Kameňák bez Trošky se po 10 letech vrací na místo činu

16.8.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Líbí, nebo nelíbí... je to tak. Deset let po prvním dílu Kameňáku se do kin vrací ve čtvrtém provedení, i když už bez režiséra Zdeňka Trošky. Přesto i v novém filmu, který navazuje na předchozí díly, je téměř vše dovoleno.

Kameňák 4

„Bude tam samozřejmě modrý pramen se svou kouzelnou silou, ale přimíchali jsme do filmu takové úžasné pikantnosti, že na to diváci budou zírat s otevřenou pusou,“ těší se na divácké ohlasy jeden z producentů Pavel Pásek.

Staré tváře i novici

Do Kameňákova se pod režijním vedením Jána Nováka vrací řada známých tváří v čele s Václavem Vydrou, Danou Morávkovou, Josefem Lauferem, Hanou Čížkovou, Václavem Glazarem nebo Ladislavem Županičem.

Video
Teaser k novému dílu Kameňáku

Velké role pak mají v Kameňáku 4 „nováčci“ Bob Klepl, Martin Dejdar a Alice Bendová. Jednu z postav městečka si zahrál i další z producentů a původní profesí herec Jiří Pomeje.

Tvůrci slibují lidovou řachandu ve stylu Zdeňka Trošky, tentokráte ovšem bez samotného tvůrce celého konceptu Kameňáku.


Rozjařená učitelka Vlasta (Dana Morávková) vystartuje po Pepanovi…

"My jsme čtyři roky Zdeňka přesvědčovali, až nám nakonec řekl: ’Víte co? Když mě tak otravujete, udělejte si to sami!’ Dal nám spousty dobrých rad, přeje nám to," potvrdili jednohlasně producenti Pásek a Pomeje.

Pepan v nesnázích

Pepanovi (V.Vydra) odjela žena Vilma z Kameňákova do Austrálie za jejich dcerou a Pepan se synem Pepíkem tak žijí v ryze mužské domácnosti, kde není navařeno a vyžehleno a kde vybuchují vajíčka v mikrovlnné troubě.


Pepan (Václav Vydra) se stane starostou a zdění tajemníka Bohouše ( Bohumil Klepl)

Kolem Pepana usilovně krouží učitelka Vlasta (D. Morávková), která vycítila příležitost zaplnit místo po Vilmě. Pepan je však zcela zaneprázdněn novou budoucností – stal se starostou Kameňákova.

Po svém předchůdci zdědil přizpůsobivého tajemníka Bohouše (B. Klepl). Jejich první společnou misí na radnici je založení městské policie, protože, jak známo, příjmy z udělených pokut jdou rovnou do městské kasy.

CHIROMANTIE

Ukaž mi svou ruku a já ti
řeknu, co tě v životě čeká...

Láska i smrt vepsaná v dlaních

Rambo Franta náčelníkem

Náčelníkem se stane místní Rambo, Franta Cloumal (M.Dejdar), čímž konečně stoupne v očích jeho ženy (A.Bendová). Šetřílek Bohouš musí ještě stihnout levně zařídit jeden pohřeb...


Martin Dejdar coby Franta Cloumal se vyřádil jako náčelník strážníků, na snímku s Alicí Bendovou (Cloumalová).

V místní čínské restauraci mezitím dojde k nečekanému objevu. Kuchař Lojza (J.Pomeje) zalévá své marihuanové „bylinky“ známým Modrým pramenem, který v minulých dílech povzbuzoval sexuální apetýt.

Jak dopadne čtyřka?

Když si ubalí „jointa“ z takto zavlažovaného výpěstku, propadne nekonečné pravdě a všeobjímající lásce. A Coufalův syn Vincek (V.Navrátil) pohotově pochopí, že tenhle „model“ bude bestseller...


Producent Jiří Pomeje v roli kuchaře Lojzy.

První Kameňák vidělo v roce 2003 v kinech půl milionu lidí, na všechny tři díly pak přišlo celkem přes 1 200 000 diváků. Kameňák 2 měl premiéru v roce 2004 a Kameňák 3 hned o rok později v roce 2005.

ozt, ŽenyproŽeny.cz
Foto Bontonfilm

Přečtěte si také

 


Diskuse: Kameňák bez Trošky se po 10 letech vrací na místo činu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci