Daniel Day-Lewis si vykročil pro dalšího Oscara

23.1.2018 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Trojnásobný držitel Oscara Daniel Day-Lewis hraje v dramatu Nit z přízraků podivínského módního návrháře, kterému do života vstoupila láska a málem ho zničila.

Nit z přízraků

Nit z přízraků vypráví příběh muže posedlého zničující dokonalostí. Muže natolik soustředěného na každičký detail, že mu unikalo vše podstatné. Muže, kterého zničila láska. Nebo zachránila? Záleží na úhlu pohledu.

Úspěšný tvůrčí tandem Paul Thomas Anderson a Daniel Day-Lewis si po deseti letech zopakovali spolupráci a po oscarové lahůdce Až na krev nyní stvořili podle odborníků další film, který se zařadí mezi nezapomenutelné.

Video
Trailer k filmu Nit z přízraků.

Svým novým filmem vykresluje Paul Thomas Anderson portrét umělce na jeho kreativní cestě a portréty žen, které udržují svět v běhu.

Nit z přízraků je pokračováním jeho úspěšné spolupráce s britským hercem Danielem Day-Lewisem. Naplní ji dalším Oscarem? Leckdo to prorokuje...


Věhlasný módní návrhář potkal svoji múzu...

Ve stylovém poválečném Londýně padesátých let minulého století jsou v centru britské módy věhlasný návrhář Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) a jeho sestra Cyril (Lesley Manville). Oblékají členy královské rodiny, filmové hvězdy, bohaté dědičky, společenskou smetánku, debutanty i dámy z vyšších kruhů nezaměnitelným stylem Salónu Woodcock.

Láska k Almě ho pohltí

Ženy procházejí životem Reynoldse Woodcocka jedna za druhou a jsou pro zapřisáhlého starého mládence inspirací. Až pak jednou potká Almu (Vicky Krieps), která je zcela jiná a velmi ho tím upoutá. Brzy se stane jeho múzou i milenkou.


Starý mládenec se beznadějně zamiluje.

Do té doby pečlivě nalinkovaný život Reynoldse Woodcocka je najednou zkomplikovaný láskou k mladé Almě. Reynolds je nejprve v šoku, ale následně ho cit zcela pohltí.

Bude se silnou přitažlivostí lásky bojovat – a zůstane oddaným umělcem a přesvědčeným starým mládencem – nebo se Almě podaří mu ukázat, že velké radosti života je lepší s někým sdílet?

Ochrání sestra svého bratra?

A dokáže sestra Cyril uchránit svého bratra Reynoldse před Alminými úmysly? Přijde snad na to, že Salón Woodcock, který se přestal vyvíjet a zůstává nedotčen změnami, je ve skutečnosti již mrtvým salónem?

Ve snaze udržet svou lásku usilují Reynolds a Alma o vzájemné porozumění, bojují o kontrolu nad svými instinkty, které dokáže vzbudit jen ta nejopravdovější láska.


Cyril, Reynoldsova sestra, kterou ztvárnila Lesley Manville.

Role ženy, která vstoupí mezi dva pilíře Salónu Woodcock, znamenala pro lucemburskou herečku Vicky Krieps velký mezinárodní debut. Vicky Krieps se do té doby zaměřovala na svou kariéru v Evropě a pracovala převážně pro německé a francouzské produkce.

Jméno dostal film podle problému švadlenek z viktoriánské doby. Pracovaly dlouhé hodiny v bídných podmínkách, které je fyzicky i psychicky vyčerpávaly. Po dlouhém šití skvostných šatů pak zjišťovaly, že po práci jako automaty šijí dál neviditelnými nitěmi – nitěmi z přízraků.


Švadlenky Salónu Woodcock.

Podle prvních ohlasů je film plný vynikajících hereckých výkonů, nádherných šatů i panovačných duchů. A to vše podbarvuje vynikající hudba Jonnyho Greenwooda z britské rockové skupiny Radiohead.

zto, ŽenyproŽeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také

Diskuse: Daniel Day-Lewis si vykročil pro dalšího Oscara

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci