A je to! Pat a Mat – rodinným celovečerním filmem slaví 40 let

11.3.2016 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Neuvěřitelné! Oblíbená dvojice šikulů Pat a Mat slaví 40 let od svého vzniku a právě se vrací na scénu, a to rovnou v celovečerním filmu pro celou rodinu!

Pat a Mat

Známí nešikové přišli na svět v roce 1976 z dílny předního karikaturisty Vladimíra Jiránka a režiséra Lubomíra Beneše. Hudbu, kterou po čtyřech tónech okamžitě každý pozná, složil Petr Skoumal.

Video
Trailer k novému snímku Pat a Mat ve filmu.

Vymysleli úspěšný československý animovaný seriál Pat a Mat, později A je to!, o dvou nepříliš zručných kutilech. Svá jména Pat a Mat dostali až v roce 1989, zpočátku pro zahraniční distribuci Krátkého filmu. Zůstala jim a od té doby je seriál nazýván podle nich.

Nic se jim nepovedlo

Za celých 40 let od svého vzniku se jim na stříbrném plátně ještě nic nepovedlo, ale kutilové všech věkových kategorií jejich zásadní náměty a zlepšováky hltají. A teď se navíc dozvíme, že mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají…

Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit“ svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci“ se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede?

Hodní koumesové

Pata a Mata milují celé generace diváků nejen pro jejich manuální nešikovnost, ale také pro jejich neutuchající optimistický postoj k životu. I když se zdá vše ztracené, důležité je nikdy nesložit ruce do klína. Pat a Mat ve filmu dokazují, že neexistuje problém, na který by se nenašel řešení!

A proč jsou vlastně tak úspěšní? Kritici se shodují, že Pat a Mat se i v těch nejzoufalejších katastrofách, i když nešikovně, snaží věci přijít na kloub a situaci vyřešit. Nikdy se nezlobí. Charakterizuje je chvilka zastavení, zadumání, poťukání si na čelo – A je to!

Pat a Mat ve filmu vyjde začátkem září také na DVD.

zop, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bohemia Motion Pictures

Přečtěte si také

Diskuse: A je to! Pat a Mat – rodinným celovečerním filmem slaví 40 let

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci