Krok za krokem: ležérní účes na dva způsoby

19.9.2017 00:00   |   Styl
Jeden produkt, dva účesy. Vytvořte si netradiční culík – nebo ho jednoduše povyšte na nenuceně elegantní drdol. To vše podle receptu vlasové stylistky Diany Kratochvílové.

účes

O cool letní texturu, která funguje na pláži i ve městě, se postará Awapuhi Wild Ginger Texturizing Sea Spray od Paul Mitchell.

Je jako mořská voda, jen lepší: vyčaruje objem, postará se o bohémský vzhled a díky extraktu z havajského divokého zázvoru nevysušuje, naopak hydratuje.

Do umytých a ručníkem vysušených vlasů aplikujte bohaté množství Texturizing Sea Spray. Vlasy vysušte fénem nebo difuzérem, přitom je rukama promačkávejte.

Výsledkem by měla být sušší, matná textura, se kterou se bude lépe pracovat. Oddělte horní část vlasů – asi dvě třetiny – a stáhněte ji gumičkou. Vlasy nad gumičkou lehce povytahujte, abyste docílili nenuceného vzhledu.

Zbylou třetinu vlasů rozdělte na dva stejně velké prameny. Nad culíkem vytvořte prstem otvor, kterým protáhnete levý pramen. Můžete si pomoci také provlékacím okem, které seženete v kadeřnických potřebách. Culík vytaženým pramenem „přepásejte“ z pravé strany a pod culíkem ho natáhněte doleva.

Celý postup zopakujte i z druhé strany. Nakonec pravý pramen přidejte ke zbytku vlasů v culíku, levým culík obtočte a schovejte pod něj gumičku.

Aby účes držel tvar po celý den, sepněte vlasy ještě několika pinetkami. Vlasy v culíku můžete rozdělit na větší sekce a natočit na kulmu. Vytvoříte tak nedbalé bohémské vlny.

Hotovo. Nebo ne? Podle nálady můžete netradiční culík snadno proměnit ve stejně neotřelý drdol. V culíku si zapleťte dva nebo tři menší copánky.

Celý culík včetně copánků obtočte kolem centra culíku – tedy místa, kde je ukrytá gumička. Drdol dobře zafixujte pinetkami. Voilà! Elegantní účes s výraznou texturou je na světě.

ovz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Krok za krokem: ležérní účes na dva způsoby

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci