Anna Polívková je Eva – zpívá a tančí v muzikálu

9.3.2014 00:00   |   Společnost
Annu Polívkovou, Martina Písaříka, Josefa Vojtka, Ladislava Freje, Tomáše Trapla, Michaelu Horkou, Josefa Laufra a další skvělé zpěváky, herce a tanečníky svedla na scénu pražského Divadla Broadway muzikálová komedie Adam a Eva.

Polívková, Adam a Eva

Scénář nového muzikálu Adam a Eva, na motivy libreta spisovatelky Haliny Pawlowské, napsal scenárista a režisér představení Zdeněk Zelenka, který – mimo jiné – je rovněž autorem muzikálů Rebelové a Golem. Scénická hudba i přes třicet skladeb, jaké v Divadle Broadway zaznějí, jsou dílem zpěváka a skladatele Bohouše Josefa. Texty k písním napsal textař a ilustrátor Boris Pralovszký. Choreografii připravila choreografka a tanečnice Leona Qaša Kvasnicová. Kostýmy navrhl divadelní kostýmní výtvarník Roman Šolc.

Hlavní role Evy byla nabídnuta oblíbené filmové a divadelní herečce Anně Polívkové, pro kterou je muzikál zcela novou výzvou, jak nám prozradila v rozhovoru:

• Po vystudování pražské státní konzervatoře a HAMU jste odjela do Paříže na Mezinárodní školu pohybového divadla Jacquese Lecoqa. Chtěla jste se tedy věnovat pantomimě jako váš otec Boleslav Polívka?

Já jsem spíš hledala svoji cestu, i když tátův vliv je samozřejmě nepopiratelný. Táta ale nikdy nebyl mimem v tom pravém slova smyslu. Jeho autorské divadlo se nepodřizuje nějakým striktním stylům a žánrům.


Anna Polívková se scénáristou a režisérem nového muzikálu Zdeňkem Zelenkou. Vpravo je Martin Písařík, který ztvárnil roli Adama.

• Diváci vás znají z filmů i z televizní obrazovky a divadelních představení. Je pro vás Adam a Eva opravdu první muzikál?

Skutečně ano, první opravdový muzikál – i když v Divadle Kalich hraji v hudební komedii Zločin v Posázavském Pacifiku a v divadle La Fabrika v představení Ani by neřekla, kde také zpívám. Ovšem tančit a zpívat současně, tedy klasický muzikál, to jsem ještě nevyzkoušela. Takže na výsledek jsem hodně zvědavá.

• Zmínila jste, že role Evy je zcela novou výzvou.

Je to pro mě zase výzva a zároveň odlehčení. Navíc dobře napsané komické situace a celý scénář muzikálu. A baví mě i tým.

• Kromě herectví se věnujete hře na příčnou flétnu, tanci, akrobacii. Nedávno jste vyhrála taneční soutěž StarDance. Vnímáte to jako výhodu při náročných choreografických zkouškách muzikálu?

Určitě. Ale to nemění nic na tom, že si člověk nesmí dělat hlavu, jak je ze začátku, řekla bych, doslova za totální pako. Tanec si budu muset opakovat tak dlouho, až se mi úplně zautomatizuje...


Adam a Eva – Martin Písařík a Anna Polívková na zkoušce představení.

• Jak se vám zkouší pod vedením režiséra Zdeňka Zelenky?

Jedním z důvodů, proč jsem nabídku role v muzikálové komedii Adam a Eva přijala, je právě režisér Zdeněk Zelenka. Je to profesionál, který umí dobře pracovat s komikou. Pochopitelně, že nějaké nervy jistě ještě přijdou, ale zatím je to moc fajn zkoušení.

• A jaká je postava Evy?

V mém podání bude Eva asi poněkud legrační. Má všechny ženské vlastnosti, ovšem v průběhu představení se značně proměňuje. Diváky čeká i její časový posun, a to několik tisíc let.

• Scénář muzikálu je velmi originální, plný humorných momentů. Vyhovují vám spíše komické role, anebo raději hrajete dramatické postavy?

Já jsem trochu na smíchu závislá, speciálně v divadle. Za takovou milou komedii, jakou je Adam a Eva, která navíc nepostrádá poselství, jsem moc ráda.

• Děkujeme za rozhovor.

db, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

Diskuse: Anna Polívková je Eva – zpívá a tančí v muzikálu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci