Jak budou bydlet Koukalovi, nejslavnější sportovní pár

16.5.2017 00:00   |   Společnost
Biatlonistka Gabriela a badmintonista Petr se připravují na stěhování do většího bytu. Z pražského Motola zamíří na podzim o kousek dál na košířskou Kavalírku.

Koukalovi

Finský styl bydlení, dobrá dostupnost do centra města i na letiště a blízkost přírody hrály při jejich rozhodování prim.

„Se severským stylem jsme se seznámili po nastěhování do Green Motol. Líbí se nám jeho jednoduchost, nadčasovost, zaměření na přírodní materiály a barvy. Při výběru nového bytu jsme proto nyní opět zamířili do projektu YIT,“ říká Gabriela Koukalová, olympijská medailistka a mistryně světa v biatlonu.

Gabriela Koukalová: Běh jako lázně

Jak odpočívá a proč tak moc miluje běhání,
které jí pomáhá zrelaxovat se a soustředit.

A jak dodává Petr Koukal, na stěhování do bytu 3+kk se oba moc těší:

„Za sebe bych ještě doplnil, že s ohledem na rostoucí pracovní povinnosti a dobročinné aktivity potřebuji více prostoru i klid, což se mi právě v novém bytě s pracovnou splní,“ uvádí olympionik a osminásobný mistr ČR v badmintonu, který po olympiádě v Riu de Janeiru loni ukončil profesionální kariéru.

Pracovna (na snímku vpravo) je pojata v přírodních tónech a s oživujícími dekorativními prvky, výrazným kobercem a designovou židlí DAW.

Příroda – hlavní motiv

Manželé si nové bydlení užijí o to více, že se na zařizování a výběru vybavení podíleli spolu s designérkou Lenkou Hlaváčkovou Schubertovou a odpovídá tak zcela jejich představám.

Do podoby bytu se promítla řada jejich požadavků, které dotvářejí osobitost obývaného prostoru o velikosti přes sedmdesát metrů čtverečních. Interiér je laděn do světlých přírodních odstínů, hlavními barvami jsou bílá, šedá a černá.

„Oba se považujeme za přírodní typy a vztah k přírodě jsme chtěli zohlednit v designu a vybavení. Tlumené přírodní odstíny jsou podle nás nadčasové a velmi dobře se budou kombinovat s barevnými detaily,“ vysvětluje Petr Koukal.

Prostorná kuchyň

Prostorově štědře řešená kuchyň je navržena v jednoduchém kompaktním tvaru v bílém lesku a využívá celou výšku místnosti. Decentní bílou barvu rozbíjí pracovní deska v dřevěném dekoru, ve kterém je i kuchyňský ostrůvek.

Na kuchyňský ostrůvek navazuje jídelní stůl s ikonickými designovými židlemi DAR (Dining Armchair Rod) v šedé a bílé barvě. Jídelní stůl umístěný na pomezí kuchyňského koutu a obývacího prostoru obě části propojuje, což přispívá k pocitu vzdušnosti, pohodlí a společného zázemí.

Velká sedačka nesmí chybět

Obývacímu pokoji vévodí pohodlná rozkládací sedačka v šedém odstínu:

„Tu jsem vybírala na přání Gábiny, aby měla kde relaxovat po náročných sportovních výkonech. Prostor doplňují přírodní motivy, které mají Koukalovi rádi a které zároveň zapadají do severského stylu,“ popisuje designérka Lenka Hlaváčková Schubertová.

Pocit útulnosti v obývacím pokoji dotvářejí drobné doplňky spolu s bílým kobercem. Z obývacího pokoje se pak vchází na balkon s výhledem do zeleně, kde lze za hezkého počasí i příjemně stolovat.

Specifický požadavek měli Gabriela a Petr na zařízení ložnice jako hlavního místa odpočinku a relaxace. Dominantou se tak stala manželská postel Hästens z masivu švédské borovice s vysokým čelem a modrobílým potahem.

Klidné bydlení nedaleko centra

Preference manželů Koukalových se projevila také ve vybavení koupelny, kde byl do prostoru s šedobílou keramickou dlažbou a bílým obkladem v lesku umístěn velký sprchový kout namísto klasické vany.

„Jsme nadšeni, jak se Lence Hlaváčkové Schubertové podařilo naši představu naplnit, a to třeba i ve skvělém, jakoby nahrubo tesaném konferenčním stolku ze světlého dřeva a masivní polici stejného dekoru,“ raduje se Gabriela Koukalová.

Nový byt Gabriely a Petra Koukalových je součástí projektu YIT Talo Kavalírka v atraktivní pražské čtvrti. Lokalita poskytuje rovněž široké občanské zázemí.

Poblíž jsou parky Kavalírka a Klamovka, umožňující sportovní vyžití, včetně běhu, který je oblíbenou společnou aktivitou obou partnerů.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: YIT Talo Kavalírka

Přečtěte si také

Diskuse: Jak budou bydlet Koukalovi, nejslavnější sportovní pár

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci