I Tereza Kostková se vydala na maraton za štěstím

8.12.2018 00:30   |   TV a FILM
VIDEO – Zaběhnout maraton, to přece nemůže být pro emancipovanou a cílevědomou ženu žádný problém. A jak se hlava rodiny usnese, tak se do toho se všemi dcerami vrhne. I když přichází různá ale...

Ženy v běhu

„Náš film je komedie o důležitosti lásky a rodiny, o každodenním běhu života, který ovšem nahlížíme s laskavým humorem,“ vzkazuje divákům scenárista a režisér Martin Horský a Zlata Adamovská připojuje: „Je to milý, rodinný příběh, který divákům určitě zvedne náladu!“

Ženy v běhu budou mít v kinech premiéru na přelomu ledna a února a jeho autoři film charakterizují jako komedii „o ženách, které se nebojí vyběhnout štěstí naproti“.

Video
Trailer k filmu Ženy v běhu

Diváci se můžou těšit hlavně na Zlatu Adamovskou, Terezu Kostkovou, Jenovéfu Bokovou a Veroniku Kubařovou. A neméně na jejich filmové partnery Ondřeje Vetchého, Vladimíra Polívku a Martina Hofmanna.

Zvládneme to!

Věra (Zlata Adamovská) prožila s Jindřichem báječný život a je pevně rozhodnutá splnit i jeho poslední přání – zaběhnout maraton! Emancipovaná a rázná matka tří dcer v tom nevidí žádný problém.

Prostě si trasu rozdělí na čtyři díly a zdolají těch více než 42 kilometrů jako rodinná štafeta. Žádná z nich sice dosud neuběhla ani metr, ale do startu přece zbývají tři měsíce a trenér Vojta (Vladimír Polívka) připravil skvělý kondiční plán. Stačí jen začít. 


Zlata Adamovská rozhodně hodlá poslední přání svého Jindřicha splnit

Do běhu se neženou

Dcery se ovšem do běhání neženou. Mají úplně jiné starosti. Nejstarší Marcela (Tereza Kostková) čelí dennodenně průšvihům svých tří synů, zatímco jejich otec Karel (Ondřej Vetchý) ji už dvacet let neumí, nebo nechce, požádat o ruku.

Prostřední Bára (Veronika Kubařová) touží po dítěti, jenže pro něj zatím neuhnala toho pravého tatínka. Její biologické hodiny bijí na poplach, a jak Bára sama s nadsázkou říká, asi jí nezbude nic jiného, než si nasadit punčochu na hlavu a vyběhnout vykrást spermabanku.

Nejmladší Kačka (Jenovéfa Boková) sice chlapa má, ale ten má jeden zásadní háček – manželku. Zamilovaná Kačka lpí s vytrvalostí zbloudilého maratonce na vztahu bez budoucnosti, protože její láska je zatím beznadějně slepá.


Rodinný tým pod vedením trenéra Vojty

Vydržet a nevzdávat

Je tedy zřejmé, že dcery mají momentálně úplně jiné priority než běžecký trénink. Svérázná maminka Věra proto musí napnout všechny síly, aby rodinnou štafetu přivedla přes řadu překážek a komediálních komplikací na start Jindřichova vysněného maratonu.

S běháním je to úplně stejné jako v životě. Důležité je vydržet a nevzdávat to, když cíl je na dosah…

• Na co by nejraději pozvaly diváky do kina herečky, které ve filmu vytvořily svéráznou rodinu?

Zlata Adamovská: „Na to, že mě uvidí běhat, to se jim jen tak nepoštěstí! Určitě pak na milou rodinnou komedii, ve které nechybí humor a silné emoce.“


Marcela, Bára a Kačka, aneb Tereza Kostková, Veronika Kubařová a Jenovéfa Boková

Jenovéfa Boková: „Určitě na skvělé obsazení. Bylo to krásné natáčení plné smíchu, a tak doufám, že i diváci se podobně filmem prosmějí, až se na něj budou dívat.

Veronika Khek Kubařová: „Bude to znít možná jako klišé, ale na to, že se pobaví u filmu, který je laskavý, milý a hezky natočený. Navíc je ten film o věcech, které ze svých životů všichni dobře známe, a bude fajn se jim v kině zasmát.“

Tereza Kostková: „Nic proti telce, má to své kouzlo být zavrtán v dece na gauči, ale je hezké opět si vzpomenout na to, co přináší společné vnímání a sdílení filmu. A velké plátno, je velké plátno.“


Filmový trenér maratónských běžkyň Vladimír Polívka

A k pozvání se připojil i jejich filmový trenér Vladimír Polívka: „Na hezkou, dobře napsanou romantickou komedii. A taky na to, že když na ní půjdete se svými partnery nebo kamarády, strávíte příjemný čas. A ještě se pobavíte tím, jak všechny ty věci, které v životě normálně řešíte, řeší někdo jiný, a třeba se můžete nechat inspirovat tím, jako to ne/dělat.“

zof, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: I Tereza Kostková se vydala na maraton za štěstím

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci