V zahradnice se proměnily herečky primáckých seriálů

3.4.2015 00:00   |   Společnost
Jak jste připravené na Velikonoce? Herečky z primáckých seriálů Hana Gregorová, Henrieta Hornáčková a Agáta Zimová osázely na workshopu květinářství Belles Fleurs pod vedením zkušeného floristy krásné velikonoční truhlíky.

velikonoce

Hana Gregorová je v záhonech jako doma. „Mám u domu velkou zahradu, kytky mám ráda a těší mě zdobit si jimi byt. Velikonoční výzdobu můžete naaranžovat do čehokoliv, poslouží vám třeba i starý oprýskaný hrnec,“ radí jako zkušená floristka.


Hana Gregorová

„Na Velikonoce se určitě některý ze svátečních dnů sejdu s dětmi, proto uvařím šunku, ozdobím vajíčka, připravím salát, vyzdobím si byt. Dřív, když ještě žil můj muž Radek Brzobohatý, jsem vždy pekla ještě i kachnu, vařila uzené. Mám ráda, když se všichni sejdeme společně u stolu,” říká Hana Gregorová.

Po premiéře je nejlíp

Milovnice květin je i Henrieta Hornáčková, která hraje v seriálu Cesty domů Lucii. „Líbí se mi, když jsou v domě čerstvé kytky, proto mám ráda období po premiéře, když se mi ani nevejdou do váz. Jinak si občas koupím domů třeba svazek tulipánů.“


Henrieta Hornáčková

Na zahradě u domu má rododendrony nebo hortenzie, které patří mezi její oblíbené, stejně jako třeba sněženky a narcisky.

„Velikonoce budu mít z půlky pracovní a pak pojedeme buď na chalupu, nebo do východních Čech za rodinou. Kombinujeme tradice české i slovenské. Vzpomínám si, jak jsem jako holka na Slovensku pokaždé skončila ráno ještě v pyžamu ve vaně, protože u nás se holky nevyplácejí pomlázkou, u nás je tradice polévání,” vzpomínala Henrieta.

Žádný velký svátek

Nejmladší z hereček Agáta Zimová, která hraje v seriálu Všechny moje lásky Sabinu, „Máme zahradu ve vnitrobloku u domu, kde bydlíme, baví mě kytky aranžovat, ale práce na zahradě mi zas až tak moc neříká,“ přiznává.


Agáta Zimová

Velikonoce trávíme klasicky jako většina rodin, dáme si společný oběd, máme nabarvená vajíčka, nebereme je jako nějaký veliký svátek,” říká Agáta.

Zahradnický workshop si užily nejen herečky, ale i florista Zbyněk Rulíšek, který jej vedl. „Překvapilo mě, kolik toho paní Gregorová o květinách věděla. Všechny tři se nebály experimentovat a aranže, které vytvořily, jsou nápadité a vkusné,” řekl florista.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: V zahradnice se proměnily herečky primáckých seriálů

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci