Terapie láskou, oscarový aspirant na dobrou zábavu

26.2.2013 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Manželé Robert De Niro a Jacki Weaver ve filmu Terapie láskou hrají rodiče nešťastného učitele dějepisu, který prošel velkou krizí, během které přišel o všechno. Ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život.

Terapie láskou

Jediné, co Patrizio Solitano v podání Bradleye Coopera získal, byl osmiměsíční pobyt v psychiatrické léčebně. Po skončení terapie mu soud dovolil vrátit se domů k rodičům.

A tady teprve začíná příběh excelentního filmu, který byl oceněn Oscarem i Zlatým glóbem. Snímek bude mít v našich kinech premiéru za pár dní.

Video
Trailer k filmu Terapie láskou.

Patrizio se vrací ke svým rodičům, kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. I sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život.

Změnit se pro něho znamená překonávat návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki, kterou hraje Brea Bee. Patrizio je přesvědčený, že i přes dramatické okolnosti jejich rozchodu se mohou dát zase dohromady.


Tiffany Maxwell v podání Jennifer Lawrence a Patrizio Solitano, kterého ztvárnil Bradley Cooper.

Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více.

Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjistí, že je společný čas naplňuje štěstím.


Bradley Cooper jako učitel dějepisu Pat Solitano.

„Když jsem přemýšlel o obsazení, napadl mne Bradley Cooper. Má v sobě totiž stejnou vnímavost, přímost, nespoutanost i zranitelnost jako filmový Patrizio Solitano. Navíc byl nadšený tím, že by měl hrát tuto pro něho netypickou roli. Bylo to vše prostě ideálně načasováno,“ říká režisér David O. Russel.

„S Jennifer Lawrence jsem se předtím osobně nepotkal, ale naprosto mě odrovnala při rozhovoru přes skype. Chemie mezi Jennifer a Bradleyem funguje tak skvěle, že si od prvního momentu přejete, aby právě tihle dva zůstali spolu,“ dodává David O. Russel.


Rodiče a jejich syn v nesnázích.

A zdá se, že se režisér David O. Russel svým filmem skutečně trefil do černého. Snímek byl minulý měsíc oceněn Zlatým Glóbem a teď i Oscarem!

Vychází i stejnojmenná kniha

Knižní klub nyní vydal stejnojmennou románovou předlohu z pera Matthewa Quicka, která ve Spojených státech vyšla v roce 2008 jako jeho prvotina.¨

Deníkem The New York Times byla označena za krásnou a mimořádně kvalitní knihu, jež je citlivá, zábavná i pravdivá.

Matthew Quick za Terapii láskou získal rovněž čestné uznání od Nadace Ernesta Hemingwaye, která oceňuje debutová díla amerických spisovatelů.

bri, ŽenyproŽeny.cz
Foto: Bontonfilm

Přečtěte si také


Diskuse: Terapie láskou, oscarový aspirant na dobrou zábavu

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci