Na co se Janek Ledecký těší jako malé děcko?

12.1.2018 00:00   |   Společnost
Do Hybernie se vrací muzikál Iago Janka Ledeckého, jehož předobrazem je Shakespearův zloduch Jago z dramatu Othello. A než se tak stane, čekají autora hudebního díla koncerty a lyžařské i snowboardové závody s dcerou Ester.

Janek Ledecký

„V lednu, mezi závodem Ester v Rakousku a Slovinsku, mám v plánu ještě koncerty, které se minulý měsíc nevešly do mého turné,“ říká Janek Ledecký (na titulním snímku v hlavní roli) a dodává: „Střídavě budu doprovázet dceru na horách a koncertovat. A pak už hurá do Prahy! V Divadle Hybernia se začne hrát muzikál Iago. Těším se jako malé děcko.“

Video
Populární jsou také letní koncerty Janka Ledeckého na náměstích (píseň Tina je z vynikajícího alba Jenom tak, které je vůbec plné hitů).

O Jankovi Ledeckém je známo, že sport doslova miluje a kdykoli může, vyráží například v létě surfovat a v zimě na hory. Velmi zdatně ovládá lyže i snowboard.

Hrdý otec

Dvaadvacetiletá dcera Ester zdědila vášeň pro tyto aktivity po tátovi a nutno říci, že rovněž v letošní sezóně se jí daří přímo excelentně.


Odpočinek na horském slunci.

„Ester poctivě trénovala i během Vánoc a já jsem jí samozřejmě asistoval. Počasí bylo příšerné, ale tréninky očividně kvalitní,“ říká Janek Ledecký o dceři, která je mistryní světa ve snowboardingu a zároveň se úspěšně začala věnovat alpskému lyžování.

„Ze svátečního Špindlu jsme se přesunuli do rakouského Lackenhofu, kde Ester vyhrála v této sezóně již třetí závod Světového poháru v paralelním obřím slalomu na snowboardu,“ připomíná hrdě dceřiny úspěchy.

Překvapení pod stromečkem

Na Vánoce byli právě ve Špindlerově Mlýně, kam Janek Ledecký jezdí odmala (na snímku vpravo z roku 1967 se jako pětiletý houževnatě pere se sněhem i lyžemi) a kam se později, už jako dospělý, odstěhoval s manželkou a malými dětmi – synem Jonášem a dcerou Ester.

„Po pěti letech se nám ovšem letos ve Špindlu podařilo sejít se ve velké rodinné sestavě. A vánočních dárků jsem tam dostal určitě víc, než bych si ve skutečnosti zasloužil,“ prozrazuje.

Pod stromečkem čekalo Janka Ledeckého mezi jiným také velké překvapení, ze kterého měl a má obrovskou radost: „Dostal jsem parádní červenou kytaru telecaster. Musím říct, že jsem na tak vynikající nástroj ještě nehrál. O to víc se proto těším na letošní koncerty.“


"Tele" jako vánoční dárek – oblíbená a ceněná kytara typu telecaster na horském vzduchu.

Stejně tak poslední den v roce strávil Janek Ledecký s rodinou a silvestrovský večer se nesl spíše v poklidném duchu:

„S Jonášem jsme hráli na kytary a celá rodina pak Activity. Z terasy jsme viděli i ohňostroj ve Svatém Petru – nebyla mlha, takže byl nejen slyšet...“

V roli ďábelského intrikána

A na co se Janek Ledecký letos těší nejvíc?

„Těším se na koncerty s novou kytarou. Na Ester na závodech. Na Jonáše a jeho novou výstavu obrazů. Na to, že si zlepším řezaný oblouk na snowboardu. Na dobrý vítr k surfování v létě na řecké Lefkadě,“ vyjmenovává.


Janek Ledecký v hlavní roli Iaga ve stejnojmenném muzikálu.

„Pak mám ještě pár přání, která si nechám pro sebe... a samozřejmě se těším na Iaga, protože mně baví čím dál víc! Ještě jsem nehrál roli, kterou bych si takhle užíval,“ vysvětluje Janek Ledecký:

„Iago, ďábelský intrikán a Othellův pobočník, je pro mně od dob Williama Shakespeara absolutně nejlépe napsanou zápornou postavou. Navíc má jednu velkou výhodu: Iago je totiž napsaný tak, že je zároveň i zábavný.“

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Muzikál Iago a soukromý archiv Janka Ledeckého

Přečtěte si také

Diskuse: Na co se Janek Ledecký těší jako malé děcko?

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci