jOBS je film o člověku, který je stále kolem nás

6.8.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – S jeho vizemi se potkáváme skoro všichni takřka denně. Ani si neuvědomujeme, jak moc ovlivnil naši práci a životy. Steve Jobs – vizionář, génius, manipulátor a egocentrik.

jOBS

Právě o něm je nové životopisné drama režiséra Joshuy Michaela Sterna, jenž do titulní role technologického génia obsadil Ashtona Kutchera. Světe div se – osobu, která výrazně investuje do nových technologií a která nabídku na roli dostala esemeskou – na svůj nový iPhone 4S.

V roce 1976 založil Jobs společnost Apple v garáži svých rodičů, zažil vzestupy i kruté pády na dno. V roce 2011 pak zemřel jako jeden z nejobdivovanějších, nejúspěšnějších, nejvlivnějších a nejbohatších mužů Ameriky. Neuvěřitelný příběh jedné z iKon současné doby nyní ožívá na filmovém plátně ve filmu jOBS.

Video
Trailer k životopisnému filmu jOBS

Milovali ho a nenáviděli

Steve Jobs byl i mimořádně schopným obchodníkem. Jeho spolupracovníci ho často nenáviděli proto, jaký byl, ale milovali proto, co tvořil. Apple Macintosh, iPhone, iPad nebo filmové studio Pixar.

Uměl ukazovat cestu celému lidstvu, pracovat však byl schopný jen s vybranými jedinci. Kdo by neznal jeho slavnou větu: „Pracujte jen s génii, idioty vyhoďte!“ Měl na to právo - sám byl génius.


Začínali v garáži rodičů...

„Nesmírně si práce Steva Jobse vážím a mám spoustu přátel, kteří ho znali nebo pro něj pracovali. Rozhodování, zda tuto roli přijmu nebo ne, ale bylo těžké,“ přiznává Ashton Kutcher.

„Ztvárnit autenticky někoho, kdo byl natolik významný nejen za svého života ale i po něm, koho všichni znali a mají ho stále v čerstvé paměti, mě trochu děsilo. Na druhou stranu to ale byla životní výzva," dodává americký herec, scenárista, producent, model a zpěvák.

Strhující výkon hlavního hrdiny

Že byla volba režiséra správná, potvrzují první ohlasy médií, která výkon Ashtona Kutchera hodnotí jako nejlepší či zlomový v jeho dosavadní kariéře a referují o tom, že postavu Steva Jobse přivedl k životu neuvěřitelně realistickým a strhujícím způsobem.


Ashton Kutcher se svým hrdinou Stevem Jobsem (ve výřezu)

Film JOBS, na kterém se mimo jiné podílel také spoluzakladatel Apple a blízký Jobsův kolega Steve Wozniak, přináší jedinečný a detailní pohled na osobnost a vývoj hvězdné kariéry jednoho z nejinspirativnějších lidí moderní doby.

Od momentu, kdy spolu se svými kolegy montoval v garáži první prototyp budoucího počítače, je divák krok za krokem svědkem jeho úspěchů ale i pracovních a osobních konfliktů. Film také velmi realistickým způsobem vykresluje, kontroverzní moment, kdy byl Jobs správní radou odvolán z vedení Apple a také důvody, které vedení společnosti k tomuto kroku vedly…

tzo, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: jOBS je film o člověku, který je stále kolem nás

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci