Karel Voříšek má u lemurů svého Krále Jelimána

12.5.2013 10:00   |   Společnost
V zoologické zahradě ve Dvoře Králové se křtila mláďata lemurů. Zvířátka dostala od tváří televize Prima jména podle známého animovaného filmu Madagaskar – Král Jelimán, Moris a Glorie.

Prima, lemuři

„Já mám Krále Jelimána,“ zvolal nový moderátor primáckých zpráv Karel Voříšek (na titulním snímku), když si se svým kolegy Terezií Kašparovskou a Tomášem Drahoňovským jména, která vybrali diváci v anketě na Prima ZOOM, rozdělovali.

Na ostrově lemurů

Po křtu všichni kmotři, k nimž patřila i Markéta Krajčovičová z pořadu Božské dorty od Markéty, pronikli na ostrov lemurů. Aby se tam dostali, museli si oni i jejich děti nasadit holiny a přejít přes vodní příkop. Pak krmili celou tlupu těchto madagaskarských poloopic jablky a hroznovým vínem.


Terezie Kašparovská na ostrově lemurů

„Do zoologické zahrady chodíme s Emou často a zvířata máme moc rády, doma máme suchozemskou želvu Boženu a kocoura Bonifáce. Ale krmení lemurů byl pro nás úžasný zážitek,“ smála se Terezie.

Když se Tomáš Drahoňovský dozvěděl, že lemuři žijí v matriarchátu, prohlásil: „Matriarchát je fajn věc, hlavně doma, když má žena hlavní slovo.“

Pomrkával přitom na svou manželku, kterou vzal na křest spolu s jejich sedmiměsíční dcerou Sárou.

Dort od cukrářky

Cukrářka Markéta speciálně pro křest vyrobila nádherný dort. Poté, co ho rozkrájela, lemuři, kteří mají rádi sladké, nadšeně olizovali její prsty, takže dort také symbolicky ochutnali.


Božský dort vyrobila Markéta Krajčovičová

Tváře Primy, která s královedvorskou zoo navázala mediální spolupráci a toto byla jejich první společná akce, pak pokřtily i dětské hřiště. Podívaly se také do zázemí žiraf a speciálním vláčkem si pak vyrazily na safari.

otz, ŽenyproŽeny.cz
Foto: FTV Prima

Přečtěte si také


Diskuse: Karel Voříšek má u lemurů svého Krále Jelimána

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci