Jiří Langmajer se změnil v Annu Polívkovou

20.7.2018 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Nová filmová komedie režiséra Rudolfa Havlíka a spisovatelky Radky Třeštíkové Po čem muži touží vypráví příběh o věčném soupeření mužského a ženského světa.

Po čem muži touží

Hrdinou příběhu je charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer). Trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí. Pracuje jako šéfredaktor časopisu Playboy a s ničím se moc nemazlí.

Jeho osobní život však není zrovna příkladem vyrovnanosti. S exmanželkou (Andrea Hoffmannová) se hádá nejen kvůli sedmnáctileté dceři Julii (Sara Sandeva), které Karel leze krkem kvůli svému chování.

Video
Trailer k filmu Po čem muži touží

Karlův nezávazný způsob života jednoho dne dostane hned několik ran. Přijde o práci, z níž ho vyhodí kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová).

Přání budiž vyplněno

Karel je na dně a společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) to vyřeší po chlapsku - opije se a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“


Karel je na party už jako žena (Anna Polívková)

Ráno se Karel probudí, ale už to není Karel. Díky noční alkoholické „jízdě“ a vědmě Zoltaně (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky.

Karel, vlastně již Karla, se musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale vymyslet i krycí příběh pro své náhlé zmizení. A hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší...

Video
Hlavní hvězdy filmu odpovídají na otázku, zda to mají ženy lehčí než muži.

Co takhle změnit pohlaví?

Karla ve filmu čeká, jak již bylo řečeno, proměna v ženu. A co ti ostatní? Chtěli by se na chvíli stát mužem nebo naopak ženou, případně na jak dlouho?

„Já bych se mužem stát nechtěla, ale cítím v sobě takový silný mužský stránky, na tu svoji ženskost se musím trochu soustředit, víc než některý ženy, které to mají tak přirozeně, že jsou ženský… Ale rozhodně bych nechtěla být mužem … Jsem ráda tak, jak jsem, jsem spokojená (smích),“ říká Anna Polívková.


Jediný, kdo o proměně ví, je kamarád Čestmír (Matěj Hádek)

To její maminka, herečka Evelyna Steimarová, to vidí jinak: „Na celej život. Mužský to maj jednodušší. Samozřejmě.“

Zajímavá zkušenost

Jana Synková přiznává, že by byla docela zvědavá. „Protože přeci jenom je to jiný svět pánského života, a to by mě zajímalo, nebudu říkat co, ale na omezený časový úsek by se mi to hodilo.“ A Naďa Konvalinková se přidává: „Pokud bych měla možnost, na takový půl rok…“

„Já bych chtěla být mužem, určitě… Dokonce si myslím, že jsem se tak měla narodit, ale být ženou je výzva, takže to přijímám, ale určitě bych chtěla být mužem alespoň na měsíc,“ míní Táňa Pauhofová.


Nová šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová)

A co muži? „Možná se vám to bude zdát divný, ale já v podstatě jsem žena. Takže já s tím vůbec nemám problém, tak co teď s tím?“ směje se Jiří Langmajer.

Trochu muž, trochu žena

A Matěj Hádek to má podobně: „Tak já trochu žena jsem, samozřejmě, pocitově minimálně, jak říkal Jung – anima / animus (podle švýcarského lékaře a psychoterapeuta označení pro nevědomou »druhou polovinu« naší bytosti, která bývá opačného pohlaví – pozn. red.), takže já v sobě mám i trochu ženy, i když vnější atributy jsou mužský. To by záleželo, jestli bych byla hezká a mladá nebo ošklivá a stará… (smích)“

Jakub Volák by do pokusu šel: „Já myslím, že bych to otestoval tak na víkend. Víkend je ideální doba, že bych vyrazil někam na nějakou akci a protáhnul bych to do neděle, a pak bych se probudil, to je tak ideální doba.“


Karel Král (Jiří Langmajer) a jeho dcera Julie (Sara Sandeva)

Naopak Oldřich Navrátil má jasno: „Ne, ne, ne, já jsem spokojený tak, jak jsem a nic bych na tom neměnil.“

A co režisér?

„Já? Nechtěl, protože ženy mají mnohem těžší život ve všech směrech a já je obdivuju, že to na téhle planetě dokážou vůbec zvládat. Jsou to takové superhrdinky,“ tvrdí rezolutně Rudolf Havlík.

„Obdivuji ženskou trpělivost. Jsem jim vděčný, že přesto, že jim neustále lezeme na nervy a chováme se k nim často jako pitomci, tak se nás ještě nerozhodly vyhladit,“ dodává v nadsázce Rudolf Havlík.


František (Oldřich Navrátil) a Boženka (Naďa Konvalinková)

Ani spoluautorka scénáře by neměnila. „Jsem ráda v tom těle, v jakém jsem a nechci být nikým jiným, i když je jasné, že muži to mají v životě jednodušší:),“ souhlasí Radka Třeštíková.

ozp, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Jiří Langmajer se změnil v Annu Polívkovou

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci