Babovřesky 3 jsou dotočeny, štáb zajel i do Turecka

24.6.2014 00:00   |   TV a FILM
V jihočeském Záboří dokončil Zdeněk Troška natáčení třetí pokračování populární komedie Babovřesky.

Babopvřesky

Nyní se tvůrci přesunou do střižny. „Čeká nás velmi precizní, „piplavá“ zdlouhavá práce, kdy musíme vybrat ty nejlepší záběry pro takzvaný hrubý střih, s kterým se pak pracuje pro finální podobu filmu,“ přibližuje režisér.

„Pak samozřejmě přijde na řadu ozvučení, postsynchrony, ozvučení - hudba, kterou připravuje skladatel Karel Vágner. Bude ještě hodně práce, než se diváci budou moct jít na Babovřesky podívat do kina,“ podotýká Zdeněk Troška.

Pracovní dovolená

S průběhem natáčení je maximálně spokojen a velmi si ho pochvaluje. „Bylo to jedním slovem úžasné. Byla to prostě jedna krásná pracovní dovolená. A oproti loňskému roku, kdy nám při dvojce počasí nepřálo, jsme letos měli krásně,“ pochvaluje si autor trilogie.

„Kdykoli jsme potřebovali hezké počasí, měli jsme ho. Někteří mne začali podezírat, že jsem si někde snad objednal počasí dopředu,“ prozrazuje s úsměvem Zdeněk Troška.

Bílá – luxusní cikánka

Tématem třetího dílu Babovřesk je i je romská menšina. Troška totiž do scénáře zakomponoval i skupinu romských dam, která přijde pokřtít dítě. Cikánku si opět zahraje zpěvačka Lucie Bílá, její kolegyně vzešly z konkurzu.

Připravovat se Lucie Bílá prý nijak zvlášť nemusí. „Vždyť já takové role hraju pořád a hraju je ráda. Ale jsem Zdeňkovi vděčná, že mi zavolal, protože mu můžu poděkovat za to, co pro nás Čechoslováky dělá, moc si ho vážím. Točí krásné filmy a pohádky, má neskutečný cit pro přírodu a pro laskavé příběhy." řekla Lucie Bílá.

Filmaři avizovali, že ztvární luxusní, ale sprostě mluvící cikánku. Bílá nicméně podotkla, že slovník ve filmu Marie Poledňákové Líbáš jako bůh, kde měla podobnou roli, byl ostřejší.

„Bála jsem se, abych nepoužívala zbytečně moc vulgarismů, ale ostrá žena jsem. Ve filmu jsem kápo skupiny," říká mnohonásobná Zlatá slavice.

Na place a ve scénáři se potkala s novým babovřeským farářem Zbygniewem Krapuščinskim (Tomáš Trapl), který do Babovřesk přijíždí, aby „zpustlé“ babky napravil. Co ho čeká při návštěvě Romek, si nedokázal představit ani při nejbujnější fantazii.

Výlet do Turecka

Na týden se natáčení přesunulo do Turecka, závěr pak opět patřil jižním Čechám. Točilo se výhradně v reálném prostředí. Žádný ateliér, žádný papundekl. I taková bude právě nová komedie, která bude o intrikách, drbech a jednom velkém nedorozumění.

„Věřím, že se film bude líbit. Chci lidi pobavit, potěšit. Proto točím komedie, netočím horory a různé „hlubokomyslné“ ponory do duší lidí. Točím filmy pro diváky, nikoli pro kritiky. K čemu mi budou různí Čeští lvi a podobné „pseudoceny“, když budou prázdná kina. Nechci dělat filmy pro takzvané kino osamělého diváka,“ míní Zdeněk Troška.

Natáčení si užívali také všichni herci v čele s Veronikou Žilkovou, Pavlem Kikinčukem, Lucií Vondráčkovou, Janou Synkovou a její company, Janem Kuželkou, Radkem Zimou, Petrem Polákem, Pavlou Bečkovou, Lucií Bílou, Terezou Bebarovou, Tomášem Traplem.

Do českých kin by Babovřesky 3, pod nimiž je Troška podepsaný i jako scenárista, měly vstoupit v lednu 2015.

tz, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Babovřesky 3 jsou dotočeny, štáb zajel i do Turecka

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci