat kvalitní online seznamku, kde pracují profesionálové a umějí vybrat vhodný protějšek,“ uzavírá Mertlová.

otz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Na seznamkách je mladých žen míň, v šedesáti se vše vyrovnává

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci