Hubneme v pohodě, bez drastické diety

24.3.2013 00:00   |   Hubnutí
Kdo shání tipy, jak zhubnout a přitom nehladovět, měl by číst dál. Můžete začít hned zítra, abyste v první teplé dny již měly postavu, po které toužíte.

dieta, hubnutí

K vysněné postavě je zbytečné mířit drastickými dietami. Můžete si k ní dopomoci malými, ale účinnými drobnostmi během stolování.

Dobu jídla si protáhněte co nejdéle. Jezte pomalu, nejlépe 20 minut. Přibližně takovou dobu totiž trvá mozku, aby vám vyslal signál, že jste již najezení. Pokud jíte rychle a příliš hltáte, zkonzumujete více, než opravdu potřebujete a po jídle se budete cítit zbytečně přesycení.

Jídlo si dávejte také na menší talířky. Porce bude vypadat opticky větší a sníte toho méně. Do svého jídelníčku zařaďte chilli papričky, urychlují metabolismus a pomáhají tak při hubnutí.

Půlhodinka cvičení třikrát týdně

Abychom něco udělaly s postavou, musíme se i trochu zapotit. Se cvičením rozhodně nečekejte na léto, ale začněte cvičit co nejdříve, protože viditelné změny začínají být vidět nejdříve po pěti týdnech, takže čím dříve začnete, tím pro vaši postavu lépe.

Vyzkoušejte fitko, napřklad například Expresku – síť fitness posiloven, určených pouze pro dámy. Zábavný a účinný fitness program vám zabere pouhých 30 minut a výsledný efekt je vidět již za pár týdnů.

Stroje pomohou

Během půlhodinky intenzivního tréninku si procvičíte svaly, zpevníte tělo a zrychlíte metabolismus, to znamená, že snadněji spalujete tuky a vaše váha klesá. Samotný cvičební program Expreska je na bázi kruhovém tréninku.

Může vás zajímat

Za měsíc pět kilo dolů – když víte, co a jak
Je tu nová dieta, která jde vstříc našim zvykům
Dieta na lepší náladu? Chleba!

„Trénink probíhá na osmi hydraulických cvičebních strojích a na osmi aerobních mezistanicích. Vše je uspořádané do kruhu, takže si během 30 minut stihnete zahřát, rovnoměrně procvičit horní i dolní svalové partie těla a protáhnout se,“ říká Petr Kořínek, ředitel společnosti Expreska.

Sklenice vody před jídlem

Malý zázrak udělá i sklenice vody, kterou vypijte před každým jídlem. Ta vás zasytí a vy pak zkonzumujete méně kalorií. Průzkumy ukázaly, že lidé, kteří před jídlem vypijí jednu až dvě skleničky vody, zkonzumují následně o 75 až 90 kalorií méně.

„O hladu se často říká, že je převlečená žízeň, takže dostatečným pitím tekutin si pomáháte od intenzivního pocitu hladu. Důležité je však pít celý den. Pokud náhle vypijete dva litry vody, může se stát, že si zatížíte ledviny,“ říká výživová odbornice Lucie Miláčková ze sítě dámských fitness center Expreska.

Nealkoholické vína znáte?

Pivo dělá hezká těla, zní oblíbený slogan pivařů. Pokud ale chcete zhubnout, měly byste si alkohol dopřávat s mírou. Věděli jste, že v jedné lahvi vína je tolik kalorií jako v tučném jídle o třech chodech?

Vyzkoušejte dealkoholizovaná vína, která obsahují minimum kalorií. Ta umožňují vychutnat si chuť kvalitního vína a vyhnout se nežádoucímu působení alkoholu.

„Nealkoholická vína obsahují polyfenoly, které mají antioxidační účinky, působí protizánětlivě a také ochraňují kardiovaskulární systém,“ říká Radek Pech ze společnosti a-freewine.cz, která dováží na náš trh kvalitní nealkoholická vína.

Pokud již dostanete chuť na alkohol, dejte si bílý vinný střik. Tvrdý alkohol byste ale měly omezit na minimum, protože představuje kalorickou bombu. Nevýhodou alkoholu je také to, že po něm máte větší chuť na slané a mastné věci.

zot, ŽenyproŽeny.cz

Přečtěte si také

 


Diskuse: Hubneme v pohodě, bez drastické diety

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci