Lucie Bílá chystá super show a pomáhá vyplaveným sousedům

12.6.2013 00:00   |   Společnost
VIDEO – Nejlepší zvuk, největší pódium, nejefektnější světla, skvělí tanečníci, úžasné kostýmy, skvělá muzika, největší hity a řada překvapení, tak má vypadat Černobílé turné Lucie Bílé, které startuje v polovině října v Praze a končí následující měsíc v Českých Budějovicích.

Lucie Bílá

„Přípravy jsou opravdu náročné. Od toho, že jsem začala držet dietu a to jsem na sebe velmi přísná, až po to, že cvičím, hýbu se, učím se texty a řeším i organizační věci, které mají souvislost s mým Černobílým turné,“ říká patnáctinásobná Slavice Lucie Bílá.

11 koncertů v 10 městech

„Na 11 koncertů v deseti městech se nesmírně těším, bude to opravdu super show se vším všudy. Na pomoc jsem si vzala skvělé velké profesionály. Především režiséra soutěže Česko Slovensko má talent Jeffa Minaříka a taky choreografa a tanečníka Miňa Kereše,“ prozrazuje Lucie.

„I když mám upřímně trochu obavy z toho, co na mě ti dva pánové chystají, na druhou stranu se na to ale těším. Bude to úžasné, věřím tomu. Co se týče tance, tak ten já dvakrát nemusím, protože jediný pohyb, který jsem schopná zvládat, je vítr ve vlasech," říká s humorem sobě vlastním zpěvačka.

Video
Lucie Bílá a Zimní královna, hit se společných vystoupení s českou metalovou skupinou Arakain (zpěvák Jan Toužimský). Na vybraných koncertech se přidal i
plzeňský symfonický orchestr.

Na turné zazní největší její hity, ale nabídne i malou změnu. Ta bude spočívat v tom, že nikdy doposud nedělala remixy. Nyní proto některé písničky hodlá předělat do nového kabátu. Speciálním hostem celého turné bude mladá zpěvačka Patricie, která představí písničky ze svého nového CD.

MŮŽE VÁS ZAJÍMAT

Pekelnice Lucie Bílá odlévala České lvy
Energie čísla sedm. Má ji i Lucie Bílá a nedá si poradit
Kdo je jako Lucie Bílá či Meryl Streep?

Sousedy nenechala ve štychu

Lucie Bílá se ale nevyhýbá ani dalším aktivitám, povodně ji samozřejmě nenechaly klidnou. "Snažila jsem se pomoct, co to šlo. Sehnala jsem deky, potraviny, od Ondrášovky balené vody a další věci pro lidi, které vyplavila povodeň ve ´vedlejších´ Kralupech nad Vltavou – to jsou vlastně moji sousedé," líčí Slavice.

„Udělala jsem, co bylo v prvních chvílích nejdůležitější, o totéž prosím všechny, kteří mohou pomoct. A ne třeba jen pro Kralupáky. Každý, kdo může jen maličko nějak přispět, aby to udělal. Ti, které záplavy postihly, to prostě potřebují," říká zpěvačka, která je známá i svou spontánností a upřímností.

Bílá řadu let spolupracuje s nadací Konto Bariéry. I proto se rozhodla pomoci lidem, kteří to potřebují. Kromě části výtěžku, půjdou do dražby dva obrazy, které vlastnoručně uháčkuje sama zpěvačka. Kromě toho se pustila i do háčkovaní černých a bílých srdíček, jež se budou při koncertech prodávat.

To tu ještě nebylo

Koncerty se uskuteční: v Praze (2x), Plzni, Bratislavě, Košicích, Ostravě, Zlíně, Brně, Pardubicích, Liberci a v Českých Budějovicích. Vystoupení se konají v největších halách, veškeré vybavení, bude převážet několik kamionů. Jde o výpravu, kterou žádný z tuzemských zpěváků na svém turné ještě nikdy neměl!

Pódium má bezmála třicet metrů s desetimetrovým molem směrem do diváků. Nebudou chybět velkoplošné LED obrazovky, které můžeme vidět na koncertech velkých zahraničních produkcí.

Bílou na jevišti doprovodí početná taneční skupina a pochopitelně také klavírista a letitý spolupracovník Petr Malásek, bez kterého si koncert Lucie Bílé už nedovede nikdo představit. Účinkovat bude také slovenská multižánrová chlapecká skupina The Pastels a mnozí další.

Proč Černobílé?

A proč se turné jmenuje Čenobílé? „Je to proto, že jsem Bílá, ale vlastně černá. Mám ráda černou barvu, ale můj život rozhodně není černý a není ani černobílý. Ale černá barva je nejtmavší odstín bílé a bílá je nejsvětlejší odstín černé," vysvětluje zpěvačka.

zto, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Jakub Klimo a archív

Přečtěte si také


Diskuse: Lucie Bílá chystá super show a pomáhá vyplaveným sousedům

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci