Drsný Tom Cruise přichází s ještě drsnějším Jackem Reacherem

12.10.2016 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Drsnějších detektivů po světě moc nechodí. Jack Reacher má navíc pod kůží vojenský dril a tvář Toma Cruise, pronikavý intelekt i neodolatelnou schopnost z kohokoliv cokoliv vymlátit. Je tu Jack Reacher 2, tedy Jack Reacher: Nevracej se.

Drsný Tom Cruise přichází s ještě drsnějším Jackem Reacherem

Hrdina úspěšné knižní série Leeho Childa poprvé vkročil na filmová plátna před čtyřmi lety a už tehdy bylo jasné, že nikoliv naposledy (o prvním filmu Jack Reacher: Poslední výstřel jsme podrobně psali TADY).

Jack Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie se zabývá zločiny s armádní příchutí a především těmi, které na první pohled nedávají smysl.

Video
Trailer k novému filmu Toma Cruise o Jacku Reacherovi

Je tu třeba velmi podivné obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři.

Teď ji však musí vytáhnout z vězení, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a bude chtít Jacka Reachera pořádně klepnout přes prsty.

Nepřátelé Jacka Reachera neváhají použít ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně.

Tom Cruise? Neuvěřiteně pracovitý!

Režie dalšího příběhu o Jacku Reacherovi se ujal Edward Zwick, který je také podepsaný pod scénářem jako spoluautor. S Tomem Cruisem si již vyzkoušel spolupráci na historickém eposu Poslední samuraj.

„Odhodlanost a pracovitost Toma Cruise je neuvěřitelná. Ale Tom nebyl jediný důvod, proč jsem tuhle nabídku vzal. Rád si rozšiřuji obzory a drsný thriller je žánr, se kterým jsem dosud neměl tu čest,“ říká režisér filmů jako jsou Krvavý diamant nebo Legenda o vášni.

Jiná situace, jiný film

Edward Zwick je navíc zárukou toho, že tento druhý díl s podtitulem „Nevracej se“ není pouhou kopií předchozího filmu s Jackem Reacherem.

„I když si drží stejný ironický nadhled, je to jinak úplně jiný film, stejně jako je jiná situace, ve které se hlavní hrdina ocitá. Budu rád, když po letech dokáží diváci oba díly snadno rozeznat. I proto chci, aby můj Jack Reacher byl originál,“ vysvětluje režisér Edward Zwick.

Film Jack Reacher: Nevracej se (tedy Jack Reacher 2) vyjde začátkem března příštího roku také na DVD a na Blu-ray.

zot, ŽenyproZeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také

Diskuse: Drsný Tom Cruise přichází s ještě drsnějším Jackem Reacherem

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci