Atkinsonův Johny English znovu zasahuje

17.10.2018 00:00   |   TV a FILM
Spojené království je ve smrtelném nebezpečí. Nabízí se vlastně jediné řešení a tak bezpečnostní služba MI7 oslovuje Englishe… Johnnyho Englishe.

film

Pět dní před začátkem prvního summitu G12, který hostí ministerská předsedkyně, je rozvrácena bezpečnost MI7 a odhalena identita každého aktivního agenta. Johnny English (Rowan Atkinson) souhlasí, že se mise ujme.

Zápletky nového filmu Johny English znovu zasahuje (režie David Kerr, scénář William Davis) se mohou rozjet do plných obrátek.

Video
Trailer k filmu Johny English znovu zasahuje

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe, penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec.

Jen on to zvládne

Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla.

Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami.

Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů.

Génius kontra prostoduchý

První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá.

Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky.

Po sedmi letech

Rowan Atkinson je známý tím, že si mezi jednotlivými kapitolami svých filmových pokračování rád dopřává delší pauzu. Jako Johnny English se tak vrací po sedmi letech.

„Vždycky je lepší chvíli počkat, aby filmová série nezačala působit vyčpěle. A když si pak začnete říkat, proč to znovu nezkusit, tak nastává ta pravá chvíle,“ říká Atkinson, který prý byl v tomto případě velmi aktivní i jako spoluscenárista.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Atkinsonův Johny English znovu zasahuje

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci