George Clooney po deseti letech se dočkal Caesara

23.2.2016 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Povstaňte, přichází Caesar! Přesněji řečeno jeho představitel, tedy filmová superstar Baird Whitlock, kterého ztvárňuje George Clooney.

Caesar

Někteří lidé mají úžasnou schopnost vyřešit i ten největší problém. Prototypem takového člověka je Eddie Mannix z hollywoodských studií.

Jenže i výjimeční lidé mohou mít své limity, což Eddie pozná, když mu uprostřed natáčení historického velkofilmu unesou jeho hlavní hvězdu.

Video
Trailer k filmu Ave, Caesar!

Geniální sourozenci Joel a Ethan Coenové, magnety na Oscary, oslavné recenze a diváckou přízeň, natočili svěží retro komedii Ave, Caesar!, v níž si dělají legraci ze světa, v němž se sami léta úspěšně pohybují.

Silná herecká sestava

Zavtipkovat na vlastní účet se s nimi rozhodla asi nejsilnější herecká sestava, jakou se podařilo v posledních pár letech do jednoho filmu dostat.


Protřelý hollywoodský bard Mannix v podání Joshe Brolina.

Den „žehliče problémů“ Eddieho Mannixe (Josh Brolin) začíná brzy ráno.

Riskuje, aby zachránil pověst mladičké hvězdičky, která už už padá do morálního bahna a do spárů policie.


Režiséra sofistikovaných dramat hraje Ralph Fiennes.

Hned nato Eddie Mannix smiřuje rozzuřené církevní představitele, které naštval scénář připravovaného biblického velkofilmu.

Režisérovi sofistikovaných dramat (Ralph Fiennes) musí do hlavní role vnutit hvězdného představitele kovbojů, který sice umí házet lasem, zato neumí mluvit.

Problémy a problémy...

A to není všechno. Problémy dělá nejen hvězdná plavkyně Anna (Scarlett Johansson) se svými choulostivými osobními problémy, ale také slavný tanečník Burt (Channing Tatum), který se z ničeho nic začal chovat divně.


Scarlett Johansson jako hvězdná plavkyně Anna.

A to pořád není všechno! Největší vrásky na čele mu vyhloubila superstar Baird Whitlock (George Clooney) – byl totiž při natáčení velkofilmu Ave, Caesar! unesen neznámou organizací, která si říká Budoucnost.

Pro ostříleného „žehliče problémů“ Eddieho Mannixe ale sebevětší krize není problémem, nýbrž výzvou...

Vrchol bratrské tvorby?

Že diváky čeká mimořádný zážitek potvrzuje i Eric Fellner z produkční společnosti Working Title. Podle něho je Ave, Caesar! vyvrcholením spolupráce Joela a Ethana Coenových, což je v souvislosti s držiteli čtyř Oscarů a řady nominací velmi slibná zpráva.


Slavný tanečník Burt v podání Channinga Tatuma.

„V tom filmu se odráží láska ke všemu, čemu se celá ta léta úspěšně věnují,“ říká produkční Eric Fellner.

Deset let čekání

Myšlenka natočit snímek Ave, Caesar! vznikla před více než deseti lety. George Clooney tehdy hrál hlavní roli v jiném projektu bratrů Coenů. „Tenkrát se mě ptali,“ vzpomíná Clooney, „jestli si nechci zahrát herce, kterého unesou. Scénáře měli dohromady asi tři stránky a k tomu několik odkazů. Jinak nic. Samozřejmě jsem řekl Ano, chci."

V následujících letech, když se novináři ptali Clooneyho na jeho další projekty, vždycky zmiňoval i Caesara. „Dokonce se to objevilo i v databázi IMDB (on-line databáze o filmech a televizních pořadech – pozn. red.)," směje se George Clooney. „Ale byl tu malý problém. Nebyl scénář."


George Clooney se tedy svého Caesara dočkal.

„Je to pravda,“ potvrzuje Joel Coen. „Nakonec nás ale tolik tížilo svědomí, že jsme se rozhodli sednout a scénář napsat. Kromě toho už bylo načase. Kdybychom čekali s filmem ještě déle, všichni by byli příliš staří pro role, které jsme jim vybrali…"

Film Ave, Caesar! vyjde začátkem července také na DVD a na Blu-ray.

pkt, ŽenyproŽeny.cz
Foto: CinemArt

Přečtěte si také

Diskuse: George Clooney po deseti letech se dočkal Caesara

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci