Proti podzimní únavě pomůže strava i čerstvý vzduch

26.9.2017 00:00   |   Wellness
Začíná přicházet podzim a vedle pestře zabarvené přírody nebo dozrávání ovoce sebou nese i zátěž pro naše tělo. Téměř každý z nás pociťuje na podzim únavu, bolesti hlavy, ospalost, někdy i deprese.

podzimní únava

Své udělá i změna času a postupné dřívější stmívání a zkracování dne. Abychom si podzim užili a nebyli omezeni zdravotními neduhy je vhodná včasná očista organismu, která našemu tělu odlehčí a zase vrátí potřebnou energii a vitalitu.

Jak skoncovat s podzimní únavou?

1. Detoxikace zelenou kávou

V našem těle se během léta nahromadily škodliviny, proto je nejvyšší čas se jich zbavit. A jak jinak, než přírodní cestou. Vyzkoušejte například pití zelené kávy, tedy kávy ze zrn kávovníku, která nebyla pražena ani jinak upravena, a jsou tak bohatá na antioxidanty.

Může vás zajímat

Únava může hlásit víc než přepracovanost
Netrpíte chronickým únavovým syndromem?
Praktické rady, jak překonat únavu v práci

Takováto detoxikace těla je vhodná hlavně na začátku podzimu, aby se všechny škodliviny vyplavily z těla pryč. Detoxikace je zásadní i pro zdárné hubnutí, které je rovněž možné podpořit instantní zelenou kávou s kokosem, který navíc vaše tělo přivede na vzpomínky na léto.

2. Správné stravování

O stravování a životosprávě se mluví stále dokola, ale kdo z nás to skutečně dodržuje a ví, co je správné? Pravidelně rozvržená strava do 4 – 6 menších porcí, o polovinu menší večeře než oběd, menší přísun sladkostí zejména odpoledne a večer a především vydatná snídaně.

Zkuste tyto tipy dodržovat, přidejte do jídelníčku lehčí jídla, zeleninu, ovoce, ryby nebo kuřecí maso, a uvidíte, jak svěže se začnete cítit.

3. Dodržování pitného režimu

Důležitý je i přísun tekutin v dostatečném množství. Dospělý člověk by během dne měl vypít 2,5 – 3 litry tekutin. Nejvhodnější je pochopitelně voda, minerálky, ale i ovocné nebo zeleninové šťávy či zelené čaje bez cukru.

Naopak bychom se měli vyhnout slazeným chemickým nápojům a šťávám.

4. Pravidelné procházky

Čerstvý vzduch je další faktor, který na organismus působí blahodárně. Procházky na čerstvém vzduchu a v přírodě osvěží, dodají energii a hned se nám lépe myslí i pracuje.

Navíc podzimní příroda představuje tolik důvodů, pro ji vidět. Pouštění draků, procházky se psem nebo s dětmi a pečení brambor nebo jablek je jen několik málo z nich.

Užijte si podzim s veškerým kouzlem, které přináší. Detoxikace těla je prvním krokem ke spokojenému prožití chladných měsíců a zvládnutí podzimního shonu.

ozt, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také


Diskuse: Proti podzimní únavě pomůže strava i čerstvý vzduch

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci